Back to Question Center
0

Eksperti i Semalt specifikon gjërat themelore që duhet të dini rreth Regex Scraper

1 answers:

Një shprehje e rregullt ose regex është një sekuencë e karaktereve që përdoren për të kërkuar të dhëna për rrjeti. Kjo lejon programuesit dhe zhvilluesit të gjejnë përmbajtje të dobishme. Që nga viti 1980, shprehjet e rregullta përdoren për shkrimin e kodeve. Ato zëvendësojnë dialogët e redaktorëve të tekstit dhe përpunuesve të fjalëve me të dhëna të lexueshme dhe të shkallëzueshme. C ++, Python, JavaScript dhe gjuhët e tjera të programimit ofrojnë biblioteka të bazuara në regex dhe lehtësojnë punën tuaj.

Ndërtimi i aplikacioneve me shprehje të rregullta:

Aplikacione të ndryshme janë zhvilluar me shprehje të rregullta ose regex. Me PowerGREP, ne mund të kërkoni nëpër dosje dhe skedarë në kompjuterin tonë, të editoni të dhënat dhe të mbledhni informacione nga burime të ndryshme. Motor PowerGREP shprehje e rregullt është në përputhje me Pearl,. Net dhe Java dhe është i dobishëm për programuesit, webmasters dhe zhvilluesit e aplikacioneve. Nëse doni të zhvilloni një aplikacion desktop ose celular, mund të kurseni shumë kohë dhe energji me shprehje të rregullta. Ju vetëm duhet të futni disa kode për të krijuar një aplikacion. RegexBuddy dhe EditPad Pro janë dy aplikacione gjithëpërfshirëse të ndërtuara me shprehje të rregullta.

Një nga përfitimet kryesore të shprehjeve të rregullta është se ato janë të përshtatshme për jo-koduesit dhe jo-programuesit. Me shprehje të rregullta, nuk keni nevojë të mësoni kodet e vështira ose të keni aftësi të avancuara programimi. Ju vetëm duhet të njohuri themelore të Python, BeautifulSoup, JavaScript, dhe Regex për të marrë punën tuaj bërë. Është gjithashtu e mirë për përkthyes të pavarur dhe webmasters të cilët nuk kanë shkathtësi të avancuara të kodimit ose programimit.

Sintaksa:

Një model regex përputhet me vargun e synuar. Ky model përbëhet nga një sekuencë atomesh. Një atom është një pikë e vetme në modelin regex që synon vargun në një mënyrë më të mirë. Ka mbi katërmbëdhjetë karaktere regex, bazuar në kuptimet dhe aplikimet e tyre literale.

XPath - Një mjet i fuqishëm për ju:

XPath është një nga kruajtësit më të mirë dhe më të dobishme dhe nxjerrësit e të dhënave. Mbledh modelet e të dhënave nga faqe të ndryshme të internetit, krijon skena dhe organizon të dhëna në një format të lexueshëm dhe të shkallëzuar. XPath së pari identifikon tekstin e një faqe interneti, analizon cilësinë e tij dhe grumbullon cilësinë e cilësisë për ju. Ky motor i analizimit dhe serveri i uebit ofron aplikime të zgjatura regex, të tilla si referenca e prapme, karakteret POSIX dhe zëvendësimet.

Një linjë Regex mund të zëvendësojë 100 rreshta të kodeve:

Një linjë e vetme e regex është e mjaftueshme për të zëvendësuar deri në 100 rreshta kodesh nga një faqe interneti. Kjo do të thotë që ju nuk keni nevojë të mësoni kodet e sofistikuara të programimit për të bërë punën tuaj të kryer. Me shprehje të rregullta, është tepër e lehtë për të grumbullimin e të dhënave nga faqet e internetit të ndryshme dhe për të krijuar modele të të dhënave dhe vargje.

Për shkak të fuqisë ekspresive dhe lehtësisë së leximit, gjuhët e programimit dhe shërbimet komunale kanë zgjedhur për shprehje të rregullta siç janë Java, Python, JavaScript, Ruby, Qt, Skema XML dhe. NET Framework. Perl 5. 10 zbaton zgjerime sintaksore që janë zhvilluar në të dy Python dhe PCRE. Administratorë të ndryshëm të sistemit janë të detyruar të kryejnë kërkesa të bazuara në regex brenda, sepse motorët e kërkimit nuk ofrojnë mbështetje të regex për publikun.

Shprehjet e rregullta janë një mjet i vlefshëm për identifikimin dhe grumbullimin e përmbajtjes së web . Ato ofrojnë një përvojë të madhe përdorimi dhe janë të përshtatshme për profesionistët dhe jo profesionistët Source .

December 22, 2017