Back to Question Center
0

Si të kapni të dhënat nga një faqe interneti me Python & BeautifulSoup? - Përgjigja e Semalt

1 answers:

Një skrap i uebit nxjerr të dhënat e mjeteve dhe e paraqet atë në

një format unik për të ndihmuar kërkuesit e uebit që të dalin me rezultatet që kanë nevojë. Ka një numër aplikimesh në tregun financiar, por mund të përdoret gjithashtu në situata të tjera. Për shembull, menaxherët e përdorin atë për të krahasuar çmimet e produkteve të ndryshme.

Web Scraping me Python

Python është një gjuhë programimi efektiv me sintaksë të madhe dhe kod të lexueshëm. Ai i përshtatet edhe fillestarëve për shkak të një shumëllojshmërie të madhe opsionesh që ka. Përveç kësaj, Python përdor një bibliotekë unike të quajtur Supë e Bukur. Faqet e internetit janë shkruar duke përdorur HTML, gjë që e bën një faqe të internetit një dokument të strukturuar. Megjithatë, përdoruesit duhet të kujtojnë se faqet e internetit të ndryshme nuk ofrojnë gjithmonë përmbajtjen e tyre në formate të rehatshme. Si rezultat, rrëzimi i uebit duket të jetë një opsion efektiv dhe i dobishëm. Në fakt, ajo u jep përdoruesve një shans për të bërë gjëra të ndryshme që ata kishin të bënin me Microsoft Word.

LXML & Request

LXML është një bibliotekë e madhe që mund të përdoret për të analizuar dokumentet HTML dhe XML shpejt dhe thjesht. Në fakt, biblioteka LXML u jep mundësi studiuesve të internetit që të bëjnë struktura pemësh që mund të kuptohen shumë lehtë duke përdorur XPath. Më konkretisht, XPath përmban të gjitha informatat e dobishme. Për shembull, nëse përdoruesit duan vetëm të nxjerrin titujt e faqeve të caktuara, ata duhet së pari të kuptojnë se në cilën element HTML ai banon.

Krijimi i kodeve

Fillestarët mund ta kenë të vështirë të shkruajnë kodet. Në gjuhët e programimit, përdoruesit duhet të shkruajnë edhe funksionet më themelore. Për detyra më të përparuara, kërkuesit e uebit duhet të bëjnë strukturat e tyre të të dhënave. Sidoqoftë, Python mund të jetë një ndihmë shumë e madhe për ta, sepse kur e përdorin atë, ata nuk duhet të definojnë ndonjë strukturë të të dhënave, sepse kjo platformë ofron mjete unike për përdoruesit e saj për të kryer detyrat e tyre.

Për të mbushur një faqe të tërë web, ata duhet ta shkarkojnë atë duke përdorur bibliotekën Python requests. Si rezultat, biblioteka e kërkesave do të shkarkojë përmbajtje HTML nga disa faqe. Web-kërkuesit thjesht duhet të kujtojnë se ekzistojnë kërkesa të ndryshme.

Rregullat Scraping Python

Para scraping faqet e internetit, përdoruesit duhet të lexoni faqet e tyre Kushtet dhe Kushtet për të shmangur ndonjë problem ligjor në të ardhmen. Për shembull, nuk është një ide e mirë për të kërkuar të dhëna shumë agresive. Ata duhet të sigurohen që programi i tyre të veprojë si një qenie njerëzore. Një kërkesë për një faqe në sekondë është një mundësi e mirë.

Kur vizitoni vende të ndryshme, kërkuesit e uebit duhet të mbajnë një sy në paraqitjet e tyre, sepse ato ndryshojnë herë pas here. Pra, ata duhet të ri-vizitojnë të njëjtin vend dhe të rishkruajnë kodet e tyre nëse është e nevojshme.

Gjetja dhe marrja e të dhënave nga interneti mund të jetë një detyrë sfiduese dhe Python mund ta bëjë këtë proces aq të thjeshtë sa mund të jetë Source .

December 22, 2017