Back to Question Center
0

Përmirësoni SEO-in tuaj, lexoni rreth optimizimit të imazhit! - Ekspert i Semalt

1 answers:

SEO në faqe dhe optimizimi i imazhit janë dy hapat primar të një fushate efektive SEO. Motori i kërkimit është më inteligjent dhe më i mençur me kohën, dhe procedura e gjetjes së renditjes së mirë të kërkimit është mjaft e sofistikuar. Përmbajtja cilësore nuk është e mjaftueshme, pasi ju duhet t'i kushtoni vëmendje shumë gjëra. Faktorë të ndryshëm kontribuojnë në shfaqjen në renditjen e motorëve të kërkimit, dhe faktori më i rëndësishëm është mënyra se si zgjedhni imazhet tuaja për SEO.

Nëse SEO në faqe është shtylla e faqes tuaj, optimizimi i imazhit është blloku i ndërtimit. Jason Adler, Menaxheri i suksesit të konsumatorëve , thotë se fotot janë komponente të forta vizuale të faqeve tuaja dhe janë shumë më mirë se një artikull me mijë fjalë. Është e rëndësishme të përdorësh imazhet siç duhet në mënyrë që ata të mund të transmetojnë mesazhin tuaj në shikim të parë.

Image Relevance:

Sigurohuni që imazhet që zgjedhni janë relevante për përmbajtjen tuaj të uebit. Shumë imazhe të parëndësishme nuk do t'ju japin rezultate efektive SEO si një imazh i vetëm me tekst dhe përshkrim të rëndësishëm.

Alt Etiketa:

Alt tags luajnë një rol jetësor në optimizimin e imazhit tuaj. Ato ndihmojnë që figurat tuaja shfaqen në rezultatet e motorëve të kërkimit dhe përmirësojnë kohën e ngarkimit të faqes tuaj. Të gjithë motorët e kërkimit varen nga teksti i imazheve tuaja, pasi nuk mund të lexojnë përmbajtjen tënde, kështu alt teksti dhe alt tags do të vendosin se si mund të renditen fotografitë tuaja në rezultatet e imazhit të Google..Një nga praktikat më të mira për etiketat alt është që të mbani etiketat të shkurtra, përshkruese dhe deri në pikën.

Madhësia e imazhit dhe pritja:

Madhësia e një foto luan një rol të rëndësishëm në përmirësimin e përvojës së përgjithshme të përdoruesit. Sigurohuni që imazhet që përdorni nuk janë shumë të rënda për të rritur shpejtësinë e ngarkimit. Përdorni fotografi të vogla por të bukura që janë të lehta për tu shfaqur në rezultatet e motorrit të kërkimit. Ne ju rekomandojmë të përdorni imazhe në bytes. Mjetet si Yahoo Smushit mund të përdoren për të zhdukur bytat e tepërta nga fotografitë, duke i bërë ato më të lehta se më parë.

Image hosting është një tjetër faktor i madh kur është fjala për gjenerimin e më shumë trafikut nga kërkimi i imazhit të Google. Google dhe motorë të tjerë kërkimi i japin më shumë rëndësi fotografive të organizuara në të njëjtën fushë sesa imazhet e strehuara në fusha të shumëfishta. Një algoritëm i madh për kërkimin e imazhit të Google është përzierja e imazheve me tekstin e faqes suaj të internetit.

filenames:

Ashtu si një fjalë kyçe është e rëndësishme në URL-në tuaj, emrat e skedarit janë thelbësore për fotot tuaja. Filenames me fjalë kyçe të pasur ndihmojnë motorët e kërkimit të vlerësojnë faqen tuaj në një mënyrë më të mirë. Ju nuk duhet të përdorni emrin e skedarit default, si DSC0119.jpg, pasi ato nuk japin informacion të mjaftueshëm për fotografitë tuaja. Në vend të kësaj, ju duhet të përdorni emrat e skedarëve dhe fjalë kyçe përshkruese, të cilat duhet të ndahen nga hyphens.

Lidhja e imazhit dhe titulli i titullit:

Një imazh është një gjë tërheqëse dhe tërheqëse që përshkruan faqen tuaj dhe përmbajtjen e saj. Lidhja e duhur e imazhit është një praktikë e SEO duhet. Ju duhet të shmangni lidhjen direkt me fotot tuaja. Në vend të kësaj, duhet të vendosni fotot dhe të lidhni lidhjet në faqen tuaj të internetit. Gjithashtu, duhet të përdorni etiketat e duhur të titullit. Një etiketë titull ofron informacion rreth përmbajtjes tënde kur përdoruesit kalojnë kursorin e tyre mbi lidhjet. Është e rëndësishme të shtoni një përshkrim miqësor SEO dhe fjalë kyçe relevante për etiketat e titullit tuaj Source .

November 29, 2017