Back to Question Center
0

Semalt shpjegon se si të nxjerrë të dhënat e nevojshme nga faqet e internetit HTML

1 answers:

Një sasi e madhe informacioni e paraqitur në rrjet konsiderohet të jetë "e pastrukturuar", sepse ajo nuk është e organizuar siç duhet. Faqet e internetit HTML janë të ndryshme në mënyrën që ato përmbajnë dokumente të organizuara dhe teksti i paraqitur në dokumentet është strukturuar brenda kodit HTML bazë.

Ekzistojnë tri metoda kryesore të nxjerrjes së të dhënave nga faqet e internetit të HTML:

  • Ruajtja e tekstit që gjendet në një faqe interneti në kompjuterin tuaj;
  • Shkrimi i kodit për nxjerrjen e të dhënave;
  • Përdorimi i mjeteve speciale të nxjerrjes;

1. Si të nxjerrësh HTML nga faqja e internetit pa kodim

Ju mund të grumbullo përmbajtjen e një web faqe duke përdorur hapat e përshkruar më poshtë:

Teksti i vetëm

Pas hapjes së një faqeje që përmban tekstin që dëshironi, kliko me të djathtën dhe zgjidhni opsionin "Ruaje faqe si" ose "Ruaj si". Shkruani një emër për skedarin në fushën e "Emri i skedarit" dhe nga menyja e drop-down "Save As Type", zgjidhni "Web Page, vetëm HTML. "Klikoni butonin" Ruaj "dhe prisni disa sekonda.

Të gjithë teksti në atë faqe është nxjerrë dhe ruhet si një skedar HTML. Opsionet origjinale të formatimit të faqes mbeten të paprekura dhe ju mund ta redaktoni përmbajtjen në redaktorët e tekstit si Notepad.

Ekstraktimi i një faqeje të tërë

Zgjidhni opsionin "Ruaje si" ose "Save Page As" në menunë "File". Pastaj, klikoni "Web Page, Complete" nga drop-down menu "Save as Type". Pas klikimit "Save", teksti dhe imazhet do të nxirren nga faqja dhe ruhen kudo që të doni. Teksti vendoset në një skedar HTML ndërsa imazhet ruhen në një dosje.

2. Nxjerrja e HTML nga një faqe interneti duke përdorur kodimin

Ju mund të punoni drejtpërdrejt me skedarët HTML duke përdorur mjete të veçanta. Gjithashtu, mund të krijoni një kod për të hequr të gjitha etiketat HTML dhe për të ruajtur tekstin që gjendet në skedarët HTML duke përdorur XPath ose shprehje të rregullt. Disa nga gjuhët më popullore të programimit për këtë detyrë përfshijnë Python, Java, JS, Go, PHP dhe NodeJs.

3. Përdorimi i mjeteve për nxjerrjen e të dhënave të internetit

Nëse thjesht dëshironi të nxjerrni skedarë HTML nga një faqe interneti pa shkruar një linjë të vetme të kodit ose të shmangni torturën e metodës së kopjimit dhe ngjitjes, përdorni mjetet e scraping . Në fakt, ka shumë mjete të dobishme që mund të mbledhin informacionin e nevojshëm nga një faqe interneti dhe pastaj të konvertohen në formatin e strukturuar. Thjesht provoni disa vegla për grerëzim dhe definitivisht do të gjeni atë që është më e përshtatshme për nevojat tuaja të braktisjes Source .

December 22, 2017