Back to Question Center
0

Si të përmirësoni Amazon tuaj SEO?

1 answers:

Sipas të dhënave statistikore, më shumë se 55% e përdoruesve që preferojnë të bëjnë blerje në internet, kthehen në platformën tregtare Amazon për të gjetur atë që u nevojitet. Kjo është një pikë referimi për blerësit në ditët tona. Përdoruesit e kontrollojnë këtë platformë së pari për shkak të numrit të arsyeve të dukshme siç është reputacioni i mirë i kësaj faqe interneti, aftësia për të krahasuar çmimet dhe për të gjetur çmimin më të mirë në internet, aftësinë për të lexuar reagimet e konsumatorëve etj.Për më tepër, përdoruesit e dinë se në një rast të eksperiencës negative me këtë platformë, ata do të marrin një kompensim të plotë. Të gjitha këto karakteristika e bëjnë Amazon të dobishme për të dy blerësit dhe shitësit. Kjo është arsyeja pse, nëse dëshironi të synoni sasinë më të madhe të klientëve tuaj potencialë, Amazon është platforma më e mirë për këto qëllime. Për të marrë maksimumin nga lista juaj në këtë platformë tregtare, do t'ju duhet të implementoni disa taktika të optimizimit të motorëve të kërkimit për të shfaqur produktet dhe biznesin tuaj.

Ky artikull është dizajnuar për t'ju ndihmuar të përmirësoni SEO-in tuaj në Amazon dhe t'i bëni produktet tuaja të dukshme në këtë platformë më të madhe në internet me pakicë.

Parimi i produkteve të rangut në Amazon

Ka disa faktorë thelbësorë të rangimit që ju nevojitet për të vënë në veprim për të përmirësuar faqen tuaj Amazon. Nëse dëshironi të krijoni një listë të mirë të optimizuar të produktit, duhet të dini se në cilat aspekte duhet të përqendroheni. Sipas një algoritmi të rangut të Amazon A9, një klient i ardhshëm i sheh të dhënat e mëposhtme pas një kërkese kërkimi:

  • vëllim klikoni;
  • çmimet e produktit;
  • fjalë kyçe dhe etiketa të synuara;
  • disponueshmëria e produktit (aktualisht në dispozicion ose në magazinë);
  • historinë e shitjeve;
  • komente të konsumatorëve.

Të gjitha këto aspekte mund të ndahen në faktorë të performancës dhe në faktorët e relevancës. Grupi i parë i elementëve tregon se çfarë sinjale që Amazon përdor për të renditur produktet në bazë të asaj se sa para do të bëjnë duke vepruar kështu. Faktorët e përkatësisë janë relevanca që një produkt ka pas një kërkimi të përdoruesit.

Le të shqyrtojmë së pari faktorët e rangimit të bazuar në performancë. Para së gjithash, është një normë konvertimi. Konvertimet janë faktorë të dukshëm në Amazon. Ju mund të përdorni disa taktika efektive për të treguar produktin tuaj Amazon po konvertohet mirë potencialisht. Kur vjen puna për të marrë një pasqyrë të qartë të konverzioneve, Amazon është mjaft e ndërlikuar. Ju mund të vëzhgoni metrics të ndryshme të tilla si njësi dhe seanca, por jo të dhëna të mjaftueshme për të kontrolluar të gjitha situatat.

Ju mund të gjeni të dhënat tuaja të bisedës duke shkuar tek Raportet, pastaj Raportet e Biznesit, Shitjet e Detajuara Faqe dhe më në fund Trafiku. Këtu ju duhet të kontrolloni përqindjen e seancës së njësisë ose me fjalë të tjera numrin e seancave.

Për të përmirësuar renditjen tuaj në Amazon, do të duhet të përshtatni përqindjen e kutisë tuaj të blerjes. Për shembull, njësitë tuaja të porositura në kutinë e blerjes do të sinjalizojnë në Amazon se po konvertoni më shumë.

Ju mund të ndikoni në renditjen e bazuar në performancë nga optimizimi i imazheve dhe përmirësimi i çmimeve të produktit.


Tani, le të kemi një vështrim në Amazon faktorët e rangut të cilat janë të bazuara në rëndësinë. Faktorët e përkatësisë janë të gjitha në lidhje me relevancën e pyetjes së kërkimit dhe informacionit që paraqitet në një faqe.

Për të bërë faqen tuaj më të rëndësishme për pyetjen e përdoruesit, ju duhet të zgjedhni titullin tuaj të produktit. Ju duhet të përfshini fjalë kyçe më të përshtatshme dhe në shënjestër në titullin dhe përshkrimin tuaj për të ndihmuar klientët tuaj të ardhshëm të gjejnë produktet tuaja në një faqe.

Elementet thelbësore që duhet të përfshini në titullin tuaj janë marka e produktit, përshkrimi i shkurtër (ngjyra, madhësia, materiali, sasia), linja e produktit dhe për të cilët është dizajnuar ky produkt (fëmijët, të rriturit etj Source .)

December 22, 2017