Back to Question Center
0

Semalt shpjegon se si të grumbullohen të dhënat me veglën e skrapimit të ekranit

1 answers:

Scraping në internet është një term i njohur në botën e programimit. Kjo na lejon të mbledhim të dhëna të dobishme nga burime të ndryshme dhe ndihmojmë në rritjen e bizneseve tona. Për vite të tëra, rrëmbyesit e uebit janë përdorur për nxjerrjen e informacionit nga faqet e ndryshme të internetit, drejtoritë e artikujve, forumet në internet, portalet e udhëtimit, mediat e lajmeve dhe faqet e internetit të pazarit. Scraping Screen është një mjet relativisht i ri, dhe ju nuk keni nevojë për ndonjë aftësi programimi për të përfituar nga ajo. Ky mjet është i madh për të dy ndërmarrjet dhe për përkthyes të pavarur, pasi ai mund ta bëjë punën tuaj më të lehtë dhe më të shpejtë. Karakteristikat kryesore të mjetit të Scraping Screen janë përmendur më poshtë.

1. Krahasoni çmimet me lehtësi

Me veglën e Scraping Screen, mund të krahasoni lehtësisht çmimet e faqeve të ndryshme të blerjeve si Amazon dhe eBay. Gjithashtu mbledh, organizon dhe monitoron cilësinë e të dhënave tuaja derisa është duke u nxjerrë. Përveç kësaj, ky mjet redakton dhe rregullon të gjitha çështjet e vogla dhe ju ndihmon të keni akses në informacionin e çmimeve të produkteve të ndryshme.

2.

Programuesit dhe zhvilluesit shpesh ankohen se veglat e skrapimit të zakonshëm të ekranit nuk mund të nxjerrin informacione nga faqet e rrjeteve sociale. Ndryshe nga ato aplikacione për scraping, Scraping Screen tool nxjerr të dhëna të dobishme nga Facebook dhe Twitter dhe e organizon atë në një format të shkallëzuar.

3. Bën hulumtime online lehtë

Ky mjet është i shkëlqyeshëm për studiuesit, mësuesit dhe studentët, sepse i grumbullon të dhënat nga revistat online dhe eBooks lehtë. Ju mund të rreshtoni përmbajtjen e faqeve të ndryshme arsimore dhe ta vendosni atë si tuajën. Por ju do të duhet të kujdeseni për ligjet e autorit dhe të markave tregtare duke nxjerrë të dhëna nga një burim online. Në përgjithësi, ky mjet i ndihmon studentët të marrin dhe të organizojnë informacione nga vende të ndryshme. Ndihmon ata të përgatisin detyra të sakta dhe të kapin deri në dhjetë mijë faqe ueb në një orë.

4. Një servil i fuqishëm i uebit:

Scraping me ekran është një mjet i avancuar kur është fjala për indeksimin e faqeve të ndryshme të uebit. Kjo na lejon të nisim disa crawlers në një kohë dhe ne nuk kemi nevojë të monitorojmë se çfarë po ndodh në sfond. Ne do të nxjerrim në pah të dhënat dhe ky mjet do të ruajë informacionin e grisur në bazën e vet të të dhënave. Përveç kësaj, ju mund ta përdorni atë për të zvarritur faqet e ndryshme web komplekse dhe kështu të përmirësoni performancën e faqes suaj të internetit. Vegla e Scraping Screen është e madhe për webmasters dhe i ndihmon ata të përmirësojnë renditjen e motorëve të kërkimit të faqeve dhe blogjeve të tyre.

Për lehtësimin tuaj, këtu është përshkrim hap pas hapi se si të filloni scraping web me këtë mjet të mrekullueshëm:

Hapi 1: Klikoni në mjetin e Scraping në skedën tuaj Dizajn. Ky mjet do të zbulojë çdo element individual me vlerat e tij unike.

Hapi 2: Është e rëndësishme të zgjidhni metodën e scraping dhe formatin e të dhënave tuaja. Zakonisht, skanimi i ekranit paraqet të dhëna në formatet CSV dhe JSON.

Hapi 3: Klikoni mbi butonin Vazhdo për të filluar grerëzimin. Ky mjet së pari do të mbledhë informacionin për ju, do të organizojë dhe do ta copëtojë atë në një format të dëshirueshëm. Mos harroni të shkarkoni të dhënat e grisura në hard drive tuaj për përdorime jashtë linje Source .

December 22, 2017