Back to Question Center
0

Asetet Semalt Një Udhëzues për të përjashtuar Vizitat e Veta nga Google Analytics

1 answers:

Përveç heqjes së internetit nga spam-i i referimit dhe llojeve të tjera të spam-it, Google mbron për përjashtimin e trafikut të brendshëm në zhvillimin dhe prodhimin e faqes së internetit. Ka një arsye pse pronarët duhet t'i përmbahen kësaj. Ekziston rreziku i shtrembërimit të informacionit që përmban rezultatet e Google Analytics. Nëse dikush krijon një kërkim në Google për mënyrat përmes të cilave mund të përjashtohen nga kthimi i trafikut, ekziston mundësia që ata të gjejnë një bollëk të zgjidhjeve.

Sidoqoftë, duke analizuar të gjitha mekanizmat, të sugjeruara nga Ivan Konovalov, eksperti nga Semalt , ka shumë të ngjarë të zbresë në njërën nga dy qasjet e mëposhtme.

Zgjidhjet për të përjashtuar vizitat e dikujt:

  • Krijimi i një filtri në Google Analytics për të përjashtuar adresën IP nga të gjitha raportet e trafikut.
  • Krijimi i një faqe që ka një cookie që e veçon atë nga faqet e tjera të internetit që Google Analytics duhet të zvarritet.
,

probleme

Zgjidhjet e paraqitura më lart janë mjaft të buta sipas mendimit tim. Para së gjithash, nuk ka adresa IP standarde pasi ato janë vendosur të ndryshojnë. Është e zakonshme që ISP-të të ndryshojnë adresat IP për abonentët e tyre. Përkundër mendimit popullor, ata mund ta bëjnë këtë më rregullisht sesa mund të imagjinohet..Përveç kësaj, përhapja e pajisjeve me qasje në internet ka bërë të mundur që përdoruesit të kenë qasje në ueb portalet nga çdo vend. Prandaj, kjo do të thotë se përpjekja për të mbajtur një listë të të gjitha adresave IP që hyjnë në një faqe do të ishte një makth për organizatën.

Qasja Cookie është e sigurtë se do të funksionojë. Sidoqoftë, është e lodhshme krijimi dhe mirëmbajtja e faqes që synon vendosjen e cookie-t. Gjithashtu, duke verifikuar nëse cookie works ose nëse është në është një detyrë e vështirë për të përfunduar. Nëse nuk mund ta gjurmoni se ku do të jetë cookie i tyre i shfletuesit do të thotë se ata duhet të krijojnë një cookie të ri çdo herë që përpiqen të hyjnë në faqen, e cila, sipas mendimit tim, është mjaft shqetësuese.

JavaScript

Një tjetër arsye pse dy zgjidhjet janë të padukshme është fakti se është e drejtpërdrejtë të realizohet detyra primare duke përdorur një JavaScript. Para se të përfshihet cepa e kodit të Google Analytics, kontrolloni se si të kryeni një përjashtim të thjeshtë.

Duke përjashtuar trafikun lokal

Nëse dikush kryen testin e një faqeje interneti në një server lokal, është logjike vetëm që nuk dëshiron që kjo vizitë të regjistrohet si vizita e klientit. Prandaj, duhet të përjashtoni këtë trafik të krijuar. Dikush do të duhet të krijojë një kujtesore që përfshin parametrin e kërkesës në URL. Pas kësaj, ata mund ta përdorin atë për të hyrë në këtë faqe interneti dhe nuk do të përjetojnë ndonjë regjistrim lokal të trafikut. Më tej, duke shtuar një cookie në kodin është e kujdesshme, ose të përdorësh ruajtjen lokale për të kryer teste pasi që ruan të gjitha preferencat e krijuara. Përmes kësaj, nuk duhet të ekzekutojë një urdhër për të përfshirë parametrin e kërkuar. Për të gjetur kodin e plotë, vizitoni www.tjvantoll.com dhe kërkoni si të përjashtoni vizitat e veta nga zhvillimi dhe prodhimi i faqes së internetit.

Ekziston gjithashtu një mundësi për të kombinuar të dyja metodat ku opsionet e përjashtuara janë të gjitha trafiku localhost dhe të gjitha faqet e tjera të cilat kanë analytics e tyre off Source .

November 29, 2017