Back to Question Center
0

Udhëzues i Rrjedhjes së Uebit nga eksperti i semalt për përdoruesit jo-profesionistë

1 answers:
Interneti në ditët e sotme është bërë burimi numër një, ku shumica e menaxherëve dhe faqeve të internetit (internet) searchers look për të dhënat që ata kanë nevojë. Rrjeti është një platformë e madhe dhe njerëzit duhet të përdorin mjetet e duhura për të nxjerrë të gjithë informacionin që dëshirojnë. Një nga gjërat më të rëndësishme është të njiheni si të gjurmoni të dhënat e duhura. Për shembull, ata mund të dëshirojnë të kapin një skedar të të dhënave të birrës artizanale dhe të jenë në gjendje të analizojnë rezultatet më vonë.

Megjithatë, së pari, përdoruesit duhet të dinë se si të fillojnë me projektet e tyre. Nëse ata dëshirojnë, ata mund të gërshetojnë një grup të dhënash të birrës artizanale nga një faqe interneti duke përdorur Python.

Scraping në internet mund të ndihmojë kërkuesit e uebit që të gjejnë automatikisht një numër të dhënash nga faqet e ndryshme të internetit në të gjithë rrjetin. Është një mjet shumë efektiv në gjendje të japë rezultate specifike brenda disa minutave. Sot, shumë menaxherët e shitjeve e përdorin këtë mjet për të nxjerrë çmimet, listat e produkteve dhe më shumë. Për shembull, përdoruesit mund të kodojnë një kruajtës të uebit për t'u dhënë atyre një listë të produkteve që ata janë të interesuar, si dhe vlerësimin e tyre nga faqja e internetit e-shop. Në fakt, nxjerrja e një faqe interneti është një mënyrë efektive për të mbledhur të gjitha të dhënat që ju nevojiten dhe për të përmirësuar cilësinë e produkteve ose shërbimeve që ofrohen.

Një pjesë e Planifikimit

Web searchers që duan të ndërtojnë logjikën për një kruajtës që përdorin duhet të bëjnë planet e tyre. Së pari, ata duhet të vendosin se çfarë lloj informacioni që ata duan të mbledhin nga kjo apo ajo faqe interneti. Për shembull, ata mund të dëshirojnë të nxjerrin faqe që përmbajnë informacion rreth birrës artizanale. Dhe ky nuk është një problem i madh pasi ka shumë faqe të internetit që ofrojnë këtë informacion.

Kontrolloni kodin HTML

Nëse dëshironi që kruajtësja të gjejnë të gjithë informacionin rreth birrës artizanale, ata duhet të shikojnë kodin special (HTML) të birrës artizanale faqe interneti. Ata duhet të mbajnë në mend se shumica e shfletuesve të internetit ofrojnë një mënyrë për të zbuluar kodin e HTML kodit të internetit me vetëm një klik. Për shembull, në Google Chrome, kërkuesit e uebit mund të klikojnë me të drejtë në një element në një faqe të caktuar dhe pastaj klikoni "Inspect", për të parë kodin HTML.

Birra & Breweries Bazat e të dhënave

Baza e të dhënave të Breweries është mjaft e thjeshtë për të krijuar. Web searchers thjesht duhet të zgjedhin të gjitha kolonat përkatëse në dataset, hiqni çdo dublikatë dhe pastaj rivendosni atë. Duke rivendosur indeksin, krijoni një identifikues të veçantë për çdo birrari. Ata do të kenë nevojë për këtë identifikues gjatë krijimit të një skedari të dhënash për birra, sepse në këtë mënyrë ata kanë mundësinë të shoqërojnë secilën birrë me një id të veçantë të birrës. Gjithashtu, ata mund të bëjnë një skedar të dhënash për birra dhe të zëvendësojnë të gjitha të dhënat e përsëritura rreth prodhuesve të birrës, të tilla si emrat dhe vendet. Pastaj ata mund të përputhen me çdo birrari me një lloj të caktuar të birrës.

Përdorimi i ndryshoreve, si qyteti dhe shteti

Përmes grupit të të dhënave për prodhuesit e birrës, ata mund të bëjnë kolona për lokacionin e birrës, si qyteti dhe shteti në të cilin ndodhet secila birrari. Ata mund të ndajnë këto dy variabla duke përdorur funksionin e ndarjes Source .

December 22, 2017