Back to Question Center
0

Si punon Amazon Sales Central?

1 answers:

Tregtarët online të cilët vendosin të shitin me pakicë produktet e tyre në Amazon duhet të zgjedhin midis shitësit Amazon qendror dhe shitësit Amazon qendrore. Si shërbejnë këto qendra dhe cilat faktorë mund të ndikojnë në zgjedhjen tuaj? Këto pyetje unë do të përgjigjem në këtë post të shkurtër. Ne do të mbulojmë dallimin midis shitësit qendror dhe shitësit qendror dhe do të diskutojmë përfitimet primare të të dyjave. Shpresojmë, ky informacion do t'ju ndihmojë të kuptoni se cili opsion funksionon më mirë për biznesin tuaj.

Ka vetëm dy opsione se si mund t'i shisni produktet në platformën tregtare Amazon - si shitës (me fjalë të tjera si shitës i partisë së parë) dhe si shitës me pakicë (një partner i palës së tretë). Amazon punon ndryshe me shitësit e parë dhe të tretë. Për të kuptuar këto ndryshime duhet së pari të kuptoni se si të dalloni ndërmjet shitësve dhe shitësve.

Si shitës i palës së parë, ju do të përdorni Vendor Qendror si një shpërndarës ose një prodhues. Si një shitës, ju shitni me pakicë produktet tuaja në masë të madhe në Amazon, dhe Amazon, nga ana tjetër, retails këto sende nën emrin e saj të markës për klientët. Në këtë rast, Amazon merr një përqindje të shitjeve. Megjithatë, me këtë program, të gjitha rastet e dërgimit dhe shpërndarjes janë marrë nga Amazon. Sendet që ofrohen nga Partnerët Qëndror Vendor mund të dallohen me etiketën "Anije nga dhe të shiten nga Amazon".

Si shitës i palës së tretë, duhet të përdorni Amazon Sales Central. Për më tepër, si një shitës me pakicë, ju mund të përdorni Amazon Sellers Fulfillment (FBA). Është shumë i përshtatshëm sepse sipas këtij programi, Amazon i jep të gjitha urdhrat tuaja në vetvete. Nga ana tjetër, ju mund të merreni me të gjitha proceset e transportimit..

Tregtarët online të cilët dëshirojnë të shpenzojnë një minimum në shërbimet e Amazon do të kënaqen me Amazon Shitore Qendrore

Ai gjithashtu do t'ju ofrojë mundësi për të vendosur çmime minimale për produktet tuaja dhe për të qëndruar konkurues brenda vendndodhjes suaj. Një përfitim tjetër është se ju mund të vendosni çfarëdo çmimi që ju mendoni të rëndësishme për produktet tuaja. Do të thotë që nëse dëshiron të promovosh idenë e cilësisë, mund ta bësh lehtë.

Amazon pretendon se do të çmojë çdo kërkesë minimale të shpallur të çmimeve. Sidoqoftë, tregtarët që përdorin Vendor Qendror mund të argumentojnë këtë deklaratë, sepse në të vërtetë Amazon rrallë e bën këtë.

Sipas parimeve të rangimit në Amazon, çmimet e çdo shitësi tjetër duhet të përputhen. Kjo do të thotë që sapo dikush ta njoftojë Amazon për çmimin më të ulët për një produkt të caktuar jashtë kësaj platforme, kostoja e produktit do të bjerë. Është e komplikuar që Amazon të rrisë çmimin në MAP.

Nëse krahasohet me shitësin qendror, partnerët qendrorë të shitësit kanë më shumë kontroll mbi çmimet. Megjithatë, për ata që kërkojnë një partneritet të mirë me Amazon, Vendor Qendror ofron më shumë mundësi.

Nëse flasim për optimizimin e listës, Amazon Shitësi Qendror siguron fleksibilitet më të lartë. Ju mund të ndryshoni lehtë titujt, të bëni korrigjime në pikat e plumbave dhe përshkrimet, si dhe të përditësoni imazhet tuaja.

Për të përfunduar, do të doja të them se unë preferoj të përdor Amazon Sales Central pasi ai ofron më shumë përfitime dhe mbështetje. Për më tepër, kam qasje të vazhdueshme në një shërbim të Mbështetjes së Shitësit Source .

December 13, 2017