Back to Question Center
0

Si të rritet shitja e Amazon dhe të bëhet shitësi më i mirë?

1 answers:

Në ditët tona, Amazon është shitësi më i madh në botë i internetit ku mund të gjeni produkte për të gjitha shijet. Kjo platformë ofron mundësi të shkëlqyera për të dy shitësit dhe shitësit e palëve të treta. Nëse keni një qasje të zgjuar për zhvillimin e biznesit tuaj, Amazon do të ju lavdërojë me të ardhura të larta dhe pozicionin TOP gradë.

Popullariteti i platformës së shitjes me pakicë në Amazon vazhdon të rritet çdo ditë, duke tërhequr gjithnjë e më shumë konsumatorë besnikë. Sipas të dhënave statistikore, të paktën $ 88,000 janë shpenzuar çdo minutë globalisht në këtë platformë. Blerësit tërheqin Amazonun si një platformë ku mund të gjejnë gjithçka, madje më shumë se në Google. Google është ende burim i vlefshëm, por për informacion, jo për hulumtuesit e produkteve. Me të gjitha ato që u thanë, unë mendoj se do të ishte një ide e mirë për të ndarë me ju disa këshilla se si të rrisni shitjet Amazon dhe të përmirësoni pozitën tuaj të renditjes. Pra, le t'i hedhim një vështrim më të afërt këtyre këshillave dhe truket praktike.

Fuqia e rishikimeve të klientëve në Amazon nuk mund të nënvlerësohet

. Ata kanë një ndikim parësor në renditjen tuaj të renditjes në faqen e rezultateve të kërkimit në Amazon dhe mund të përmirësoni ose t'i shkatërroni përpjekjet tuaja optimizuese. Sipas shifrave të fundit të industrisë, 88% e konsumatorëve thonë se besojnë në rishikime online aq sa rekomandimet personale dhe përbëjnë vendimin e blerjes së tyre bazuar në numrin dhe cilësinë e rishikimeve të fundit dhe renditjen e yjeve.

Kjo është arsyeja pse ju duhet të bëni të gjitha të mirat tuaja për të krijuar vlerësime të cilësisë dhe organike në produktet tuaja. Shqyrtimet me përmbajtjen e videos ose imazhet mund të bëjnë mrekulli. Pra, inkurajoni klientët tuaj të rregullt të lënë përshtypje të gjata dhe përshkruese për të ndihmuar blerësit e tjerë të marrin një vendim të drejtë. Nëse i njeh njerëzit në vend që kanë gëzuar produktin tënd, shkoni tek ata dhe pyesni për shtyrjen e kritikave.

Megjithatë, duhet të jeni të vetëdijshëm se Amazon po lufton në mënyrë aktive kundër jo-organike ose, me fjalë të tjera, komente të stimuluara. Kjo është arsyeja pse ju duhet të siguroheni që të gjitha komentet tuaja të produktit të krijohen në mënyrë të barabartë dhe të duken të natyrshme.

Për të menaxhuar të gjitha komentet e tua të produktit dhe gjithmonë të jeni të vetëdijshëm për reagime negative, ju mund të përdorni softuer të veçantë kërkimi për këtë qëllim. Për shembull, Feedback Five-tool do të ndihmojë për të rritur volumin e komenteve të paraqitura dhe reagojnë menjëherë në përgjigjet negative.

Sistemi i renditjes në Amazon merr parasysh jo vetëm rishikimet e produktit, vlerësimin e shitësit dhe çmimin, por edhe mënyrën se si organizohet renditja e produktit. Ashtu si në Google, ju duhet të përfshini në mënyrë strategjike termat e kërkimit tuaj në shënjestër në titullin, pikat e plumbave dhe përshkrimin. Amazon siguron tregtarët me një mundësi për të mbushur titullin e një produkti me termat e kërkimit përkatës dhe fjalët përshkruese. Ky aspekt i optimizimit të listës Amazon është i ndryshëm nga Google ku duhet të keni një titull të shkurtër dhe të saktë me vetëm një afat të kërkimit në shënjestër. Megjithatë, Amazon dëshiron të thjeshtojë një proces kërkimi për të dy botët dhe përdoruesit, duke u siguruar atyre një përshkrim të qartë të produktit në të njëjtën kohë. Amazon sugjeron të përfshijë karakteristikat vijuese të produktit në titull: markë, përshkrimin, linjë produktesh, material, ngjyrë, madhësi dhe sasi. Megjithatë, nuk ka nevojë të përfshini parulla çmimesh dhe reklamash në titullin tuaj për t'i bërë blerësit të përqendrohen në informacionin parësor.

Për të gjetur termat e kërkimit më të përshtatshëm dhe në shënjestër për listimin tuaj, ju këshilloj të përdorni mjetin me fjalë kyçe të Amazon, i cili zbaton shërbimin e vetë-plotësimit të Amazon për të gjetur fjalë kyçe të popullarizuara gjatë bishtit. Për më tepër, duke përdorur këtë mjet, ju mund të vlerësoni volumin e kërkimit të çdo termi të kërkimit të përzgjedhur. Amazon është platformë shumë konkurruese e kërkimit ku të bëhet një shitës më i mirë ose të fitojë një Box Blej; ju duhet të keni një histori të mirë shitjeje dhe një politikë konkurruese të çmimeve. Amazon nuk ofron një sërë rregullash të rrepta se si të fitojë Kutinë e Blerjeve, por ka shumë faktorë që njihen për të ndikuar në aftësinë tuaj për ta fituar atë.

Së pari, ju duhet të bëni është që të rrisni pranueshmërinë e kutisë suaj të blerjes. Për ta bërë këtë, duhet të keni një llogari të shitësit profesional dhe të tregoni sendet tuaja për të paktën tre muaj. Një mënyrë tjetër se si mund ta përmirësoni është duke përdorur shërbimet e përmbushjes së Amazon.

Për më tepër, për të fituar Amazon Box, ju duhet të keni një nivel të lartë të performancës. Niveli i performancës së lartë mund të ndikohet nga faktorë të tillë si historia e shitjes së suksesshme, shërbime të shkëlqyera të konsumatorëve, metrics të shkëlqyera të konsumatorëve dhe cilësia e shërbimeve të shpërndarjes.

Vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet çmimit tuaj të zbritshëm (çmimi real i produktit me një tarifë ofrimi). Për të qëndruar konkurrues në vendndodhjen tuaj, duhet të kryeni analiza të tregut të ngrohtë ose të përdorni mjete të posaçme për rivlerësim si FeedVisitor ose Teikametricks. Këto mjete do t'ju ndihmojnë të monitoroni automatikisht çmimet e produkteve përkatëse brenda tregut tuaj të ngrohtë. Duke përdorur këtë mjet, do të jeni në gjendje të bëni të gjitha ndryshimet e kërkuara në politikën tuaj të çmimeve sa herë që shihni se dikush ofron çmim më të ulët atëherë ju keni.

Nëse dëshironi të maksimizoni fitimin tuaj në Amazon, provoni programin e produkteve të sponsorizuara nga Amazon. Kjo do t'ju ndihmojë të shfaqni sendet tuaja poshtë rezultateve të kërkimit, në kolonën e djathtë ose në faqet e detajeve. Amazon PPC është një mënyrë e mirë për tregtarët online për të blerë një pozicion në rezultatet e kërkimit të TOP të Amazon. Sipas këtij programi, një tregtar duhet të paguajë çdo herë që klienti klikon në reklamën e tij në rezultatet e kërkimit. Niche më konkurruese ju me pakicë, çmimi më i lartë i klikoni ju do të duhet të paguani.

Shërbimet e marketingut në platformën Amazon

Metoda të tilla të komunikimit me klientët si thirrje të drejtpërdrejta dhe marketing email janë të ndaluara në Amazon. Megjithatë, kjo nuk do të thotë që ju nuk mund të përdorni ndonjë teknikë tjetër promovuese për të tërhequr blerësit në dyqanin tuaj Amazon. Ju mund të përdorni postimin në blog dhe marketingun e mediave sociale për të arritur këtë. Për më tepër, mund të krijoni blogun tuaj lidhur me biznesin tuaj. Platformat si Quora, Hubpages dhe Go Artikuj janë gjithashtu një vend i mrekullueshëm për të shkruar pjesë të përmbajtjes rreth subjektit tuaj, ku mund të lini një lidhje në dyqanin tuaj Amazon Source .

December 22, 2017