Back to Question Center
0

Si të zbuloni backlinks që tregojnë faqen tuaj?

1 answers:

Backlinks është një zemër e optimization motor kërkimi. Ata kanë ndikimin më të rëndësishëm në renditjen e faqes. Megjithatë, merr shumë kohë, përpjekje dhe nganjëherë para për të zbuluar backlinks cilësore për promovimin e biznesit online. Një nga vështirësitë më të mëdha për ekspertët e SEO është mbajtja e kontrollit të backlinks që ata kanë krijuar tashmë. Është shumë e vështirë të kontrollohesh prej ku mund të marrësh një lidhje, ku ndodhet një lidhje e prapme dhe pse nuk ka ndonjë ndikim në renditjen e faqes tënde.

Monitorimi backlink është një nga detyrat më të komplikuara në ndërtimin e lidhjes që është jashtëzakonisht e rëndësishme për optimizimin e motorëve të kërkimit të internetit. Në këtë artikull, unë do t'ju tregoj se pse monitorimi i backlink është vendimtar dhe se si gjithmonë mund të jeni të vetëdijshëm për pozicionin aktual të backlinks tuaj. Le të imagjinojmë një situatë kur zbuluat një lidhje të mrekullueshme nga një publikim i madh i medias disa kohë më parë, por aktualisht nuk ka zotëroni ndonjë vlerë për SEO tuaj si një vend ku lidhja juaj u vendos kryer një rebranding, dhe lidhjet tuaja me cilësi të lartë ishin zhdukur. Unë mendoj se kjo situatë është e njohur për sasinë më të madhe të zhvilluesve të uebit. Për të shmangur raste të tilla të pakëndshme, gjithmonë duhet të monitoroni lidhjet tuaja edhe kur u vendosën vite më parë. Sigurisht, është pothuajse e pamundur të gjurmoni të gjitha lidhjet e jashtme me dorë. Kjo është arsyeja pse ju duhet të përdorni disa mjete të automatizuara për këtë qëllim si Semalt Auto SEO ose SE Ranking. Për shembull, Semalt do t'ju japë njoftime sa herë që disa korrigjime të ndodhin në backlink. Duke përdorur këtë mjet ju mund të kontrolloni me lehtësi nëse lidhjet që keni keni ndikuar pozitivisht apo negativisht në faqen tuaj. Ju do të pajiseni me analiza të detajuara të bazuara në metrika të tilla si vlerësimi Alexa, disa lidhje të jashtme, burime të indeksuara nga bots Google, cilësi optimizimi të ankorave, aksione të Google, autoriteti i fushës dhe kështu me radhë. Të gjitha metrikat e mëposhtme do të ofrohen me mundësi të filtrave të nivelit të lartë.

Backlinks mund të japin një përfitim të madh për faqen tuaj te internetit SEO ose anasjelltas shkatërrojë reputacionin tuaj markë. Për të parandaluar uljen e renditjes, duhet të zbuloni backlinks që mund të përbëjnë një kërcënim për fushatën tuaj të optimizimit të motorëve të kërkimit dhe të eleminoni të gjitha lidhjet e dëmshme në kohë. Duke përdorur Semalt Auto SEO, ju do të merrni raporte për backlinks cilësi të dobët. Unë ju këshilloj t'i kushtoni vëmendje të veçantë backlinks që vijnë nga lojrat e fatit, të rriturit ose sferat e tjera të dyshimta mashtruese ku lidhjet tuaja të faqes nuk duhet të vendosen. Ju duhet të fshini këto lidhje sa më shpejt të jetë e mundur duke përdorur Google Disavow Tool. Ju duhet të monitoroni jo vetëm burimet nga ku ju vijnë lidhjet, por gjithashtu të ankorohen tekste që pasojnë lidhjet tuaja. Një profil i lidhjes së panatyrshme mund të shkaktojë dënime të Google. Duhet të menaxhosh dhe monitorosh lidhjet e lidhjeve për të mbrojtur faqen tënde nga të qenët shumë e rënduar në lidhje me lidhjet e saktë të fjalëve Source .

December 22, 2017