Back to Question Center
0

Këshilla të shkëlqyera nga Ekspertët e Semaltit në Scraping Websites

1 answers:
Sot shumë uebfaqe kanë ton të të dhënave dhe kërkuesit e uebit duhet të dinë disa gjëra të kuptojnë se si të përfundojnë me sukses scraping. Shumë biznese përdorin scraping në internet për të marrë bankat masive të të dhënave relevante. Megjithëse shumica e faqeve web janë të pajisura me sisteme sigurie, shumica e shfletuesve ofrojnë disa mjete të shkëlqyera për përdoruesit. Më poshtë janë disa këshilla të mëdha për kërkuesit e uebit të cilët dëshirojnë të nxjerrin të dhëna nga faqet e internetit të ndryshme thjesht dhe shpejt. Gjëja më e rëndësishme për gërmuesit e uebit është gjetja e të gjitha mjeteve të duhura për fillimin e faqeve të gërmimit. Për shembull, ata mund të fillojnë duke përdorur një karierë në internet që mund t'i ndihmojë ata të bëjnë punën. Në fakt, ka shumë mjete online për këtë detyrë. Kur grumbullohen faqet e internetit, ata duhet të cachejnë të gjitha të dhënat relative që kanë shkarkuar. Si rezultat, ata mund të mbajnë në një vend listat e ndryshme të URL-ve të faqeve të crawled. Për shembull, rrëmbyesit e uebit duhet të ndërtojnë tabela të ndryshme në bazën e të dhënave për të ruajtur dokumentet e kopjuara..Më konkretisht, scrapers web bëjnë fotografi të veçanta për të ruajtur të gjitha të dhënat e tyre në kompjuterin e tyre, për të analizuar ato më vonë.

Një merimangë është një program i veçantë nxjerrje që lundron nëpër faqe të ndryshme të internetit për të gjetur automatikisht të dhënat e duhura. Ajo mund të gjejë informacion të shumëfishtë që ruhet në faqe të ndryshme në të gjithë Internetin. Duke ndërtuar dhe mbajtur një merimangë (ose bot), kjo do të thotë se ata mund të gjejnë internetin duke menduar ndryshe. Interneti është një hapësirë ​​e madhe, ku ata nuk duhet ta përdorin atë vetëm për të lexuar artikuj dhe për të gjetur informacione të përgjithshme mbi platformat e mediave sociale ose për të vizituar e-dyqanet. Përkundrazi, ata mund ta përdorin atë në avantazhin e tyre. Është një vend i madh, ku mund të përdorin programe të ndryshme për të bërë gjëra që do t'i ndihmojnë ata të përparojnë dhe të rrisin performancën e biznesit të tyre.

Në fakt, një merimangë mund të skanojë faqet dhe të nxjerrë dhe kopjojë të dhënat. Si rezultat, kërkuesit e uebit mund të përdorin të gjitha mekanizmat e ofruara, të cilat mund të shpejtojnë automatikisht shpejtësinë e zvarritjes. Ata vetëm duhet ta rregullojnë merimangën në një shpejtësi të caktuar të zvarritjes. Për shembull, ata mund të krijojnë një merimangë që futet në vende të caktuara dhe bën diçka si zakonisht përdoruesit e zakonshëm. Për më tepër, një merimangë mund të gjejë gjithashtu të dhëna duke përdorur API-të dhe prandaj mund të kryejë detyra të ndryshme kur të futet në faqe të tjera. Kërkimet Web vetëm duhet të mbani mend se merimangë e tyre scraping duhet të ndryshojë modelin e saj, ku zvarritje në faqet e internetit të ndryshme.

Scrapers Web që janë interesante në përdorimin e sistemit të tyre të grisjeve për nxjerrjen e të dhënave nga faqet e internetit, duhet të marrin në konsideratë të gjitha këshilla për të përfunduar me sukses punën e tyre. Grumbullimi i të dhënave nga interneti mund të jetë kënaqësi dhe një mënyrë efektive për tregtarët për të arritur qëllimet e tyre. Duke lexuar të gjitha këshillat e mësipërme, ata mund të ndihen më të sigurt se si do ta përdorin këtë metodë në avantazhin e tyre. Pra, herën tjetër ata do të duhet të merren me faqet e ndryshme të internetit që përdorin Ajax të JavaScript-it, ata vetëm duhet t'i zbatojnë këto këshilla praktike. Në këtë mënyrë scraping web mund të jetë një detyrë sfiduese për ta Source .

December 14, 2017