Back to Question Center
0

Ekspertët më të mirë të filtrave mund të rekomandojnë për Google Analytics-in tuaj

1 answers:

Prania në internet e një faqe interneti është një aset primar për pronarin e faqes. Vendimet e mundshme që lidhen me trafikun e uebfaqes në një faqe interneti të veçantë varen nga statistikat e trafikut të internetit të regjistruara në mjetet e monitorimit siç është standardi Google Analytics. Google Analytics mund të lehtësojë identifikimin e referimeve të spam-it duke bërë regjistra të rremë. Është e çuditshme që shumica e pronarëve të internetit nuk kryejnë monitorim të saktë të faqeve të tyre.

Filtrat e përshtatshëm që gjenerojnë numrat e duhur që pasqyrojnë trafikun aktual dhe jo rekomandimet për spam mund të sigurojnë regjistrimin e të dhënave të vlefshme në Google Analytics.

Ross Barber, Menaxheri i suksesit të klientëve të Semalt , ofron një tutorial hap pas hapi për shfrytëzimin e Google Analytics për një proces monitorimi të zbatueshëm.

Webfaqet duhet të kenë filtra

Përdorimi i filtrave në Google Analytics siguron mundësi të tilla si përjashtimi i mekanizmave që regjistrojnë transaksione të përsëritura. Filtrimi automatik i të dhënave nuk është i besueshëm. Sigurohuni që të përdorni një pamje të filtruar dhe një filtër në konsolinën e Google Analytics për të siguruar siguri nga referimet për spam. Është e rëndësishme të hulumtojmë dhe të kuptojmë se çfarë kërkohet në procesin e filtrimit.

1. Përjashto IP të brendshëm

Përjashtoni IP dhe çdo adresë tjetër që nuk i nënshtrohet ndjekjes dhe futni IP adresën e nevojshme për përjashtim.

 • Zgjidhni Parapëlqyer në llojin e filtrit.
 • Nën menynë e përjashtimit, zgjidhni "Të barabartë" në 'Trafiku nga adresa IP'..
 • Shto IP-në tuaj dhe çdo adresë shtesë nën vendndodhjen e adresës IP.

2. Përjashto BOTS

Përjashtimi i BOTS zvarritjes dhe sesioneve të rreme web të shkaktuara nga referimet për spam mund t'i shpëtojnë regjistrimit në Google Analytics përmes hapave në vijim:

 • Merrni llojin e filtrit si të personalizuar
 • Klikoni në Përjashtim
 • Nën Fusha e Filtrimit klikoni në Organizatën ISP
 • Nën Pattern Filter kopjoni dhe ngjit - ^ (microsoft corp (oration)? | Inktomi korporatë | yahoo! Inc | google inc. | Stumbleupon inc.) $ | Gomez

3. Përfshij vetëm Domain

Njerëzit me qëllim të keq mund të gjurmojnë kodin burimor të internetit për të vjedhur kodin e ndjekjes në Google Analytics për të raportuar të dhëna të pasakta. Zëvendësimi i dinjitetit tuaj Këtu me emrin e internetit siguron sigurinë.

 • Tipi i filtrit - Me porosi
 • përfshijnë
 • Fusha e filtrit - Emri i përdoruesit
 • Modeli i Filtrit - YourDomainHere \ .com
 • Nëse faqja është (.ORG) mos harro të zëvendësosh (.com) me (.org) etj.

4. Përjashtimi i të gjithë parametrave të pyetjeve

Ky filtër i avancuar mban gjurmët në një faqe vizitë / vizitë për të gjetur faqe të shumta të regjistruara si unike në Google Analytics. Nën filtrin e avancuar shkoni tek:

 • Fusha A >> Kërkesa URL >> (. *) \
 • Fusha B >> LEAVE BLANK
 • Fusha OUTPUT TO >> URL Kërkesë >> $ A1

5. Shto një emër Host në URL

Për të bërë një pasqyrë të saktë të burimit të vizitave, veçanërisht nëse fusha të shumëfishta sigurojnë faqen kryesore përmes nën-domeneve ose nën-dosjeve duke përdorur Filtrin e Avancuar në Custom, lehtëson raportimin e analytics tek hostname unike. Nën filtrat e avancuar të butonit Custom në:

 • Fusha A >> Emri i përdoruesit >> (..*
 • Fusha B >> Kërkesa URL >> (. *)
 • Fusha OUTPUT TO >> Kërkesa URL >> $ A1 $ B1

6. URL-ja më e vogël për ndalimin e kopjimit të përmbajtjes

Ky filtër i rrallë siguron që faqet të raportojnë në shkronja të vogla vetëm për të shmangur rezultatet e dyfishuara të shkaktuara nga raportet nga URL në rastin e sipërm.

 • Shko tek Custom
 • Zgjidhni Ulët
 • Zgjidhni shkronjën nën Kërkesë URL

7. URL e plotë e referimit

Ky filtër ekspozon emrin e vërtetë të referimit të spam-it të pasqyruar në Google Analytics.

 • Fusha A >> Emri i përdoruesit >> (. *)
 • Fusha B >> Lini Blank
 • Fusha OUTPUT TO >> Përcaktuar nga Përdoruesi >> $ A1

8. Vetëm SHBA Traffic

Filtrat në Google Analytics mund të arrijnë trafikun doganor sipas vendit. Shko tek:

 • zakonshem
 • përfshijnë
 • Vendi
 • Shtetet e Bashkuara të Amerikës

9. Përjashtohen nga Referencat e Ghost

Ashtu si referimet për spam, referimet për fantazma regjistrojnë trafikun e rremë në Google Analytics.

 • zakonshem
 • përjashtimin e
 • kerkesa
 • Script - Kopjoni dhe ngjit: | free-social-buttons \ .com | butonat-për-faqen tuaj te internetit \. Com | best-seo-offer \ .com | get-free-traffic-now \ 30)

Informacioni i dhënë mund të jetë i pafund për të kërkuar shpjegime më të mëdha. Ju lutemi na kontaktoni për ndihmë të personalizuar Source .

November 28, 2017