Back to Question Center
0

Bisedimet Analitike Me Semalt

1 answers:

Të dhënat mbi trafikun e gjeneruar nga Google Analytics mund të jenë një përbërje e elementeve të ndryshme që lidhen me konfigurimin e faqes. Ndërsa të dhënat e regjistruara në Google Analytics janë thelbësore për vendimet e biznesit, është e zakonshme të marrësh të dhëna të dyshimta posaçërisht nëse vizitorët e internetit luhaten në nivele të larta dhe në ulje të papritur. Michael Brown, menaxheri i suksesit të konsumatorëve , thotë se në shumicën e rasteve, referimet për fantazma dhe spam përbëjnë një pjesë të konsiderueshme të trafikut me qëllim të keq.

Heqja e të dhënave të dëmshme në Google Analytics, që rezultoi nga spam-i dhe referimet, mund të lehtësohet duke përdorur filtrat e përjashtuar në konsolin e veglës së Google Analytics. Kjo përfshin konfigurimin e duhur në bazë të filtrimit të adresës IP, filtrimit të emrit të mbajtësit ose vendndodhjes gjeografike të faqes së veçantë. Megjithatë, zakonisht është sfiduese kur vetëm një pjesë e të dhënave nga një vend apo adresë IP e caktuar ka nevojë për filtrim.

Për të censuruar informacionin e trafikut në Google Analytics që përjashton trafikun nga kompjuteri i përdorur nga pronari i faqes së internetit ose kur pronari përdor një adresë IP dinamike, zgjidhja është shfrytëzimi i një pjese tjetër të të dhënave një segment i tillë personal. Informacioni i trafikut nga kompjuterët individualë të filtruar në makinat personale nuk ndikon në të dhënat e krijuara nga përdorues të tjerë në rrjet në krahasim me filtrimin e Google Analytics bazuar në hostname, IP ose gjeografi.

Vendosja It Up

Për të krijuar një filtër të bazuar në makinën individuale për të bllokuar referimet për spam dhe gjeneratorët e të dhënave të fantazmave në analytics Google pa ndikuar në kompjuterë të tjerë, duhet të vendosni një cookie në makinë..Përdorimi i cookie-ve të segmentit të personalizuar GA nga një skript i krijuar që identifikon analytics në dispozicion të Google.

Ruaj skedarin pas kopjimit dhe pasting, pastaj shtojeni atë në redaktorin e preferuar në varësi të serverit të përdorur. Sigurohuni që zgjerimi të jetë i saktë në mënyrë që faqet e internetit të hapen me rregullsinë.

Përdorni FTP për të ngarkuar skedarin e ruajtur në serverin e internetit duke e vendosur atë kudo në faqen e internetit. Ky hap mund të jetë i komplikuar për disa përdorues dhe kërkon konsultime të rekomanduara nga ekspertët.

Dosja duhet të hapet si një HTML kur shtypet në shfletues, përndryshe zgjerimi i tij ka nevojë për një ndryshim. Shkoni për të krijuar një cookie dhe futni disa tekste në kutitë e teksteve të siguruara. Sigurohuni që në segmentin me porosi të mos përfshihen hapësira të bardha ose karaktere speciale. Vlera e futur në segmentin e porosisë GA përcakton konfigurimin e skriptit për të dalë në një njoftim të cookie-t të konfiguruar siç duhet.

Pas vendosjes së saktë të cookie, shkoni në llogarinë GA për të hartuar një filtër përjashtimi. Filtri duhet të jetë në gjendje të përjashtojë fjalët e kërkuara dhe vargjet e shtypura në shiritin e kërkimit të informacionit të filtrit sipas një vlere të paracaktuar në modelin e filtrit.

Ky mekanizëm është shumë i lëvizshëm pasi kërkon vendosjen e vlerave në një segment të personalizuar në shkrimin. Vendosja e skriptit në faqen e internetit e shfrytëzon qasjen e saj në çdo kompjuter të komentuar në faqen e internetit. Duke treguar shfletuesin në dorëshkrim dhe dorëzimin e formularit me deklaratat e përjashtuara lehtëson përjashtimin. Referimet e Spam dhe trafiku i fantazmave filtrohen në Google Analytics duke përdorur karakteret specifike të domenit. Për aplikim në platforma të ndryshme të domain-it, secila fushë kërkon skenarin e vet Source .

November 29, 2017