Back to Question Center
0

Praktika e Bardhë-Hat nga Semalt

1 answers:

Andrew Dyhan, ekspert i Semalt , ka vënë në dukje se SEO ndryshon në mënyrë drastike dhe ne vazhdimisht i përgjigjemi avancimeve më të fundit që ndodhin në algoritmin e motorëve të kërkimit . Siç tregohet nga raporti Searchmetrics 2016, Google vlerëson sa vijon në algoritmin e tij të pozicionimit të internetit:

 • RankBrain
 • Rëndësia e përmbajtjes në lidhje me qëllimin e përdoruesit.
 • Kthyese

Teoritë dhe Trendet e Ardhmërisë së Optimizimit të Search Engine

Ndër zbulimet më të mahnitshme nga raporti Searchmetrics 2016 ishte rënia e madhe e rolit të backlinks në lidhje me renditjen e SERP. Për faqet që ndeshën dënime nga Google, kjo erdhi si një lajm i tmerrshëm. Megjithatë, në të njëjtën kohë, kjo ishte një presion i pabesueshëm për pronarët e faqeve të internetit pasi ata duhej të heqin dorë nga çdo praktikë e ndërtimit të lidhjeve të zeza .

Gjatë viteve, Google ka filluar të vënë në dyshim autoritetin e një shumëllojshmërie të burimeve të lidhjes si:

 • Drejtoritë Lokale
 • Citata lokale
 • Njoftime për shtyp
 • Drejtoritë e artikujve
 • Hyrjet e mysafirëve të mysafirëve
 • Fati përfundimtar i blerjes së backlink-it vërtet varet nga dhënia e përmbajtjes cilësore dhe fitimi i lidhjeve natyrore, pavarësisht nga mundësia që disa të krahasohen me faqet e spam.

  AI dhe RankBrain

  Një numër i madh shqetësimesh kanë përfshirë RankBrain si dhe rolin e tij në algoritmet e Google. Më poshtë janë keqkuptimet më të mira në lidhje me RankBrain ne duhet të adresuar të parë:

  • Nuk arrin të vlerësojë cilësinë e përmbajtjes.
  • Nuk arrin të kontrollojë profilet e backlink
  • Nuk arrin të vlerësojë shkallën e klikimit në lidhje me pyetjet e kërkimit.
  • Ndikimi i sinjaleve sociale në të është i kufizuar.

  Mundësia RankBrain është vetëm për të përkthyer kërkimet e kërkimit të klientit në mënyrë efektive. Ishte shfrytëzuar kryesisht për të interpretuar kërkimet që ishin të reja për Google

  Për fat të keq, nuk mund të bëni asgjë për t'u përgatitur për RankBrain. Ne mendojmë se kapaciteti i RankBrain për të kuptuar gjuhën natyrore dhe për të deshifruar më mirë qëllimin e klientit varet drejtpërdrejt nga cilësia e përmbajtjes dhe vlerësimi i tij.

  Fjalë kyçe

  Aktualisht, ekziston një lidhje e ngushtë midis fjalë kyçe të përdorura në meta tags ose emra të domain dhe arritja e renditjes më të lartë në rezultatet e kërkimit të Google. Pra, gjithmonë mbani parasysh se fjalë kyçe tregojnë mënyrën se si mendojnë përdoruesit, si dhe përfaqësojnë përdoruesit e gjuhëve që përdorin për kërkimet në internet. Kjo është arsyeja pse ju duhet të krijoni përmbajtje të tillë që janë relevante për qëllimet e përdoruesve Source .

  November 29, 2017