Back to Question Center
0

BeautifulSoup Për Grab Content Webpage Në Pesë minuta - Ekspert i Semalt

1 answers:
(8)

Supë e bukur është paketa e Python-it e përdorur për analizimin e dokumenteve XML dhe HTML. Ai krijon pemë për faqet e internetit dhe është në dispozicion për Python 2 dhe Python 3. Nëse keni një faqe interneti që nuk mund të scraped siç duhet, ju mund të përdorni Frameworks BeautifulSoup të ndryshme. Të dhënat e nxjerra do të jenë gjithëpërfshirëse, të lexueshme dhe të shkallëzueshme që përmbajnë shumë fjalë kyçe të bishtit të shkurtër dhe të gjatë.

Ashtu si BeautifulSoup, lxml mund të integrohet me një html. modeli i analizës në mënyrë të përshtatshme. Një nga tiparet më të dallueshme të këtij gjuhe programimi është se ajo siguron mbrojtje nga spam dhe rezultate më të mira për të dhënat në kohë reale. Të dy lxml dhe BeautifulSoup janë të lehta për t'u mësuar dhe ofrojnë tre funksione kryesore: formatimi, analiza dhe konvertimi i pemëve. Në këtë tutorial, ne do t'ju mësojmë se si ta përdorni BeautifulSoup për të kapur tekstin e faqeve të ndryshme të internetit.

Instalimi

Hapi i parë është instalimi i BeautifulSoup 4 duke përdorur pip. Kjo paketë punon si në Python 2 dhe 3. BeautifulSoup është paketuar si kod Python 2; dhe kur e përdorim me Python 3, ajo përditësohet automatikisht në versionin më të fundit, por kodi nuk përditësohet nëse nuk e instalojmë paketën e plotë Python.

Mund të instaloni një parser të përshtatshëm, si html5lib, lxml dhe html. parser. Nëse keni instaluar pip, do t'ju duhet të importoni nga bs4. Nëse shkarkoni burimin, duhet të importoni nga një bibliotekë Python. Ju lutem mbani mend se parser lxml vjen në dy versione të ndryshme: parser XML dhe parser HTML. Parser HTML nuk funksionon si duhet me versionet e vjetra të Python; kështu, mund të instaloni parser XML nëse parser HTML nuk përgjigjet ose nuk instalon siç duhet. Parser lxml është relativisht i shpejtë dhe i besueshëm dhe jep rezultate të sakta.

Përdorni BeautifulSoup për të hyrë në komentet

Me BeautifulSoup, ju mund të merrni qasje në komentet e faqes së dëshiruar të internetit. Komente zakonisht ruhen në seksionin e objektit të komenteve dhe përdoren për të përfaqësuar si duhet një përmbajtje të webfaqes.

Tituj, Lidhje dhe Tituj

Ju lehtë mund të ekstraktoni titujt e faqeve, lidhjet dhe titujt me BeautifulSoup. Ju vetëm duhet të merrni shënimin e faqes me një kod të veçantë. Pasi të merret nota, mund të të dhënat nga titujt dhe nënkrerët gjithashtu.

Lundroni në DOM

Mund të lundroni nëpër pemë DOM duke përdorur BeautifulSoup. Zinxhirët do të na ndihmojnë të nxjerrim të dhëna për qëllime SEO.

Përfundim:

Pasi të përfundoni hapat e përshkruara më sipër, do të jeni në gjendje të kapni tekstin e faqes së internetit në mënyrë të përshtatshme. I gjithë procesi nuk do të marrë më shumë se pesë minuta dhe premton rezultate cilësore. Nëse jeni duke kërkuar për nxjerrjen e të dhënave nga dokumentet HTML ose skedarët PDF, atëherë as BeautifulSoup as Python nuk do t'ju ndihmojnë. Në rrethana të tilla, duhet të provoni një karierë HTML dhe të analizoni lehtë dokumentet tuaja të uebit. Ju duhet të shfrytëzoni plotësisht veçoritë e BeautifulSoup për të grumbulluar të dhëna për qëllime SEO. Edhe në qoftë se preferojmë parsers HTML të lxml-it, ne ende mund të përfitojmë nga sistemi i mbështetjes së BeautifulSoup dhe mund të marrim rezultate cilësore për disa minuta Source .

December 22, 2017