Back to Question Center
0

Si të bëhet backlinks spam eliminohet sa më shpejtë të jetë e mundur?

1 answers:

Disa vite më parë, lidhja me spam-in ishte një praktikë shumë e zakonshme në SEO që funksiononte mirë. Dua të them se në të kaluarën ka shumë lidhje nga mikrofaqet e hostit të lirë (si WordPress, Blogspot etj.) Mund të bëjnë të mundur që të zhvillohet një ndërtesë e plotë e efektshme, si dhe strategjia e përgjithshme SEO. Dua të them se duke përdorur një nga ato hostime në dispozicion në qasje të hapur, ju mund të pjellësh sa më shumë faqet e internetit që dëshironi - vetëm për një qëllim të vetëm. Lidhja përsëri në faqen tënde ose blogun kryesor të mbështetur me një ankorë të pasur me fjalen. Por në ditët e sotme me një përditësim të Penguin, gjërat kanë ndryshuar në mënyrë dramatike - tema e lidhjes së spameve në mikrosite na bën thirrje që të dimë se si t'i kthejmë këto lidhje të eliminuara shpejt dhe për mirë. Sigurisht, ka shumë faqe interneti dhe blogje që ende gjenden në Web për të cilat ky lloj i ndërtesës së lidhjes Gray-Hat duket të jetë mirë-performuese. Unë do të thotë ata webmasters, blog ose pronarët e faqes janë shpesh vonuar veprim për të përjashtuar lidhjet microsite spam - vetëm për shkak se ata duket të jetë duke ndihmuar, të paktën për momentin.

Por unë ende insistoj që ju do të më mirë jo vetëm të dinë se si të bëjnë këto backlinks hequr shpejt, por konsiderojnë eliminimin e tyre në faqen tuaj ose blog sa më shpejt të jetë e mundur. Pse kjo çështje është kaq e ngutshme? Nëse supozimi im është i saktë, përditësimi i ardhshëm i Penguin mund të mësohet gjithashtu për të zbuluar këto lidhje spam. Në këtë mënyrë, duke pasur parasysh se motori i kërkimit të Google po bën më së miri për të luftuar kundër çdo gjëje të panatyrshme - kjo do të thotë që një ditë mund ta gjesh veten në telashe të mëdha. Siç e thashë më parë, ky lloj i ndërtimit të lidhjes tani vjen padyshim kundër Udhëzimeve Kryesore të Uebmasterit nga Google. Kjo është arsyeja pse nuk ka nevojë të thuhet se ka një rrezik potencialisht të lartë për të fituar veten një rënie të rangut. Në rastin më të keq çdo gjë mund të përfundojë edhe me një rishikim manual, zakonisht duke aplikuar për një ndëshkim më të rëndë dhe shpesh të pariparueshëm. Në fund të fundit, është vetëm për ju që të vendosni - nëse do të kontrolloni veten dhe të heqin qafe këto lidhje potencialisht të rrezikshme në një njoftim të shkurtër ose për të mbajtur gjërat ashtu si ishin. Sidoqoftë, më poshtë do të ekzekutoj disa opsione themelore që tregojnë se si të bëjnë backlinks spam zbuluar shpejtë dhe të përjashtuar pas zbulimit. Para së gjithash, përpiquni të hiqni lidhjet më të dukshme të panatyrshme duke përdorur mjetet e Google për Webmaster ose ndonjë nga rrjetet e njohura në internet mjete checker si Semalt Analyzer (Semalt), Open Site Explorer (Moz), ose Majestic SEO. Vini re, megjithatë, që një pjesë e caktuar e këtyre lidhjeve të spam-it në mënyrë të pashmangshme do të mbeten të pavlefshme dhe kështu vështirë se mund të dallohen.

2. Tjetra, kontrolloni Google Analytics Web Traffic dhe vazhdoni me seksionin "Referime". Duke bërë kështu, eksportoni sa më shumë të dhëna që të jetë e mundur, unë inspektoj listën e referimeve dhe ndoshta ju do të jeni me fat që do të hasni në një pjesë të spam-it të zbuluar të mikrosite-ve të lirë. Vini re, megjithatë, se jo shumë prej tyre do të kenë gjeneruar klikime, por disa prej tyre duhet t'i kenë ato.

3. Për të marrë gjithçka thjesht pastër dhe të qartë, mund të bëni edhe disa punë të çmendur. Çdo gjë është e thjeshtë, por do të marrë shumë kohë dhe përpjekje. Të gjitha që ju duhet është të krijoni listën kryesore të mikrofaqeve të njohura, një listë tjetër me të gjitha fjalë kyçe të përdorura - për t'i ripërpunuar të dyja në një listë të vetme. Më në fund, përdorni mjete online si Scrapebox për të zvarritur të gjitha sferat e dyshimta për të parë nëse ata ekzistojnë në të vërtetë - dhe të ndërmarrin veprime nëse ata vërtet bëjnë Source .

December 8, 2017