Back to Question Center
0

Çfarë është Scraping Website? 5 metoda nga semalt për të parandaluar grabitje të paligjshme të faqes

1 answers:

Scraping në internet, i njohur edhe si korrje në web, grerëzimi i ekranit ose të dhëna në ueb

nxjerrje, është një teknologji që ndihmon në organizimin dhe nxjerrjen e të dhënave nga një ose më shumë uebfaqe. Ju mund të transformoni URL të ndryshme dhe t'i përdorni ato në formën e skedarëve CSS, JSON, REGEX dhe XPATH. Pra, Scraping web është një proces i ndërlikuar i mbledhjes së informacionit automatikisht nga rrjeti. Programet aktuale të skrapimit të internetit dhe zgjidhjet variojnë nga ad-hoc në sistemet plotësisht të automatizuara që mund të konvertojnë faqet e internetit të tërë ose bloget në informata të dobishme dhe të strukturuara mirë.

Metodat për të parandaluar grerëzimin e internetit të paligjshëm:

Një webmaster mund të përdorë masa të ndryshme për të ngadalësuar ose për të ndalur bots dëmtuese. Metodat më të dobishme janë përshkruar më poshtë:

1. Blloko adresën IP:

Ju duhet të bllokoni spameri adresën IP me dorë ose me disa mjete të besueshme.

2. Çaktivizoni API-të e shërbimit të internetit:

Është mirë të çaktivizoni API-të e shërbimit të internetit që mund të ekspozohen nga sistemet. Bots që përdorin strings agjent mund të bllokohet me këtë teknikë pa një problem.

3. Monitoroni trafikun tuaj të internetit:

Është e rëndësishme për të gjithë ne që të monitorojmë trafikun e uebit, si dhe cilësinë e tij. Nëse nuk keni përdorur shërbimet e SEO dhe ende merrni një numër të madh shikimesh, mund të keni qenë goditur nga trafiku bot.

4. Përdorni captcha:

Ju duhet të përdorni modelet captcha për të hequr qafe bots keq dhe scrapers internetit . Më shpesh, bots nuk mund të zbulojnë tekstin e shkruar në captcha dhe nuk janë në gjendje t'i përgjigjen sfidave të tilla. Në këtë mënyrë, ju mund të merrni vetëm trafik njerëzor dhe të shpëtoheni nga bots.

5. Shërbimet anti-bot komerciale:

Një numër i madh i kompanive ofrojnë programe antivirus dhe anti-bot. Ata gjithashtu kanë një sërë shërbimesh anti-scraping për webmasters, blogerët, zhvilluesit dhe programuesit. Ju mund të përfitoni nga ndonjë nga këto shërbime për të hequr qafe grabitje të paligjshme të internetit.

Dy mënyra të ndryshme për të përdorur skraporët e faqes në internet:

Me një kruajtës të uebit, lehtë mund të ndërtoni sitemaps dhe lundroni në faqe për të nxjerrë të dhëna kuptimplote për veten tuaj.

1. Produktet e çmimit dhe çmimet:

Është vërtetuar se optimizimi i çmimeve mund të ndihmojë në përmirësimin e marzhit bruto të fitimit nga dhjetë deri në njëzet përqind. Sapo produktet dhe çmimet të jenë grisur, do të jetë e lehtë për ju të dini se si të rriteni biznesin tuaj në internet dhe si të shisni një numër maksimal të produkteve dhe shërbimeve. Kjo metodë përdoret gjerësisht nga faqet e internetit të udhëtimit, kompanitë e tregtisë elektronike dhe bizneset e tjera të ngjashme në internet.

2. Rregjistroni me lehtësi praninë tuaj në internet:

Është një aspekt i rëndësishëm dhe i rëndësishëm i grumbullimit të uebit ku skrapohen profilet e biznesit dhe shqyrtimet e vendeve. Përdoret për të kontrolluar performancën e një produkti ose shërbimi të caktuar, reagimin dhe sjelljen e përdoruesve, si dhe të ardhmen e një biznesi. Kjo strategji për grumbullimin e uebit mund të ndihmojë në krijimin e listave dhe tabelave bazuar në rishikimet e përdoruesve dhe në analizat e biznesit Source .

December 22, 2017