Back to Question Center
0

Pyetni ekspertët e Semalt: A ia vlen të përdorni postimet e Google për Google My Business?

1 answers:

Me Google My Business në dispozicion për bizneset e vogla, tani mund të përdorësh aktivisht shërbimin e optimizimit të motorëve të kërkimit të SEO .

Michael Brown, Menaxheri i Suksesit të Konsumatorëve të Semalt , siguron që aplikimi lejon SME-të të krijojnë një llogari falas nga e cila mund të menaxhojnë mënyrën se si bizneset e tyre shfaqen në internet.

Si punojnë Google Posts

Për të postuar punë në Google My Business është shumë e thjeshtë. Kur të futeni në pultin e biznesit tim, lundroni në zonën "postimet" e cila duhet të jetë në anën e majtë të ekranit. Prej ka një mundësi për të krijuar një post të ri. Bizneset mund t'i përdorin postet për:

  • Shpallni specialitete ditore ose promovime të reja
  • Promovoni çdo ngjarje të re ose të ardhshme
  • Theksoni produktet më të mira ose hyrjet e reja

Përdor postimet e Google apo jo?

Përfitimi i përdorimit të postimeve të Google ende është i vështirë të përcaktohet pasi që është ende relativisht i ri. Nuk është e mundur për të llogaritur shikueshmërinë e faqes dhe Google nuk ka testuar plotësisht kufizimet e postimeve. Megjithatë, është e lehtë dhe e lirë për të krijuar një post që tregon se ka potencial të madh..

Praktikat më të mira të Google

Ashtu si çdo gjë tjetër që ka të bëjë me Google, ekzistojnë disa praktika më të mira që duhen ndjekur gjatë krijimit dhe menaxhimit të posteve të tyre.

Shmangni tejpërdorimin e promovimit dhe shitjes si gjuhë

Google ndalon përdorimin e gjuhës gimmicky si ai që ofron zbritje si "BOGO 50% off !!!" pasi e trajtojnë atë si reklama të dyshimta. Nëse algoritmet e kërkimit marrin një tym të posteve të tilla, ata heqin atë dhe penalizojnë pronarin. Duhet të shfrytëzohet shansi për t'i shitur klientëve informacionin organik, i cili i bën ata të vetëdijshëm për atë që aktualisht bën biznesi.

Të jetë përshkrues në çdo post duke përfshirë sa më shumë informacion që është e mundur

Meqë Google ofron disa fusha të zbrazëta për të plotësuar informacionin, i takon pronarit të biznesit që të sigurojë që ato të plotësojnë sa më shumë informacione që munden. Titujt kryesorë të syrit dhe imazhet e fokusuara mirë duhet të ndihmojnë në kapjen e vëmendjes së përdoruesit dhe t'i përzënë në vend. Ndonjëherë, konsumatorët gjejnë përmbajtje të hollësishme rreth postës mjaft të dobishme. Përveç kësaj, sa më shumë informacion, aq më e lartë shanset që algoritmet zvarritëse do të kapin një fjalen përkatëse.

,

Në kohë dhe personale

Postimet përmes platformës duhet të informojnë për çështje të ndjeshme në kohë. Kur ata pushojnë të bëhen relevante, ekziston mundësia që ato të fshihen përgjithmonë ose t'i ripërtërihen ato për t'i shërbyer një qëllimi tjetër. Getting personale me postimet siguron se ka një apel të caktuar për audiencën lokale të synuar.

Mos e neglizhoni planin lokal SEO

Renditja e kërkimit është një proces i vazhdueshëm dhe kështu duhet të jetë përpjekja e vënë në ruajtjen e shërbimeve lokale të kërkimit të motorëve të kërkimit. Kjo do të thotë tërheqjen e më shumë lidhjeve, duke prodhuar përmbajtje eksplicite për konsumatorët vendas dhe mbledhjen e kritikave pozitive.

Nuk ka të dhëna se si do të jenë postet e dobishme për pronarin e biznesit të vogël, por mund të ndihmojnë në promovimin e ngjarjeve, ofertave dhe lajmeve për markat e tyre Source .

November 29, 2017