Back to Question Center
0

A dëshiron të përjashtosh trafikun e brendshëm nga Google Analytics? Eksperti i Semalt thotë se si

1 answers:

Në internet marketing, marrja e një furnizimi të qëndrueshëm të vizitorëve është qëllimi i çdo marketer. Megjithatë, jo çdo vizitor mund të llogaritet si një klient i mundshëm. Në shumicën e rasteve, stafi juaj ose subjekte të tjera mund të lidhen me serverin për një qëllim të caktuar. Në këtë rast, ju mund të dëshironi të hiqni vizita të tilla të stafit nga sistemi juaj. Këto turne kanë tendencë të formojnë disa nga përdorimet më të rënda të internetit. Eliminimi i duhur i vizitave të stafit nga statistikat tuaja mund të rrisë saktësinë e rezultateve të analitikës, si dhe të sjellë një pasqyrë reale të llojit të trafikut që po tërheq internetin.

Andrew Dyhan, Menaxheri i suksesit të klientëve të Semalt , ofron në artikull disa këshilla bindëse në këtë drejtim.

Informacioni përkatës mbi adresën IP

Kur vizitorët klikojnë URL-në e faqes suaj, serveri identifikon çdo vizitë me një adresë IP unike. IP adresa përfaqëson një mekanizëm përmes të cilit shfletuesi i cili po hyn në server lidhet. Për shembull, adresa IP e një smartphone, tabletë, desktop ose çdo pajisje tjetër kompjuterike e përdoruesit. Në raste të tjera, bots SEO nga Google gjithashtu përdorin këto adresa IP për të personalizuar synimin e tyre. Hakerët gjithashtu mund të përdorin adresa IP për të synuar sulmet e tyre malware dhe virusi.

Përjashtuar adresën IP

Është e rëndësishme për të gjetur adresën IP të përdoruesit përpara se të vazhdoni. Një kërkim i thjeshtë në Google për "çfarë është adresa ime IP" mund ta bëjë Google t'ju japë adresën tuaj IP. Adresa IP është një pasqyrim i vendndodhjes gjeografike nga e cila një përdorues po hyn në internet. Për të përjashtuar një adresë të vetme IP, hyni në panelin admin të Google Analytics. Nga maja e faqes, klikoni mbi butonin e filtrave. Nga këtu, është e mundur që të filtrohen një emër, vendndodhje ose adresa IP nga trafiku aktual.

Adresa IP gjithmonë shfaqet si numra 3 dhe 4 shifra të ndara me një pikë decimale. Ruaj përparimin e çdo hapi. Nëse keni disa nga vendet e shumta për adresën IP, veçoni ato nga vendet e zyrave duke përsëritur procesin e mësipërm. Është e mundur të automatizosh bllokimin e disa adresave IP në Google Analytics. Në menunë e re të filtrave, është e mundshme të krijoni një filtër me porosi duke përjashtuar disa prej degëve që zgjidhni. Kur rregulloni këto cilësime, është e rëndësishme të mbani mend që të shpëtoni përparimin.

Konkluzioni

Përjashtimi i disa adresave IP nga trafiku juaj mund të jetë një masë e domosdoshme për tu fokusuar në audiencën tuaj. Ajo nuk mund të sjellë një pasqyrë më të qartë mbi konvertimet, por gjithashtu të ndihmojë personat të zbulojnë mënyra alternative për të arritur klientë të tjerë. Është e mundur të arrihet gjeo-targeting duke përdorur adresat IP të përdoruesit. Në raste të tjera, spammers priren për të përhapur malware nga IP adresat. Ndarja e trafikut të stafit nga vizitorët e tjerë mund të ndihmojë faqen e internetit të e-commerce të largohet nga viruset Source .

November 28, 2017