Back to Question Center
0

Si të shitur me sukses produktet popullore në Amazon?

1 answers:

Amazon është platforma më e madhe e e-commerce në botë ku çdo ditë miliona përdorues nga e gjithë bota plotësojnë nevojat e tyre. Amazon ndihmon tregtarët për të mbledhur para për asgjë. Këtu ju nuk keni nevojë të nisni një faqe interneti ose të investoni në optimizimin tuaj. Çdo gjë që ju nevojitet është t'u ofroni klientëve tuaj produkte me cilësi dhe mbështetje të përsosur për klientët. E vetmja gjë që duhet të marrësh në konsideratë është zgjedhja e produktit tuaj në Amazon. Amazon mund të sjellë drovën e trafikut në listën tuaj nëse është hartuar sipas kërkesave të Amazon dhe ndihmon përdoruesit të marrin vendimin e blerjes së tyre. Nëse dëshironi të tërhiqni trafikun e konvertuar në listën tuaj në Amazon, duhet të mësuar përmendësh një rregull bazë - sa më shumë detaje rreth produkteve që ju ofroni, aq më i lartë do të renditet në Amazon SERP. Trafiku Amazon është disi i ndryshëm nga trafiku i Google. Përdoruesit që kërkojnë disa produkte në Amazon kanë qëllimin e qartë për të blerë diçka. Ata nuk kërkojnë Amazon me një qëllim për të marrë disa informacione. Një normë e mirë e konvertimit në Amazon në faqen e produktit Amazon konsiderohet gjerësisht 15%. Është tre herë më shumë se platforma të tjera të ecommerce. Mund të shpjegohet me blerjen e mentalitetit të kërkimeve në Amazon.

Megjithatë, aktualisht, nuk është e mjaftueshme për të krijuar biznesin tuaj në Amazon. Për të bërë më të mirën e trafikut, duhet të siguroheni që renditja e produktit është optimizuar në mënyrë të përkryer, si dhe fushata juaj e marketingut funksionon në avantazhin tuaj. Në këtë artikull, ne do të diskutojmë elementët më kritikë të maksimizimit të konverzioneve në listën tuaj në Amazon.

Titulli i listës si një nga aspektet primare që ndikojnë në përdoruesit gjyqtar

Ndërsa krijoni listën tuaj në Amazon, ju duhet t'i kushtoni vëmendje të veçantë titujve të produktit tuaj është gjëja e parë që një përdorues mesatar mund të shohë kryerjen e hulumtimeve të produkteve në Amazon. Në përgjithësi, titulli u tregon njerëzve se çfarë është produkti juaj. Nëse keni hulumtuar më parë produktet e njohura të Amazon, duhet të vini re se shumica e tyre kanë tituj të gjatë dhe përshkrues që përmbajnë të gjitha karakteristikat dhe detajet e rëndësishme të produktit..Ju keni deri në 250 karaktere për të hedhur në disa informacione të rëndësishme në lidhje me produktin tuaj dhe fjalët tuaja të synuara. Elementet thelbësore që me siguri duhet të përfshihen në titullin tuaj janë emri i markës, emri i vetë produktit dhe çdo veçori dalluese si ngjyra, madhësia ose përdorimi.

Është e rëndësishme të mos mbingarkoni titullin tuaj me fjalë kyçe pasi nuk do të jetë i lexueshëm dhe do të duket spammy. Varianti ideal i titullit të konvertuar mirë është i lexueshëm, i angazhuar, titulli përshkrues që u tregon përdoruesve se çfarë produkti është i menjëhershëm.

Imazhet si mjet i njohjes emocionale në Amazon

Një tjetër aspekt i rëndësishëm i Amazon detajet e produktit optimization faqe janë imazhet. Imazhet mund të joshin blerësit të klikojnë në listën tuaj ose të mbajnë lëvizjen. Shumica e përdoruesve kanë frikë të bëjnë blerje në internet pasi që nuk mund të vlerësojnë personalisht cilësinë e produkteve që ata i urdhërojnë. Megjithatë, blerja online ofron shumë përfitime të tjera, si çmimi konkurrues, kursimi i kohës dhe lehtësia e blerjes. Për të siguruar klientët tuaj potencialë me përvojën më të mirë tregtare, ju duhet të keni fotografi të kualitetit dhe profesionalisht të prodhimeve tuaja. Ata duhet të kenë një mundësi për të vëzhguar produktet që shisni nga kënde të ndryshme. Amazon kërkon ndjekjen e rregullave të imazhit të produktit sipas të cilit imazhi juaj duhet të përfshijë vetëm produktin që po shisni, në një sfond të bardhë pa elementë shtesë në të. Imazhet kryesore nuk duhet të përmbajnë pajisje që nuk janë të përfshira në blerje, si dhe çdo parulla reklamuese dhe shënjat si "bërë në SHBA" dhe të tjera. Për më tepër, Amazon kërkon që imazhi të jetë një minimum prej 1, 000 piksele në 1, 000 piksele për të përfituar nga funksioni i tyre i zmadhimit. Pra, nëse është e mundur, mund të përdorni edhe rezolucion më të lartë për grimcitet shtesë.

Si të bëni produktet tuaj në Amazon të njohura?

Ata blerës të cilët nuk janë të bindur me titullin dhe imazhin tuaj mund të tërhiqen nga pikat e plumbave. Ju keni pesë hapësira për pikat e plumbave në Amazon, ku ju duhet të paraqisni përfitimet dhe karakteristikat e produktit tuaj. Për të maksimizuar efektivitetin e plumbave, mund të përdorni një paragraf të shkurtër prej dy deri në katër fjali..Këtu mund të adresoni çdo çështje të zakonshme që mund të shkaktojë që dikush të mos blejë. Për shembull, nëse keni vërejtur disa ankesa në komentet tuaja, rifreskoni plumbat tuaj në llogari për këtë. Bëni një theks në tre pikat e para, pasi tërheqin vëmendjen e përdoruesve më shumë dhe i ndihmojnë ata të marrin vendimin e blerjes së tyre. Një tjetër fushë ku mund të rritni popullaritetin e produkteve tuaja në Amazon është një përshkrim. Është shansi juaj i fundit për të kthyer një kërkues në klientin tuaj të paguar. Përshkrimet e produkteve shpesh neglizhohen nga përdoruesit e Amazon, meqë jep informacion të detajuar rreth produktit që do të blejnë. Kjo është arsyeja pse ju duhet të bëni të sigurtë që përshkrimi i produktit tuaj është interesant për t'u lexuar, përshkrues dhe i dobishëm. Këtu mund të përdorni shenjën bazë të HTML për të nxjerrë në pah fjalë ose fraza të veçanta dhe për të shpjeguar më lehtë. Amazon ju jep deri në 2 000 karaktere që do të përdoren në një përshkrim të produktit. Është e këshillueshme që të përdorni të gjithë personazhet për të bindur blerësin të blejë produktin tuaj.

Rishikimet e klientëve tuaj kanë një ndikim të madh në gradën tuaj të faqeve dhe duhet të jenë një nga konsideratat tuaja më të larta të marketingut. Ata ndikojnë pozitivisht në vendosjen e listës së produktit përmes vlerësimit mesatar të yjeve që shfaqet së bashku me produktin në rezultatet e kërkimit dhe në krye të faqes së detajeve të produktit. Nëse vlerësimi mesatar juaj yjor është më shumë se 4, ju keni të gjitha shanset të bëheni një nga produktet më të njohura të Amazon. Seksioni më i popullarizuar i kritikave është vendosur në anën e majtë të faqes Amazon dhe paraqet zonën ku komentet për produktin që janë votuar "po" si të dobishme më së shpeshti. Ju nuk mund t'i diktojnë Amazonit, të cilat shfaqen në këtë seksion dhe cilat nuk janë. Sidoqoftë, në këtë seksion shfaqen më shumë vlerësime 4 dhe 5 yje, aq më e lartë do të jetë shkalla e konvertimit dhe shitja.

Vendin e fundit ku komentet mund të ndikojnë në listë është "shqyrtimi më i fundit i konsumatorëve". Ky seksion përfshin rishikimet më të fundit dhe nuk mund të preket nga votat e çfarëdo lloji. Nëse të gjitha komentet tuaja të kaluara të konsumatorëve janë të mira, kërkimet e Amazon do të pranojnë më së shumti markën tuaj si të besueshme dhe të bëhen klientët tuaj.

Kjo është arsyeja pse për të maksimizuar shanset tuaja për pakicë të suksesshme në Amazon; ju duhet t'i kushtoni vëmendje kritikave tuaja dhe të përpiqeni të ndihmoni për klientët tuaj Source .

December 14, 2017