Back to Question Center
0

Çfarë duhet të mbahen në mend ndërsa po ndërtohen lidhje të rëndësishme për SEO-in me performancë më të mirë?

1 answers:

Nuk ka nevojë të thuhet se ndërtimi i backlinks relevant për SEO rrugën e drejtë ka disa gjëra të fshehura që duhet të mbahen në mendje nga çdo webmaster rishtar dhe pronari i faqes. Kjo është e vërtetë, kryesisht sepse i gjithë procesi i krijimit të lidhjeve thjesht të rëndësishme që kurrë nuk do të dëmtojë renditjen tuaj ka shumë hapa dhe anët. Dhe shumë shpesh largimi nga gjërat e këqija provon të jetë shumë më sfiduese se shumica prej nesh mund të mendojnë. Kjo është arsyeja pse më poshtë po ju tregoj disa nga kurthet më të shpeshta në lidhje me ndërtimin e lidhjes së cilësisë. E di se çfarë duhet të shmanget me çdo kosto - ose të paktën të fiksoheni menjëherë pas zbulimit të tyre në faqen tuaj ose blogun. Unë do të thotë ndonjë nga gabimet e mëposhtme mund lehtë të kthehet edhe backlinks tuaj më të mirë në një pjesë të padobishme të hedhurinë - gati në asnjë kohë. Për më tepër - kur është fjala për ekstremet, vetëm një lidhje e vetme "toksike" mund të ndikojë në mënyrë të pakthyeshme në performancën tuaj afatgjatë të SEO në një afat më të gjatë.

Gabimet e dukshme

Më mirë të paktën të keni një vështrim të shkurtër këtu. Mos i anashkaloni këto gabime të dukshme - thjesht pyesni veten nëse keni të vërtetë gjithçka në vend dhe faqja juaj ose blogu nuk do të lidhet kurrë me:

 • ndonjë faqe interneti ose blog me një reputacion të keq apo dyshim (për të mos përmendur ato që tashmë janë të ndaluara në indeksin e Google);
 • burime të pakrahasueshme ngrohtë, ose vende që kanë ndonjë lidhje me industritë më të spastruara, të tilla si kurorëshkelja, bixhozi ose farmaci;
 • burime të palëve të treta që duken sikur faqet e internetit, bloget ose forumet standarde, por që kanë tonelata të lidhura në mënyrë të dukshme në profilet e tyre të lidhjes, ose u ofrojnë atyre për shitje dhe / ose këmbim. Çdo gjë duhet të jetë vetë-shpjeguese atje, pasi që aplikoni për ndonjë nga opsionet e përmendura më lart, do të keni më shumë gjasa të shkaktoni dëme në renditjen tuaj të tanishme të kërkimit, sesa të keni ndonjë përmirësim të matshëm për strategjinë tuaj në SEO në shkallë. Sapo të kemi bërë edhe gjërat e dukshme të pastra, më poshtë, do të nxjerr në pah disa gabime ndoshta më të rrezikshme por akoma shpesh të nënçmuara. Kur është fjala për ndërtimin e backlinks përkatëse, këtu është ajo që zakonisht e vret lojë:

  • Teksti i gabuar Anchor

  dhe mos i përdorni ato në një mënyrë të shtënë në errësirë. Unë rekomandoj që të gjesh më thellë në këtë temë, sepse vetëm ankorat e ngurta komerciale që duken natyrshëm mund të rritin me të vërtetë konvertimet tuaja. E vërteta e shëmtuar është se një krejtësisht e gabuar ose madje edhe pjesë e gabuar e tekstit mund të ju mundësojë kthesa të përsosura gjobë dhe të rëndësishme në arsyen aktuale të rënies së rangut,.

  • Përdorimi i pasaktë i atributeve të DoFollow / NoFollow

  Ashtu si ai i mëparshmi, kjo çështje do të ketë nevojë një studim më i thellë. Sigurisht, vetëm backlinks DoFollow në fakt mund të përmbushin nevojat e SEO në shkallë. Në të njëjtën kohë - në qoftë se manipuloni ose thjesht mbishkani pak me ta - gjithçka do të ketë më shumë gjasa të përfundojë me pasoja po aq të rënda. Le të përballen me atë - edhe nëse keni një fitore të mirë me fat, duke zbuluar shumë burime të mira dhe të besueshme, të vlefshme për ndërtim lidhjet me të, ju kurrë nuk duhet të nxitoni - vetëm për të përdorur të gjitha mundësitë e reja brenda disa orësh ose për një natë. Dhe çdo rritje e mprehtë - ose në cilësinë e lidhjes apo sasisë - nuk është padyshim gjëja që duhet të vlerësohet. Mos harroni, ndërtimi i lidhjeve përkatëse që do t'ju shërbejnë përgjithmonë me performancën më të mirë në SEO - ka të bëjë me bilancin Source . Asnjëherë mos hezitoni të pyesni veten edhe një herë: A duket çdo gjë në mënyrë të natyrshme? A keni shpenzuar mjaft kohë për të zgjedhur burimet e duhura? A jeni i sigurt se çdo gjë në lidhje me backlinks është në vend dhe bërë vetëm për qëllim të qartë?

December 22, 2017