Back to Question Center
0

Si mund të përdor backlinks konkurrent për avantazhin tim?

1 answers:

Natyrisht, gjiganti i kërkimit në botë vazhdon të na thotë se algoritmet e tij kryesore janë kryesisht të përqendruara në përmbajtje me cilësi të lartë që i jep vlerë reale përdoruesit. Nuk ka dyshime, përmbajtja është ende mbreti. Megjithatë, profili organik i lidhjeve të çdo faqeje mbetet faktori i dytë më i rëndësishëm për Google. Kjo është arsyeja pse nuk ka nevojë të thuhet se backlinks cilësisë janë ndër komponentet kryesore të konceptit modern të Search Engine Optimization. Unë do të thotë duke vepruar gabim me profilin tuaj backlink nuk mund të dështojë vetëm për të dhënë ndonjë fitim të matshëm, por gjithashtu mund të dëmtojë progresin tuaj aktual të rangut. Për më tepër, nëse Google e dyshon faqen tuaj ose blogun në mashtrim, mund të arrijë deri në ekstremë kur gjithçka përfundon me deindexing nga rezultatet e kërkimit një herë e përgjithmonë (ndryshe, një ndalim i përhershëm në kërkim). Kjo është arsyeja pse analiza e backlinks e konkurrentëve - me fitimet e tyre më premtuese dhe gabimet e rënda - do të ishte një vendim i mirëformuar që ju nevojitet për të drejtuar strategjinë më të sigurt të ndërtimit të lidhjeve të mundshme. Dhe unë do të ju tregoj se si të analizoni backlinks tuaj konkurrent. Pra, më poshtë janë tre hapa të thjeshtë për të drejtuar një hulumtim të duhur dhe për të nxjerrë maksimumin nga rivalët tuaj të tregut. Identifikimi i kundërshtarëve tuaj të pikëve

Para se të kërkoni ndonjë lidhje të konkurrentëve, do t'ju duhet të identifikoni faqet më të suksesshme në pronësi të kundërshtarëve të ngushtë në tregun e ngrohtë, ose sferën tuaj kryesore të industrisë. Dhe detyra është në të vërtetë shumë më e menaxhueshme, që mund të mendoni. Sa për mua, unë vepruara në mënyrë proaktive dhe më parë studiova fitimet dhe dështimet e rivalëve të mi. Idealisht, identifikimi i kundërshtarëve të tregut duhet të bëhet shumë kohë para se faqen tuaj ose blog të shkojë drejtpërdrejt. Sidoqoftë, tani është koha e lartë që ju keni vazhduar me drejtimin e një analize gjithëpërfshirëse konkurruese për të përdorur backlinks më të mirë të konkurrentëve për avantazhin tuaj. Nuk e di ku të fillojë? Unë rekomandoj përdorimin e Serpstat, një mjet falas online që më ndihmoi shumë për të kuptuar kundërshtarët e mi kryesor të ngrohtë. Duke e vënë atë në anglisht, ju mund ta përdorni këtë mjet për të gjetur faqet e internetit të rivalëve tuaj më të suksesshëm. Duke marrë parasysh numrin e fjalë kyçe, madhësinë mesatare të faqes dhe faktin se renditet mirë, do të kuptoni se ku duhet të filloni.

Më së shpeshti, PA (autoriteti i faqes), DA (autoriteti i domenit), si dhe PR (faqja e faqes) janë vetitë kryesore të profilit të backlink të çdo faqeje. Me sa duket, qëllimi juaj është që të keni rezultatin më të lartë, domethënë në këto tre metrika. Në këtë mënyrë duhet të njihni gjithashtu të dhënat e mëposhtme - numrin e backlinks tuaj në shkallë (me faqe referimi dhe domeneve), dhe foto e madhe e teksteve ankorohen optimizuar për SEO (numri i tyre, shpërndarja dhe diversiteti i fjalë kyçe, , dhe pjesa tjetër e pronave kritike).

backlinks for seo

Analizoni konkurrentët tuaj të kthyer

Sigurisht, nuk ka asnjë formulë universale për suksesin. Sidoqoftë, duke përdorur mjete analitike për të kuptuar thellësisht lidhjet e tua të konkurrentëve është ndoshta mënyra më e mirë për të qëndruar jashtë konkurrencës së tregut. Pra, do t'ju duhet një analizë konkurruese për secilën faqe interneti me një profil lidhje të denjë që gjendet në krye të kërkimit përkatës. Në këtë mënyrë, unë rekomandoj që të provoni një nga mjetet e mëposhtme të analizës së backlink-it - Open Site Explorer (Moz), Semalt Analyzer, Bretkocë, ose Ahrefs - i kam provuar të gjithë. Sa për mua, megjithatë, grupi kryesor i funksioneve të tyre është plotësisht i krahasueshëm, edhe përkundër disa veçorive të përshtatura dhe disa filtrave të avancuara të ofruara nga Analyzer (Semalt) dhe Open Site Explorer (Moz). Pra, është vetëm tek ju që të vendosni se cilin do të provoni së pari. Sapo të keni kapur informacionin e duhur, të gjithë ju duhet është të kopjoni backlinks më të fuqishme të kundërshtarëve tuaj, ose të paktën të merrni një kuptim të plotë të procesit të ndërtimit të lidhjeve në vend tuaj Source .

December 22, 2017