Back to Question Center
0

Insight Nga Semalt: Llojet e ndryshme të SEO

1 answers:

Interneti mund të jetë burim i klientëve për çdo kompani. Kompanitë e mëdha përfitojnë nga përdorimi i internetit përmes të cilit ata marrin klientë nga e gjithë bota. Mjeshtrat e uebit që veprojnë në këto faqe zakonisht janë të kufizuara në kohë për të rritur renditjen e faqeve të internetit. Search Engine Optimization (SEO) është një metodë e cila mund të rrisë praninë tuaj në internet dhe kështu të rrisë shitjet. SEO gjithashtu mund të rrisë trafikun që merrni nga motorët e kërkimit.

Bizneset marrin përfitime të shumta nga SEO. Megjithatë, çdo biznes e-commerce mund të kërkojë që një shkallë e veçantë e marketingut në internet të jetë e suksesshme. Për shembull, disa firma përdorin metoda të tilla si marketingu i përmbajtjes për të mbledhur klientë, ndërsa kompanitë e tjera mund të përdorin Social Media Marketing (SMM) për të marrë klientët e tyre. Në këtë drejtim, Alexander Peresunko, Menaxheri i suksesit të klientëve Semalt ju ofron të njiheni me llojet e mëposhtme të SEO:

    White Hat SEO. Kjo është SEO e cila ndjek të gjitha udhëzimet e një motor kërkimi të veçantë. Kjo metodë është më e mira dhe mund të ketë përfitime afatgjata për një faqe interneti. Për shembull, White Hat SEO përdor metoda të tilla si: ndërtimi i lidhjes , krijimi i përmbajtjeve, hulumtimi i fjalëve si dhe teknika të tjera legjitime të rangimit..Nëse një pronar i faqes përdor një White Hat SEO, faqja e tij / saj do të ketë renditje shumë më të mirë në SERPIN e Google sesa faqet e konkurrentëve të tij / saj. Me një fjalë, duke përdorur këtë metodë është praktika më e mirë e SEO ndonjëherë.

    Black Hat SEO. Ndonjëherë, njerëzit mund të përpiqen të mashtrojnë algoritmin e motorëve të kërkimit. Në këtë rast, njerëzit mund të luajnë me kriterin përmes të cilit rendisin faqet e internetit. Njerëzit kanë tendencë për të marrë disa rezultate të paragjykuara duke përdorur metoda Black Hat. Këto teknika premtojnë të ju japin rezultate awesome në një hapësirë ​​të konsiderueshme të shkurtër kohe. Megjithatë, Black Hat SEO mund të bëjë një motor kërkimi të penalizojë një faqe interneti dhe madje edhe të vrasin plotësisht renditjen tuaj. Në skenarin më të keq, faqja juaj mund të de-indeksuar nga motorët e kërkimit.

    Kur përdorni White apo Black Hat SEO, ka metoda të ndryshme që webmasters mund të punësojnë për të manovruar në mes të këtyre dy llojeve SEO. Gray Hat SEO ka të gjitha metodat të cilat as nuk janë të kualifikuara si Black Hat dhe as White Hat. Disa metoda të tilla si mbushja e fjalëve zakonisht përdoren në Black Hat SEO. Nga ana tjetër, truket e tilla si aplikimi i SEO negative për faqen e internetit të konkurrentëve mund të bëjnë një ndryshim për biznesin tuaj. Teknika Grey Hat mund të ulë ndjeshëm radhët e konkurrentëve tuaj në SERP.

Përfundim

Faqet e internetit të tregtisë elektronike kanë një avantazh të marrjes së klientëve nga interneti; duke përdorur SEO mund të ndihmojë një vend për të rritur autoritetin e saj të domain si dhe rritjen e renditjen. Kompanitë e mëdha përdorin këtë shans duke krijuar faqet e internetit të suksesshme për ndërmarrjet e tyre. Pronarët e bizneseve online mund t'i marrin klientët e tyre në mënyrën se si njerëzit ndërveprojnë me rrjetin e motorëve të kërkimit, si dhe përmes reklamave të paguara të pranishme në mjetet e masterit të tyre të uebit. Mund të zgjedhni praninë e faqes suaj duke përdorur disa nga tipet e SEO të përmendura në artikull Source .

November 29, 2017