Back to Question Center
0

A ka fakte pak të njohura rreth renditjes në Amazon që mund të pengojë suksesin tim?

1 answers:

Po, di disa fakte pak të njohura në lidhje me renditjen në Amazon, të cilat shpesh po tërheqin një vijë midis një suksesi mahnitës të biznesit dhe një dështimi të plotë në atë treg të mbushur me njerëz. Unë do të thotë një situatë mjaft e zakonshme kur mund të përdorni çelësat kryesore të synuar për optimizimin e renditjes së produktit tuaj jo plotësisht korrekt. Ose, për shembull, kur jeni duke dështuar të merrni të gjithë katalogun e produktit të optimizuar në mënyrën e duhur, veçanërisht përmes fushave më specifike të orientuara nga fjalori. Të gjitha këto gjëra të marra së bashku mund të mos ju ndalojnë të merrni atë renditje të merituar në Amazon, por në fakt mund t'ju kushtojë trafiku i vërtetë i uebit dhe përfundimisht - shitjet neto atje. Pra, më poshtë do t'ju tregoj grackat kryesore për ju për t'i shmangur ato, ose së paku shpejt të merrni gjithçka të rregulluar në mënyrë që çdo efekt potencial negativ për renditjen tuaj në Amazon të minimizohet.

Fakt 1: Algoritmi A9 i Amazon e sheh titullin si fushë me fjalë kyçe

Shumë shitës në Amazon besojnë se vendosja e të njëjtave fjalë kyçe si në titullin e tyre të produktit Fushat e fjalëve backend është një DUHET. Por të gjithë janë tmerrësisht të gabuar. Pse? Thjesht sepse algoritmi i brendshëm i Amazonit jep ndeshjen e saktë me çdo fjalëkalim individual të gjetur në titullin e produktit ose diku tjetër në fushën e fjalës - me ato të shtypura në kutinë e kërkimit nga blerësit e drejtpërdrejtë. Dhe ata që njihen me SEO e dinë mirë: përdorimi i dublikatave është me të vërtetë një gjë pozitive me të vërtetë.

Fakt 2: Titulli i Produktit dhe Fushat Fjala Kyçe janë Pesha të Barabarta

Është një mashtrim gjerësisht i përfolur kur njerëzit japin me siguri më shumë peshë në veçanti për titullin e produktit, në vend të ndonjë fushe apo seksioni tjetër brenda listës së produkteve të tyre. Por e vërteta është se etiketat e titullit me të vërtetë mbajnë më shumë peshë - natyrisht, kur vërehen në sytë e Google search engine. Dhe kjo nuk do të thotë se e njëjta gjë duhet të jetë e vërtetë për renditjen në Amazon. Ata që marrin të njëjtën gjë në lidhje me optimizimin e listimit të produktit në Amazon janë gjithashtu të pasakta.

Le të përballen me atë - algoritmi i rangimit të Amazon A9 nuk është duke kërkuar ndonjë të saktë

ndeshje fraze. Në fakt, funksionon duke kombinuar vetëm fjalë individuale, kështu që nuk ka nevojë të harxhosh hapësirën e listës së produktit duke futur fjalë të përsëritura. Në vend të kësaj, do të ishte më mirë të heqësh qafe çdo dublikatë dhe të vendosësh pjesën tjetër të fjalë kyçe në një mënyrë të pastër dhe të qartë, logjike. Duke vepruar kështu, do të keni një hapësirë ​​sigurisht më të madhe për gjetjen e fjalë kyçe të tjera të synuara.

Fakti 4: Stemming, Commas dhe Plurals A Matter

Amazon A9 bën llogari për rrjedhin. Dua të them situatën kur mund të marrësh një fjalë rrënjësore dhe thjesht të shtosh variacione të ndryshme në fund. Për shembull, "dietën", "dietën", "dietën" dhe kështu me radhë. Pra, secila nga këto ndryshime fjalësh do të konsiderohet si një tjetër termi kërkimi individual. Sa për kometa dhe ndoshta çdo mjet tjetër të pikësimit - Amazon thjesht i injoron të gjithë. Kjo është arsyeja pse nuk ka nevojë të humbisni kohën tuaj në ndonjë manipulim atje - thjesht nuk kanë efekt ndaj renditjes suaj në Amazon Source .

December 22, 2017