Back to Question Center
0

Mjetet e Scraping në Internet - Këshilla për Semalt

1 answers:

Skrapimi i të dhënave është një nga detyrat më të komplikuara për personat jo-teknikë

. Kjo është për shkak se ata nuk kanë njohuri dhe nuk dinë asgjë se si të përfitojnë nga Python, Java, Go, JavaScript, NodeJS, Obj-C, Ruby dhe PHP si gjuhët. Programimi është një pjesë integrale e shkencës së të dhënave, por disa fillestarë dhe të sapoardhur nuk kanë aftësi programimi të mjaftueshme dhe ende duan të nxjerrin të dhëna të internetit pa kompromentuar cilësinë. Për individë të tillë, aplikacionet e skrapimit të uebit janë më të mirat dhe më të përshtatshmet.

Scraper (zgjerimi i Google Chrome)

Programerë të ndryshëm jo-programues dhe përkthyes të pavarur preferojnë Scraper për shkak të karakteristikave të tij të pakrahasueshme të grisjeve. Ky mjet shkencor i drejtuar nga GUI mund të gërshetojë të dy faqet bazë dhe të avancuara të uebit dhe të ketë teknologji të madhe të mësimit të makinës për ta bërë punën tuaj më të lehtë. Kjo platformë është dizajnuar në mënyrë specifike për nxjerrjen e të dhënave nga Amazon, eBay dhe vende të tjera të ngjashme dhe ka një veçori të zbulimit të spam . Me të, ju lehtë mund të zbuloni spam në të dhënat tuaja dhe mund ta hiqni atë brenda një ose dy minutash. Ajo ka një bibliotekë specifike të klientëve të Google API për nxjerrjen e të dhënave më të mira dhe ruan informacionin tuaj në bazën e të dhënave të tij. Ju gjithashtu mund të ruani të dhënat në hard drive tuaj ose në ndonjë pajisje tjetër të zgjedhur.

Importi. io

Me import. Unë nuk duhet të jem me mendje teknike dhe mund të rregulloj të dhënat me cilësi të lartë në baza të rregullta. Kjo kërkesë për nxjerrjen e web-it ka pretenduar se ka zhvendosur nevojën për programuesit jo-programues dhe shkencëtarët e të dhënave. Siç e dimë se shkenca e të dhënave kërkon statistika dhe matematikë, aftësitë e programimit, por ju nuk keni nevojë të mësoni asgjë nëse jeni duke përdorur importin. io. Ky mjet është i përshtatshëm për individët dhe bizneset.

Kimono Labs

Kimono Labs është softueri i hapur i burimit të hapur të uebit. Mund të kalojë të dhënat nga një numër i madh vendesh brenda disa minutave. Ai vjen në të dy versionet e lira dhe të paguara dhe është i përshtatshëm për individët jo-teknikë. Me Kimono Labs, ju nuk keni nevojë të mësoni Python ose ndonjë gjuhë tjetër programimi. Crawlers e saj të paracaktuara ju ndihmojnë të tregoni të dhënat tuaja ose faqet e ndryshme të internetit. Ju vetëm duhet të shkarkoni dhe të nisë këtë program dhe le Kimono Labs scrape të dhënat për ju në një çështje të minuta. Respiracioni i saj me bazë në re ju lejon të ndani informacione në mes pajisjeve të ndryshme lehtësisht dhe shpejt. Kimono Labs është duke u përdorur nga ndërmarrjet, gazetarët, shitësit online, agjencitë e telekomunikacionit dhe përkthyesit e pavarur në një shkallë të madhe.

Facebook dhe Twitter

Të dhënat e mëdha janë një problem i madh për webmasters dhe individë jo-teknikë të ndryshëm. Kështu, ata shpesh përdorin Twitter dhe API të Facebook për të marrë të dhënat e tyre të scraped. API-të na ndihmojnë të nxjerrim informacione të dobishme nga faqet e ndryshme të internetit dhe bloget, dhe bëjmë parashikime se si të përpunohen dhe ruhen të dhënat pasi të jenë plotësisht të scraped. Pjesa më e mirë është që API-ja mund të minojë lehtë përmbajtjen e internetit, në një format të lexueshëm dhe të shkallëzuar. Ato sigurojnë një vizualizim të bukur të të dhënave të skrapuara, klasifikojnë atë në kategori të ndryshme, ose importojnë në një shumëllojshmëri formatesh sipas dëshirave dhe kërkesave tona. Ju duhet të përdorni API të mediave sociale nëse jeni një person jo-teknik pa aftësi programimi Source .

December 22, 2017