Back to Question Center
0

Filtrimi i adresës suaj IP - Semalt

1 answers:

Për çdo sipërmarrës online, bërja e faqeve efektive të tregtisë me e-commerce mund të bëhet një zbulim i vërtetë që do të bëjë begatinë e biznesit. Për shumicën e webmasters, marrja e një furnizimi të vazhdueshëm të vizitorëve në faqen tuaj te internetit është pjesa më e mirë e suksesit të e-commerce. Vende të ndryshme përdorin metoda të ndryshme për të marrë spam larg nga faqet e internetit të tyre. Në shumë raste, administratorët e faqes filtrojnë llogaritë e përdoruesve të Google, që duket se kanë një nivel të caktuar të spam-it të referimit. Shumë vende komerciale menaxhojnë trafikun dhe klientët duke përdorur një adresë IP. Ky fenomen nënkupton që është e mundur të monitorohet lehtë një person ose përdorues kompjuteri duke përdorur cookies.

Jack Miller, Menaxheri i suksesshëm i suksesit të klientëve të Semalt , mendon se mund ta përmirësosh saktësinë e të dhënave të Google Analytics duke përjashtuar trafikun, që vjen nga stafi i kompanisë tënde. Shumica e këtyre vizitave janë eksperimentale dhe nuk rezultojnë në një blerje duke e bërë të gjithë të dhënat të jenë të pasakta. Disa vizita të referimit të spamit ndodhin gjithashtu në një mënyrë të ngjashme që prek disa adresa të veçanta IP. Mund të jetë e rëndësishme të përdorësh disa nga filtrat e përparuar të Google Analytics. Disa nga mënyrat e zakonshme për ta bërë këtë mund të përfshijnë automatizimin e një filtri me porosi në panelin e Administrimit të Google Analytics.

Spam referues janë mesazhet që vijnë nga një fushë e zakonshme. Këto email spam zakonisht përmbajnë disa udhëzime që tentojnë të bëjnë viktima që nuk dyshojnë për të humbur informacione të vlefshme. Kjo është arsyeja pse ka krijuar filtra të veçantë të Google Analytics për të përballuar këtë problem. Këto filtra bllokojnë trafikun botnet që vijnë nga fusha e spamingut. Kjo masë mund të sigurojë faqen tuaj te internetit nga disa prej sulmeve më të shpeshta të bllokimit. Për shembull, hakerët mund të vjedhin informacionin e kartës së kreditit, si dhe të dhëna të tjera të vlefshme nga individët që nuk dyshojnë përmes një sërë mënyrash. Disa nga mënyrat më të përhapura të përdorura nga kriminelët kibernetikë përfshijnë phishing dhe sulme kryq.

Duke filtruar adresën tuaj IP

Krijoni një llogari të Google Analytics ose identifikohuni në llogarinë tuaj për të kontrolluar adresën IP nga ky panel. Para së gjithash, ju duhet të rrini në një platformë IP statike të kompanisë suaj. Kjo do të thotë që ju duhet të përdorni një bord konvencional router për biznesin tuaj, i cili mund të konfigurohet me një IP statik. Përdorimi i burimeve të shumta të internetit mund t'i bëjë pajisjet të marrin një adresë dinamike IP, gjë që mund të jetë e vështirë për tu ndjekur. Për shembull, pajisjet që hyjnë në internet nga broadband-i celular mund të kenë një adresë IP dinamike. Midis këtyre pajisjeve janë telefonat celularë dhe tabletët duke përdorur një shërbim plani të të dhënave të bartësit.

Në panelin e admin, ju mund të zgjidhni një filtër të personalizuar. Në këto raste, mund të futni adresën IP statike të rrjetit që dëshironi të përjashtoni nga Google Analytics. Si rezultat, do të gjeni fusha të ndryshme dhe adresa IP, të cilat dëshironi të përjashtoni nga trafiku juaj. Këto cilësime janë në dispozicion këtu. Është gjithashtu e mundur për të mbajtur off spam referimit dhe trafikun e tyre duke përdorur këtë filtër me porosi Source .

November 29, 2017