Back to Question Center
0

Duke përjashtuar botët nga Google Analytics - Shpjeguar nga eksperti i Semalt

1 answers:

Për ata që janë të rinj në idenë e spamimit të referimit në raportet e Google Analytics, Michael Brown, Menaxheri i suksesit të klientëve të Semalt Shërbimet digjitale, paraqet një shembull të tillë.

ilovevitality.com është një fushë që vazhdon të shfaqet në raportin e trafikut të një kompanie. Nëse e vëren këtë emër domain që shfaqet në raport, dhe me një shumë të trafikut prej tij, mbesin të kujdesshëm pasi nuk janë njerëz të vërtetë që vizitojnë faqen.

ilovevitality.com është puna e një autoboot ose një bot zvarritje qëllimi kryesor i të cilit është të synojë faqen me sa më shumë trafik, të mjaftueshme për të fituar mbi kuriozitetin e pronarit për të parë se çfarë është unike për të. Në fund, personi prapa botit manipulues automatik përfundon duke marrë trafikun për vendin e tyre. Problemi këtu është se për anën e pronarit të faqes, botët mund të shkatërrojnë saktësinë dhe besueshmërinë e të dhënave të trafikut për vendet e tyre. Prandaj, është e domosdoshme që ata të ndërmarrin veprime afirmative për të hequr ose filtruar këto bots nga Google Analytics.

Ka disa mënyra për të hequr qafe ilovevitality bot nga raportet e Google Analytics. Gjithashtu, njerëzit duhet të mësojnë se si të identifikojnë një bot nga trafiku organik. Por së pari, është e rëndësishme të kuptohet pse ata duhet t'i ndërmarrin të gjitha këto veprime dhe të bllokojnë bots:

Pse Block Bots

Bots janë shumë të bezdisshëm në qoftë se dikush ka drejtuar me disa të ndryshme. Situata bëhet edhe më e keqe kur ato shfaqen në raportet e Google Analytics pasi që automatikisht i bën të gjitha të dhënat të pasakta dhe jo të përdorshme për të zbatuar një fushatë marketingu. Për shembull, të gjitha normat e konvertimit dhe të dhënat e konkurrimit të qëllimit bëhen të pasakta. Të dhënat e paraqitura në grafikët nuk janë të sakta. Ndonjëherë, dikush mund të mendojë se faqja e internetit kryen keq, por në realitet, nuk është më mirë se sa pritej. Kjo do të thotë që trafiku bot mund të shkatërrojë të gjitha perceptimet rreth performancës së vendit.

ilovevitality.com është një bot i ri i trafikut i zhvilluar për të synuar faqet e internetit. Ajo ka potencial të prekë faqe të shumta në një ditë. Ekspertët besojnë se qëllimi i saj është të shesë pronarët në fjalë kyçe..Mjetet që përdorin ilovevitality janë të kualitetit të ulët dhe kanë një efekt të tmerrshëm në faqen e internetit. Nëse faqja merr shumë trafik nga ilovevitality.com, pronari duhet të mbajë mend se ata përfundojnë duke paguar për burimet që përdorin këto bota. ilovevitality mbështetet në faqen e internetit të një faqe interneti që do të thotë se faqja e internetit do të përdorë burime që ata mund të përdorin për aktivitete të tjera prodhuese. Kjo shërben si bazë shumë e ekzistencës së shumë webmasters aktualisht.

Bllokimi i Bots nga hyrja në faqen e internetit

Nuk ka asnjë mënyrë për të shkuar në lidhje me këtë dhe jo përmes dosjeve të strehuesit. Dikush mund të shtojë kodin në skedarin .htaccess për të siguruar që bllokon botin. Sidoqoftë, është mjaft e rrezikshme të ballafaqohet me skedarët pritës. Alternativa është që të heqin dorë nga të dhënat.

Alternativat e botëve bllokuese

Më poshtë është një strategji për përdorim në nivelin e Google Analytics:

1. Hapni GA dhe shkoni te skeda Admin.

2. Zgjidhni një llogari të përshtatshme për të siguruar që ka një të tillë me të dhëna të pafiltruara.

3. Zgjidh filtrat dhe kliko tek filtri i shtuar i ri.

4. Vendosni filtrin e përjashtuar dhe zgjidhni trafikun e referimit. Futni emrin e saktë të botit që shkakton dëm.

5. Ruaj cilësimet.

6. Ndërsa ende në të njëjtën pikëpamje, klikoni mbi arrow nën grafikun në raportet e GA.

7. Krijo një shënim të të dhënave që ke bërë ndryshimin Source .

November 29, 2017