Back to Question Center
0

Si funksionon shkëmbimi i backlinksit?

1 answers:

Metoda primare e krijimit të lidhjes është një shkëmbim i lidhjeve me faqet e internetit të lidhura me ngrohtësinë. Këto shkëmbime zakonisht pas postimeve të tilla si "ne rekomandojmë", "sponsorët tanë", "partnerët tanë" ose diçka të ngjashme me të. Bizneset mendojnë se nëse lidhin me një burim, atëherë ky burim duhet të lidhet qartë me ta. Përndryshe, bizneset do të dërgonin mesazhe në masë me të njëjtat mesazhe. Përveçse është një mënyrë rezultuese e krijimit të lidhjeve, është gjithashtu një mënyrë e lirë apo edhe e lirë për të marrë lidhje relevante. Megjithatë, kjo qasje e ndërtimit të lidhjeve ka qenë e dobishme në të kaluarën, por jo tani. Makinat e kërkimit u bënë më inteligjentë dhe kuptonin se ky lloj lidhjesh hyrëse nuk ishin vota të vërteta për një faqe interneti, por vetëm një mënyrë për një faqe interneti për të rritur renditjen e saj. Kjo është arsyeja pse motorët e kërkimit filluan të japin më pak vlerë për lidhjet e jashtme që kanë etiketuar si reciproke. Më vonë lidhjet reciproke janë zhvlerësuar tërësisht dhe shumë biznese të vogla kanë humbur renditjen e tyre për shkak të tyre. Ky lloj lidhjesh nuk shkakton sanksione të rënda të Google, por ka shumë të ngjarë që nuk do të japë ndonjë vlerë për fushatën tuaj optimizuese. Lidhjet reciproke mund të sjellin ndonjë vlerë në faqet. Megjithatë, kjo vlerë do të jetë më e madhe se më parë, dhe më pak se nga backlinks cilësore. Megjithatë, një vlerë e vogël është ende vlerë. Kjo është arsyeja pse ju nuk duhet të shkarkoni lidhjet reciproke krejtësisht. Këto lloje të lidhjeve mund të sigurojnë një përfitim tjetër - trafikun e referimit. Ju ndoshta nuk do të merrni shumë trafik të referimit nga lidhjet reciproke, por ende, ajo mund të jetë e dobishme për biznesin tuaj online.


Si të krijoni lidhje reciproke?

Jo të gjitha lidhjet reciproke janë krijuar në mënyrë të barabartë. Disa prej tyre janë më të vlefshme se të tjera, varësisht nga burimi i uebit me të cilin shkëmbeni backlinks. Duhet vetëm të shkëmbeni lidhje me burimet e lidhura me industrinë. Do të duket e dyshimtë për motorët e kërkimit nëse jeni bazuar në sferën e arsimit dhe shitjes me pakicë, për shembull, libra, por shkëmbeni lidhje me një agjenci udhëtimi. Megjithatë, ju mund të gjeni një bazë të përbashkët me një faqe interneti që të paktën pak të lidhura me industrinë tuaj. Për shembull, nëse një agjenci udhëtimi publikon një artikull në lidhje me librat mbi aventurat, atëherë lidhja juaj e librave në internet do të duket e natyrshme brenda këtij përmbajtjeje. Disa lidhje nga faqet e parëndësishme nuk do të dëmtojnë reputacionin tuaj, por nëse keni më shumë, rrezikoni që profili juaj i lidhjes të dyshohet për motorët e kërkimit. Shumë lidhje të parëndësishme do të duken më shumë si spam dhe mund të ngrenë një flamur të kuq në lidhje me llojet e aktiviteteve të ndërtimit të lidhjeve që po përfshiheni në. Në këtë, të gjithë trafiku i marrë referimi do të zhduket pasi këto lidhje reciproke do të zhvleftësohen. Një tjetër arsye pse duhet të jeni jashtëzakonisht i kujdesshëm në drejtim të cilësisë dhe rëndësisë së faqes së internetit me të cilën jeni duke shkëmbyer lidhje është se ju mund të penalizohet për lidhjen me faqet e internetit me cilësi të ulët. Nëse Google zbulon që po lidhni me atë që përcakton si burim interneti me cilësi të ulët spam, reputacioni juaj si një burim autoritativ web mund të shkatërrohet. Ai jep një sinjal negativ në sistemin e kërkimit dhe faqja juaj do të hyjë në listën e burimeve të dyshimta online.

Prandaj nuk jeni i sigurt për cilësinë dhe reputacionin e burimit të uebit, mos shkëmbeni backlinks me të. Kjo do t'ju ndihmojë të shmangni problemet në të ardhmen. Unë gjithashtu ju këshilloj të rishikoni një statistikë të internetit gjatë gjashtë muajve të fundit, pasi ajo mund t'ju tregojë një situatë të tanishme të uebit në ueb (rrjedha e trafikut, konvertimi, përdoruesit e kohës shpenzojnë në një vend për vizitë etj.) dhe ajo që është më e rëndësishme do të tregojë nëse një faqe interneti është penalizuar nga motorët e kërkimit apo jo. Për të marrë këto të dhëna statistikore, mund të përdorni Semalt Web Analyzer Source .

December 22, 2017