Back to Question Center
0

Përdorimi i Google Scraping Tool për nxjerrjen e të dhënave - Semalt Expert

1 answers:

A krekosës i uebit është një skript i automatizuar që grumbullon të dhëna nga statike, duke lejuar përdoruesit fundorë të transformojnë informacionin e marrë në një format të përdorshëm. Në të vërtetë, mund të gjesh çdo informacion që ai / ajo ka nevojë në internet. Problemi është nxjerrja e të dhënave në formate që mund të manipulohen lehtë ose të analizohen.

Vegël Google Scraping

Shtesa Google Scraper e Google është një vegël për scraping web që funksionon në shfletuesin Chrome. Me këtë shtrirje, ju nuk keni nevojë të punësoni mijëra asistentë për të kopjuar dhe ngjitur përmbajtjen nga interneti gjatë gjithë ditës. Përzgjidhni tekstin e synuar dhe lëreni zgjatjen e kromit të Chrome për të bërë pjesën tjetër.

Një numër i mirë i grupeve të qytetarëve punojnë për t'i mbajtur qeveritë e tyre të përgjegjshme duke ndjekur shpenzimet e tyre. Shtrirja e kromit të kromit u lejon atyre të luftojnë për transparencë dhe llogaridhënie duke mbledhur të dhëna reale lidhur me operacionet e qeverive. Kopjimi i të dhënave nga ueb-i duke përdorur teknika manuale mund të jetë një detyrë e lodhshme. Bëni fushatën tuaj të scraping efikase duke instaluar këtë shtresë kruese të uebit në shfletuesin tuaj.

Si ta instaloni zgjatimin e kromit të kromit?

Shtrirja Google e kromit të kromit është një mjet shumë i renditur i skrapimit të ofruar falas në dyqanin e uebit të Chrome. Për të instaluar këtë kruajtëse në shfletuesin tënd, kliko opsioni "Shto në Chrome" që shfaqet në këndin e sipërm të djathtë të shfletuesit tënd Chrome. Sapo të instalohet, mjeti gjendet tani nën butonin Menu të shfletuesit tënd.

Si të përdorni mjetin Google Scraping?

Disa tabela të dhënash mund të transferohen nga ueb në tabelat që mund të përdoren në të ardhmen. Megjithatë, marrja e të dhënave nga faqet e internetit statike në formate të përdorshme kërkon përpjekje shtesë. Në këtë tutorial, tabelat nga Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim i Shteteve të Bashkuara (2015 formë 20-F) do të përdoren për të ilustruar se si zgjerimi i Chrome nxjerr të dhënat nga faqet e internetit dhe faqet.

Për të nxjerrë të dhëna nga faqet që përdorin mjetin Google Scraping, identifikoni faqen e internetit që do të fshihet. Në këtë rast, përqendrohuni në tabelat. Zgjidhni rreshtat që do të scraped dhe klikoni ikonën kruese në këndin e sipërm të djathtë të shfletuesit tuaj dhe zgjidhni "Scrape similar. "

Zgjatja e kromit të kromit do të transferojë të dhënat e grisura në një dritare të re. Kruaj juaj gjithashtu do të identifikojë emrat e kolonës së tabelës së nxjerrë. Kontrolloni të dhënat e marra për të siguruar që është nxjerrë në mënyrë të përshtatshme. Kliko "Copy to clipboard" dhe pastaj hapni Microsoft Excel tuaj. Ngjitni të dhënat në tabelën tuaj të tabelës duke klikuar "Ctrl + V". "

Para se të analizoni informacionin në spreadsheet tuaj, hidhni headers kolonën në vendet e tyre të sakta. Fshini kolonat e zbrazëta në Microsoft Excel tuaj për të marrë të dhëna reale. Përdorni funksionin e shumës së Excel për të siguruar që shuma e pagesave në fletën tuaj të jetë e saktë.

Mjeti Google i grisjes bën që ushtrimi i grumbullimit të të dhënave të jetë më i arritshëm dhe më i drejtpërdrejtë. Karkaleca rrit saktësinë dhe efikasitetin e nxjerrjes së të dhënave të internetit duke ju ofruar më shumë mundësi për të kaluar në shqyrtim vlerat tuaja. Përdorni udhëzuesin e mësipërm të diskutuar për të shtypur faqet e qeverive të uebit dhe për të marrë të dhëna reale për transparencë Source .

December 22, 2017