Back to Question Center
0

Eksperti Semalt: Çdo gjë që keni frikë të pyesni për SEO

1 answers:

SEO ka katër elemente themelore që janë të rëndësishme për marketing online dhe suksesin e publicitetit. Suksesi në internet është i rëndësishëm në tërheqjen e klientëve të rinj për biznesin. Katër elementet janë renditja, vizitorët, konvertimet dhe qëllimi i optimizimit. Është e rëndësishme që pronari i biznesit të kuptojë frazat e duhura fjalësh. Është gjithashtu e nevojshme për t'u siguruar që motori i kërkimit mund të gjejë fjalë kyçe dhe t'i analizojë ato në mënyrë efektive. Fjalë kyçe duhet të jenë të forta, dhe procesi i motor kërkimi duhet të përfitojë nga një arkitekturë e internetit e cila është e lehtë për t'u përdorur. Lidhjet duhet të jenë të thjeshta për t'u identifikuar dhe për t'u naviguar lehtë. Në artikull, Max Bell, Semalt Menaxheri i Suksesit të Klientit, shpjegon katër elemente bazë SEO .

1. Renditjen

Objektivi kryesor i SEO është që të mundësojë faqen e internetit të biznesit për të arritur një rang të lartë në motorët e kërkimit. Pozita e lartë në faqen e parë të kërkimit përmirëson dukshmërinë në internet të biznesit. Megjithatë, renditja nuk është qëllimi përfundimtar i procesit SEO. Shumë pronarë biznesi studiojnë rezultatet e renditjes nga procesi i kërkimit. Ata ndjehen të demotivuar nëse nuk marrin pozicionin më të lartë pas përdorimit të shumë burimeve financiare, njerëzore dhe teknologjike. Ata duhet të kuptojnë se renditjet kanë efekte të ndryshme mbi suksesin e biznesit. Renditjet kryesore nuk ndikojnë drejtpërdrejt në vlerën e shitjes; ata thjesht ofrojnë një mundësi për përdoruesit e internetit për të njohur produktet ose shërbimet e ofruara nga biznesi. Një faqe interneti që renditet si №5 mund të ketë shërbime dhe informacione më të mira se sa faqja e internetit që renditet në numrin №1..

2. Visitors

Numri i përdoruesve që vizitojnë faqen e internetit do të rritet nëse procesi i optimizimit gjeneron renditjen. Faqet e internetit gjithashtu do të regjistrojnë renditjen kur përdoren fjalë kyçe të rëndësishme në procesin e SEO. Rritja e numrit të vizitorëve si rezultat i renditjes është i mirë. Megjithatë, nuk është qëllimi përfundimtar i procesit të optimizimit. Eksperti SEO përfiton financiarisht nëse ai ose ajo paguhet bazuar në nivelin e përshtypjes dhe publicitetit në internet.

3. Konvertimi

Ky është qëllimi përfundimtar i procesit të optimizimit. Procesi SEO duhet të gjenerojë më shumë përfitime sesa vetëm rritja e renditjes së kërkimit dhe trafikut të vizitorëve. Ajo duhet të rezultojë në rritjen e nivelit të konvertimit dhe normave. Qëllimet e konvertimit janë të ndryshme dhe bazohen në interesat e pronarëve të internetit. Shembuj të qëllimeve të konvertimit përfshijnë komentet e larta të blogut, rritjet e shkarkimeve të produkteve, ndjekja e lartë e Twitter ose Facebook ose rritja e volumit të shitjeve. Strategjia e optimizimit duhet të lidhet me arritjen e qëllimeve të konvertimit.

4. Makinat e Kërkimit dhe Synimi i Optimizimit

Edhe pse motorët e kërkimit janë teknologjikisht të zgjuar, ata nuk mund ta përcaktojnë qëllimin e pronarit të faqes. Kjo është një sfidë e madhe e procesit SEO, sepse synimi është i nevojshëm për të kuptuar rëndësinë e faqes së internetit dhe fjalëve kyçe. Për këtë arsye, profesionistët e SEO duhet të tregojnë çështjet ose konceptet e dëshiruara për të parandaluar supozimin nga motorët e kërkimit. Qëllimi është gjithashtu kritik në përmirësimin e njohurive të vizitorëve rreth informacionit në faqen në internet. Faqja e internetit duhet të jetë e lehtë për t'u naviguar dhe informacioni i disponueshëm duhet të jetë në gjuhë të thjeshtë Source .

November 29, 2017