Back to Question Center
0

Llojet e SEO nga eksperti i Semalt

1 answers:

Çdo herë që kryen një kërkesë kërkimi dhe goditi "Enter" në motorët e kërkimit si Google ose Bing, shfaqet një faqe e rezultateve të kërkimit me një listë të ndeshjeve të mundshme. Të gjitha faqet e internetit dhe faqet e internetit në atë listë përfshijnë një formë të fjalës kyçe që kërkohet. Sidoqoftë, është një gabim i zakonshëm që njerëzit bëjnë që lidhjet më relevante të shfaqen së pari në atë faqe. Përdoruesit me eksperiencë do të dinin se nuk është kështu. Në vend të kësaj, ekziston një sistem i marketingut në internet i cili gjen disa faqe të renditura më mirë se të tjerët. Si rezultat, ata që renditen më mirë shfaqen para të tjerëve në SERP. Kjo është një metodë e tregut e njohur zakonisht si Search Engine Optimization, ose SEO.

Teknika SEO përdor renditjet duke marrë në konsideratë një pyetje që vizitorët e tipeve në kutinë e kërkimit. Kur motorët e kërkimit të drejtuar pyetjen, domenin me një autoritet më të lartë shfaqet në krye të këtyre faqeve të rezultateve të kërkimit. Sa më i lartë është, aq më shumë mundësia që personi që bën pyetjen do të vizitojë atë faqe të veçantë. Rezultati është rritja e trafikut dhe normat e mundshme të konvertimit më të larta të cilat janë fitimprurëse për faqen e internetit.

Nik Chaykovskiy, Menaxheri i suksesshëm i suksesit të konsumatorëve, Semalt , shpjegon se arsyeja pse SEO e konsideron të domosdoshme të rendit faqet është nevoja për të kujdesur për të gjitha pyetjet e bëra nga vizitorët. Është e mundur të arrihet kjo në dy hapa. E para është të njohësh të gjithë informacionin që u regjistruan në faqet e internetit..Kjo e bën më të lehtë filtrimin dhe zgjedhjen e të gjitha të dhënave relevante që përputhen me pyetjen e bërë. Hapi i dytë është të renditet faqja e internetit bazuar në popullaritetin që merr ose në trafikun që merr. Prandaj, kjo nxjerr dy kritere të rëndësishme të përdorura për të renditur faqet dhe ndikimin e SEO-it: informata relevante për pyetjen dhe popullaritetin e faqes.

Llojet e Search Engine Optimization

Optimizimi i Bardhë Hat: Metoda i përmbahet të gjitha protokolleve të rezervuara nga motorët e kërkimit, si dhe informacioni mbi këtë temë. Ajo kthen informacionin që kërkojnë vizitorët, e cila nga ana e tij rrit popullaritetin e sitit ose të faqes. Mund të ketë kohë, por rrit mundësinë e renditjes më të lartë se të gjithë SEO-të e tjera. Prioriteti i saj është të sigurojë përmbajtje relevante dhe jo qasje të lehtë në zvarritje nga motorët e kërkimit.

Optimizimi i Black Hat: Ajo shkon kundër asaj që qëndron në optimizimin e hatit të bardhë në të gjitha karakteristikat e tij. Optimizimi i zemrës së zezë nuk i respekton rregulloret e vendosura nga motorët e kërkimit. Disa nga taktikat e përdorura në këtë përfshijnë mbushjen, spammimin dhe lidhjen e kafshëve. Ai përmirëson renditjen e kërkimit, por vetëm për një kohë të kufizuar. Njerëzit që përdorin atë janë ata që dëshirojnë të prerë qoshet, por motorët e kërkimit eventualisht penalizojnë ato.

Hat Hat Hatization: Ajo përfshin një grimë të dy optimizations bardhë dhe të bardhë hat.

Kryerja e SEO nuk ka mënyrë të saktë apo të gabuar për të shkuar në lidhje me të. Megjithatë, para se të investoni në një, duhet të vlerësoni rreziqet që lidhen me të. Përndryshe, njëri do të përfundojë me dënime të mëdha nga motorët e kërkimit ose në skenarin më të keq, të bllokuar nga paraqitja në faqet e sipërme Source .

November 29, 2017