Back to Question Center
0

Si të përdorim veglën e kërkimit të Google backlinks me cilësi të ulët?

1 answers:

Webmasters përdorin mënyra drastike të ndryshme për të siguruar lëngun e lidhjeve në faqet e tyre. Ndonjëherë, metodat e tyre janë larg atyre ligjore. Të gjitha backlinks nuk janë krijuar në mënyrë të barabartë. Siç ka ndodhur zakonisht, disa nga lidhjet tuaja të jashtme mund të jenë të vlefshme dhe të fituara me saktësi, ndërsa të tjerët duken të dobët ose nuk janë më në dispozicion. Google bën të mundur që të mundësojë që pronarët e faqeve të heqin lidhjet e tyre të dobëta të cilësisë dhe të largohen nga sanksionet. Google Disavow Tool bëhet një mënyrë e mirë për tregtarët në internet që prej azhurnimit të Penguin. Deri në vitin 2012, Google update Penguin sulmoi një sferë të optimizimit të motorëve të kërkimit dhe hoqi të gjitha lidhjet e keqe të cilësisë së spamamit nga rrjetet private të blogeve. Në të njëjtën gjë krijon probleme të reja dhe ndikon negativisht në të gjithë botën SEO. Webmasters filluan të përpiqen të abuzojnë me këtë sistem duke krijuar backlinks spam për faqet autoritative, në një përpjekje për të ulur pozicionet e tyre në SERP. Disa nga këto përpjekje arritën. Shumë marka u prekën nga ndikimi negativ i konkurrentëve të tyre. Kjo shkaktoi një nevojë të fortë për të kontrolluar të gjitha lidhjet që tregojnë në një faqe interneti. Kjo është arsyeja pse Google vendosi të krijojë një mjet të dobishëm Disavow Link për t'i dhënë një mundësi pronarëve të faqes për të monitoruar të gjitha lidhjet e tyre të jashtme. Ky mjet i kërkimit të backlinks ndihmuar qindra e mijëra pronarëve të internetit për të kontrolluar situatën e tyre backlinks.

Pse kemi nevojë për Google Disavow Links Tool?

Të gjitha procedurat SEO të zezë mund të ndikojnë negativisht në renditjen dhe reputacionin e faqes suaj, veçanërisht pasi Google ka bërë të qartë se ata do të penalizojnë të gjitha faqet e përfshira në çdo lidhje spam.

Ka shumë pronarë të uebit të cilët dëshirojnë të marrin lidhje automatikisht në faqen e tyre dhe besojnë se është e mundur të krijohet një profil lidhje cilësore brenda një periudhe një ose dy ditore. Sigurisht, çdokush mund të përballojë të porosisë shërbime të krijimit të lidhjeve të spammy dhe të marrë mijëra backlinks të reja në burimin e tij të internetit pa ndonjë përpjekje. Megjithatë, ka gjasa të ndikojë negativisht në renditjen e motorëve të kërkimit të çdo faqeje. Burimi juaj i internetit nuk do të humbasë renditjen me anë të një lidhjeje të tillë, por një sulm i madh dhe afatgjatë mund të shkatërrojë plotësisht të gjitha përpjekjet tuaja në SEO.

Google Disavow Links Tool është dizajnuar posaçërisht për t'i dhënë fuqi një webmasteri që të raportojë dhe të dërgojë lidhje spammie me cilësi të ulët në Google dhe nëse ata u goditën nga sulmet me spam nga rivalët e tyre të drejtpërdrejtë në internet, kjo do t'i ndihmonte ata dilni nga ajo dhe pastroni shpejt reputacionin e tyre.

backlink seo tool

Google search backlink mjet zbulon lidhjet spam dhe faqet e internetit që krijojnë ato, dhe në shumicën e rasteve, ata nuk do të dëmtojë renditjen tuaj site. Megjithatë, shumë burime web ende mund të preken nga këto aktivitete mashtruese, dhe numri i tyre po rritet me çdo update të Penguin.

Google nuk do të vlerësojë backlinks nga ndonjë domenet që ju keni raportuar zbatimin Google Tool Disavow Links. Ky mjet është i dobishëm për të dy motorët e kërkimit dhe webmasters pasi ndihmon të njohë vlerën reale të të gjitha burimeve të uebit dhe të ndëshkojë ndarësit e rregullave Source .

December 22, 2017