Back to Question Center
0

Eksperti i Semalt përshkruan WordPress Default .htaccess Rregullat

1 answers:

Kohët e fundit, mund të keni vërejtur një .htaccess fotografi të pranishëm në dosjen rrënjë të faqes suaj të WordPress. Në këtë artikull, ju do të mësoni shumë arsye për këtë përshtatje që janë përcaktuar nga një ekspert i lartë nga Semalt , Artem Abgarian.

Ka shumë raste të sulmeve me referim të spamit të cilat e dëmtojnë mënyrën e reagimit të faqes sonë në Google Analytics. Spamja e referimit shkakton shumë vizita të rreme të internetit që ndikojnë në cilësinë e informacionit të analitikës. Ka disa rregulla WordPress .htaccess që diktojnë lejet për aspekte të tilla si crawlers të uebit dhe bots. Shumica e shërbimeve të hostit të internetit përdorin serverin Apache. Kur një faqe interneti është duke instaluar në WordPress, ka disa rregulla të cilat ajo hyn në. Htaccess file. Ky artikull është skedari që shfaqet në direktorinë rrënjë të faqes suaj të internetit. Servera të ndryshëm kanë metoda të shumta për të bërë rregullime në permalink. Në disa raste, webmasters drejtojnë disa kode që ndihmojnë në eliminimin e disa prej spameve të referimit.

Rregullat WordPress .htaccess

Kur një instalim i uebfaqes është në zhvillim e sipër në WordPress, shumica e aspekteve të rëndësishme të instalimit të parazgjedhur të tij shfaqen si rreshta të kodit. Running codes në faqen tuaj te internetit duhet të jetë një proces që ndodh me kujdes. Në disa raste, i gjithë faqja e internetit mund të dështojë për t'u përgjigjur. Nëse nuk jeni të sigurt për atë që po bëni, duke u konsultuar me ndonjë agjenci SEO apo personel të kualifikuar mund të parandaloni efektet negative. Disa nga linjat e kodit që lidhen me Apache.org përfshijnë:

# BEGIN WordPress

RewriteEngine On

RewriteBase /

RewriteRule ^ index \ .php $ - [L]

RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -f

RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -d

RewriteRule. /index.php [L]

# END WordPress

Rregulli i rishkruaj i pranishëm në dosjen rrënjë siguron funksionalitete shtesë në lidhje me mundësitë e performancës së kësaj faqeje interneti. Ky skedar përmban rrugën drejt dosjes ku instaloni dosjen tuaj të WordPress. Zhvilluesit e uebit e përdorin këtë lidhje për t'i ndihmuar ata të zhvillojnë masa efektive për të kontrolluar lejet gjatë përdorimit të një faqeje interneti. Për shembull, një faqe interneti mund të përjetojë një gabim 404 kur përpiqet të ketë qasje.

Linjat e para dhe të fundit të këtij kodi përmbajnë një "#". Këto duhet t'i shërbejnë qëllimit të komenteve për t'ju treguar se si të keni qasje në skedarin tuaj .htaccess. Disa nga përfitimet e rregullave të WordPress .htaccess përfshijnë parandalimin e sulmeve të spamit të referimit të Google Analytics. Direktivat "Rewriterule" mund të ndihmojnë në parandalimin e një bot nga qasja në index.php. Ky efekt është thelbësor në bllokimin e trafikut të rremë që mund të vijë nga domenet spam të referimit.

Konkluzioni

Spamja e referimit po bëhet një problem i zakonshëm që prek kompanitë dhe faqet e internetit të tyre. Në disa raste, faqet e internetit me një server Apache varen nga një skedar .htaccess i pranishëm në direktorinë rrënjë të faqes suaj të internetit. Kjo veçori është gjithashtu standard për faqet e zakonshme të WordPress. Kjo skedë përmban rregullat që diktojnë se si vizitat në internet ose crawlers ndërveprojnë me bazën e të dhënave. Ky artikull për zhvillimin e web-it përmban disa nga teknikat të cilat mund t'i përdorni për të bërë rregullime në përgjigjen tuaj në faqen e internetit. Në disa raste, ju mund të bllokoni programet e dëmshme të referimit. Trafiku i rremë nuk duhet të jetë një problem që prek të dhënat e trafikut të Google Analytics Source . Disa nga

November 29, 2017