Back to Question Center
0

Semalt paraqet teknikat automatike të grumbullimit të përmbajtjes për të lehtësuar punën tuaj

1 answers:

Scraping Përmbajtja është një praktikë e nxjerrjes së informacionit të dobishëm nga interneti dhe botimin e tij në tuaj faqen e internetit vet. Webmasters dhe shkrimtarë të ndryshëm marrin artikuj nga bloget dhe faqet e internetit të krijuara për të rritur bizneset e tyre. Ndërmarrjet, programuesit dhe zhvilluesit e uebit gjithashtu përdorin skrape të ndryshme të internetit ing ose përmbajtje të minierave për të kryer punët e tyre. Teknikat më të spikatura të përmbajtjes janë përmendur më poshtë.

1: DOM Parsing

Modeli DOM ose Document Object përcakton stilin dhe strukturën e përmbajtjes brenda skedarëve HTML dhe XML. Parsuesit e DOM përdoren nga programuesit dhe zhvilluesit për të marrë pamje të thellë të faqeve të ndryshme të internetit. Ju mund të përdorni komentuesin DOM për të nxjerrë përmbajtjen e uebit me lehtësi. XPath është një mjet gjithëpërfshirës për të gërmuar faqet e internetit dhe bloget e dëshiruara dhe është kompatibil me Mozilla, Internet Explorer dhe Google Chrome. Me XPath, ju mund të korrni përmbajtjen e një faqeje të tërë ose të pjesshme pa ndonjë nevojë për aftësi programimi.

2: Parsing HTML

Parsing HTML është bërë me JavaScript. Kjo teknikë e grumbullimit të përmbajtjes përdoret për nxjerrjen e informacionit nga dokumentet e tekstit dhe skedarët PDF. Gjithashtu ju merr të dhëna nga adresat e emailit, lidhjet e mbivendosur ose burime të tjera të ngjashme. Kallëp HTML është një mundësi e mirë për ndërmarrjet, sepse mund të analizojë dokumentet HTML për ju me lehtësi dhe me shpejtësi të lartë.

3: Grumbullimi vertikal

Platforma vertikale e grumbullimit është krijuar nga zhvilluesit me aftësi të mëdha informatike. Ata synojnë tavolina dhe lista të ndryshme dhe të mbajnë përmbajtje kuptimplote sipas kërkesave të tyre. Disa prej tyre mbështeten në Kimono Labs dhe mjete të tjera të ngjashme për të marrë punën e tyre. Kjo teknikë do t'ju sjellë përfitime vetëm nëse përdorni një numër crawlers dhe bots, dhe cilësia e përmbajtjes mat efikasitetin e këtyre bots dhe crawlers.

4: Google Docs

Spreadsheets Google përdoren si një shërbim i fuqishëm për grumbullimin e përmbajtjes. Kjo teknikë është e njohur në mesin e scrapers. Nga Google Docs, ju mund të importoheni skedarët e dëshiruar dhe t'i merrni ato të skrapuara sipas kërkesave tuaja. Përveç kësaj, rregullisht mund të kontrolloni dhe monitoroni cilësinë e përmbajtjes, ndërsa ajo po kapet.

5: XPath

XPath ose XML Path Language është gjuha e pyetjeve që punon në dokumentet HTML dhe XML. Pasi që këto dokumente bazohen në një strukturë të pemës, XPath mund të përdoret për të naviguar nëpër faqet e internetit të zgjedhura dhe ndihmon në kontrollimin e cilësisë së përmbajtjes. Ai jep shumë përfitime për webmasters në lidhje me HTML dhe DOM analizë, dhe përmbajtja mund të publikohet në faqen tuaj menjëherë.

Kjo është një shprehje-përputhja e teknika e përdorur nga zhvilluesit dhe programuesit dhe të shtruar me gjuhë të tilla si Ruby, Python dhe Perl. Ju mund ta zbatoni këtë metodë për grumbullimin e përmbajtjes për të grumbulluar një numër të madh vendesh plotësisht ose pjesërisht.

Të gjitha këto teknika të scraping përmbajtjes sigurojnë rezultate të cilësisë dhe ka mjete si cURL, HTTrack, Nyja. js dhe Wget që janë krijuar për të lehtësuar punën tuaj. Ju mund të nxjerrni sa më shumë ose sa pak faqe si ju dëshironi Source .

December 22, 2017