Back to Question Center
0

Pyetni ekspertët e Semalt: Çfarë nënkupton Benchmarking në Google Analytics për bizneset

1 answers:

Google është një nga motorët më të njohur dhe me ndikim të kërkimit . Kohët e fundit ka njoftuar se të gjithë përdoruesit e Analitikës do të kenë mundësi të hyjnë në raportet e benchmarking të industrisë përmes panelit të tyre të kontrollit në muajt e ardhshëm. Këto raporte u lejojnë webmasters të kenë një pasqyrë të faqeve të tyre. Plus, ata marrin një ide se çfarë po zhvillohen këto ditë dhe se si të fitojnë trafik të fuqishëm në faqet e tyre duke kryer mirë në sytë e Google.

Andrew Dyhan, Menaxheri i suksesit të klientëve të Semalt , hedh një vështrim këtu në disa këshilla bindëse dhe të dobishëm në këtë drejtim.

Është e vërtetë që raportet e benchmarking nuk janë ende në dispozicion për të gjithë pronarët e faqes. Megjithatë, këto janë një mënyrë e mirë për të siguruar informacion rreth shkallës së kërkuesit, sesioneve dhe cilësisë së artikujve tuaj. Ju gjithashtu mund të dini se çfarë lloji të lidhjeve të prishura është i pranishëm dhe si t'i përmirësoni ato. Plus, përdoruesit marrin një ide se cilat pajisje përdorin vizitorët e tyre për të kontrolluar faqet e tyre të internetit. Google gjithashtu ka treguar hartat dhe vendet e ngrohjes përmes raporteve të benchmarking për t'u dhënë përdoruesve të saj shumë mundësi për t'u përmirësuar.

Është e rëndësishme që të mundësohet krahasimi, sepse kjo është mënyra e vetme për të pasur qasje në të dhënat sipas seksionit të audiencës në pultin e Analytics..Pothuajse të gjithë webmasters të mëdha përdorin raportet e benchmarking, duke përfshirë Twiddy, e cila është një kompani udhëtimi. Ajo identifikon mundësitë për rritje në industri përmes raporteve të benchmarking. Sipas Twiddy CEO Ross Twiddy, ata marrin rezultatet me analiza dhe raportet e benchmarking për të pasur një ide se çfarë duhet të synojnë dhe sa njerëz janë të interesuar në produktet dhe shërbimet e tyre.

Shfrytëzoni Analizën Benchmarking për Biznesin Tuaj

Nëse po drejtoni një biznes të madh ose një organizatë të vogël, duhet të përdorni analiza krahasuese për kompaninë tuaj. Ai u ndihmon biznesmenëve të përqëndrohen në atë që është në trend, çfarë mund të punojë më mirë për ta dhe si të përmirësojnë bizneset e tyre dhe të marrin rezultatet e dëshiruara. Gjithashtu siguron që kemi të dhëna të sakta. Plus, ne lehtë mund të analizojmë dhe vlerësojmë normën e fryrjes së faqeve tona. Deri tani, Google Analytics na ka dhënë shumë njohuri rreth asaj se sa mirë po kryejnë faqet tona. Sidoqoftë, krahasimi i analizave është një mënyrë për të përcaktuar se si mund t'i përmirësojmë vendet tona dhe si të caktojmë qëllime realiste.

Prioritizimi i mundësive të përmirësimit

Si e krahasoni faqen tuaj me të tjerët në industri? Kjo është ajo që ju duhet t'i kushtoni vëmendje. Duke përdorur raporte referimi, shpejt mund të kuptoni se cilat lloje përpjekjesh keni për nevojat tuaja për rezultate më të mira. Kështu, do të kurseni shumë kohë dhe mund të fokusoheni në gjërat e duhura. Kur ju keni qasje në këto raporte, ju lehtë mund të matni performancën e sitit tuaj dhe mund t'i jepni prioriteteve përparësitë e përmirësimit në një masë të madhe.

Vendosni qëllime realiste

Është e sigurt të thuhet se raportet bazë mund t'ju ndihmojnë të vendosni qëllimet realiste. Kjo mund t'ju japë informacion se si ta krahasoni veten më mirë me kolegët tuaj dhe si t'i mposhtni ato në industri. Është e detyrueshme që norma e fryrjes së faqes tënde të mos kalojë pesëdhjetë për qind. Nëse ndodh, atëherë ka shanse që do të humbisni shumicën e vizitorëve tuaj dhe renditja juaj në Google mund të preket Source .

November 29, 2017