Back to Question Center
0

Semalt: Të dhënat e përdorura më së shpeshti për grumbullimin e të dhënave

1 answers:
Kërkesa për scraping online është duke u rritur dita ditës, për shkak se një numër i madh i kompanive përdorin një sasi të madhe të të dhënave për qëllime të ndryshme. Organizata të ndryshme dhe individë kanë nevojë për scraping të internetit . Në fakt, për momentin ekzistojnë lloje të pafundme të nevojave për nxjerrjen e të dhënave. Për të ilustruar rëndësinë e mbledhjes së informacionit, 7 kërkesat më të përdorura për nxjerrjen e të dhënave janë të përshkruara më poshtë.

1. Mbledhja e të dhënave nga skedarët PDF

Kjo kërkesë për grumbullimin e të dhënave është për grumbullimin e të dhënave të caktuara nga skedarët PDF dhe konvertimin në skedarë excel. Secili nga skedarët e të dhënave të synuara ka rreth 15 deri në 20 pika të të dhënave në rreth 5 deri në 15 faqe.

2. Nxjerrja e informacionit nëpërmjet motorëve të kërkimit dhe drejtorive online

Kjo është një nevojë e përbashkët për nxjerrjen e të dhënave. Kjo kërkon grumbullimin e të dhënave nga motorët e kërkimit dhe drejtoritë online dhe futjen e tij në një bazë të dhënash të specifikuar.

3. Organizimi dhe verifikimi i listës së postës elektronike

Kjo kërkesë për nxjerrjen e të dhënave kërkon një adresë e-mail, emrin e kompanisë, numrin e telefonit, gjendjen dhe qytetin ku ndodhet kjo ose ajo kompani. Ky lloj informacioni zakonisht nevojitet për qëllime marketingu. Informacioni duhet të verifikohet dhe të organizohet për lehtësinë e përdorimit. Një listë e plotë e kompanive mund të scraped lehtë nga drejtoritë, por më shumë informacion mund të merrni nga faqja zyrtare e çdo kompanie.

4. Hartimi i listës së postës elektronike

Kjo detyrë është për mbledhjen e adresave të postës elektronike të njerëzve që kanë kanale në YouTube. Mund të përdoret për t'u bashkuar me ta ose për të tregtuar produkte / shërbime të caktuara për ta. Mund të përdoret gjithashtu për të kryer një sondazh të rëndësishëm.

5. Lista e të gjitha pronave të qirasë në një vend të caktuar

Ky kërkesë për nxjerrjen e uebit përdoret për të marrë listën e qirasave të pronës në një faqe të veçantë. Megjithëse faqja e internetit e synuar ka listat e marrjes së pronës në disa vende, vetëm ato në një vend të caktuar nevojiten për këtë kërkesë. Që nga rreth 1400 deri në 1650 Rentals Rentals janë listuar në faqen e internetit, ato të kërkuara duhet të filtrohen dhe scraped jashtë. Për secilën kompani qiraje, detajet e kërkuara janë id, emri dhe detajet e qerasë. Të gjitha të dhënat e nxjerra duhet të eksportohen në një spreadsheet excel siç është përcaktuar nga kërkuesi.

6. Detajet e kontaktit të profesorëve të financave në Shtetet e Bashkuara

Kjo kërkesë për nxjerrjen e të dhënave është për të kërkuar nëpër faqet e internetit të të gjitha universiteteve në Shtetet e Bashkuara për të marrë adresat e emailit dhe numrat e telefonit të profesorëve të financave.

7. Baza e te dhenave te tregtareve ne Mbreterine e Bashkuar

Kjo detyre e grumbullimit te uebit eshte per perpilimin e tregtareve ne Mbreterine e Bashkuar qe specializohen ne markat Audi dhe Nissan. Për secilin prej tregtarëve, detajet e kërkuara janë numri i telefonit, adresa e postës elektronike, adresa postare, emri i biznesit dhe emri i menaxherit.

Në përfundim, ekzistojnë qindra kërkesa për scraping web. Ato të përshkruara më sipër ishin zgjedhur vetëm rastësisht për qëllim të ilustrimit Source .

December 22, 2017