Back to Question Center
0

Semalt: 13 Llojet e Përmbajtjes Tekstuale Fituese Për Kampionët SEO

1 answers:

Nuk do të ishte gabim të thuhet se përdoruesit duan të lexojnë përmbajtje të thjeshtë por informative. Për shembull, shumica e njerëzve që përdorin përmbajtje fjalësh, animacione, imazhe dhe video, marrin një numër të madh vizitorësh në faqet e tyre.

Ka disa mënyra për kategorizimin e artikujve tuaj dhe Jason Adler, Menaxheri i Suksesit të Konsumatorëve të Semalt , ka folur për llojet e përmbajtjeve më të mira tekstuale për optimizimin e motorëve të kërkimit.

1. Udhëzuesit e fundit

Shumë njerëz duan të lexojnë udhëzimet, kështu që mund t'i shkruani rregullisht. Më shpesh, një udhëzues përbëhet nga 2000 deri në 3000 fjalë, dhe përmban të gjithë informacionin e nevojshëm që përdoruesit po kërkojnë. Kur shkruani udhëzime për vizitorët tuaj, ju do t'i bëni ata të ndjehen të kënaqur dhe mund ta mbajnë vëmendjen e tyre javë të paprekura pas disa javësh. Për shkak të efekteve të saj afatgjata, një udhëzues ndahet lehtë dhe merr një numër të madh komentesh.

2. Grumbullimi i ekspertëve

Shumica e webmasters love shkruar raundet e ekspertëve si ata janë të lehtë për të zgjedh dhe nuk duhet të jetë më shumë se 1500 fjalë. Sigurohuni që grumbullimet tuaja mbulojnë të gjithë informacionin e nevojshëm dhe kanë dhjetra lidhje të natyrshme. Nuk do të ishte gabim të thuhet se një grumbullim i ekspertëve do të marrë shumë kohë për të shkruar, por nëse është i angazhuar, mund t'ju sjellë shumë fitim nga AdSense dhe rrjete të tjera të ngjashme.

3. Përmbajtje me gjelbërim të përjetshëm

Artikujt me gjelbërim të përjetshëm janë ato artikuj që mbeten të famshëm për muaj apo vite. Në thelb, është e lehtë për të shkruar tema me gjelbërim të përjetshëm dhe duhet të lidhen me disa trende, tema të ndryshueshme dhe lajme. Ata qëndrojnë të njëjtat vite pas viteve dhe nuk kanë nevojë për modifikime pasi të keni bërë me ta.

4. Listat

Është interesante të shkruhen listat dhe ato përmbajnë shumë informata për përdoruesit. Listat mund të bazohen në fakte dhe janë të zbatueshme. Nëse listat tuaja janë informative, lexuesit do të duan t'i pëlqejnë dhe t'i ndajnë me një numër të madh. Sigurohuni që të ndani listën tuaj në paragrafë të shkurtër dhe u jepni përdoruesve tuaj të gjithë informacionin e nevojshëm.

5. Postime të rastësishme në blog

Postimet e rastësishme të blogut janë shkruar nga një numër i madh blogerësh. Që tani, ata janë një mënyrë e mirë për të tërhequr njerëzit drejt faqes suaj, por theksi juaj duhet të jetë në cilësinë dhe jo në sasi. Postimet e rastësishme të blogut janë gjithmonë në trend dhe duhet të shkruhen vetëm në 500 fjalë.

6. Faqet e burimeve

Faqet e resurseve nuk mund të marrin rangun tuaj të mirë të papritur, por ato janë me gjelbërim të përjetshëm dhe nuk marrin de-indeksim të lehtë. numri i madh.Njerëzit gjithmonë kërkojnë të dhëna shtesë për disa tema në mënyrë që ju të mund t'i siguroni ata me nevojën.

7. Seritë e artikullit

Është mirë të shkruani artikuj që lexuesit tuaj duan të lexojnë dhe të ndajnë. Ka qindra e mijëra tema për të shkruar. Ju duhet të zgjidhni temat tuaja të historisë me mençuri dhe duhet t'i kushtoni vëmendje kërkesave të vizitorëve tuaj. Nëse nuk keni një lexues, seritë e artikujve mund t'ju sjellin shumë lexues dhe mund t'ju ndihmojnë të promovoni markën tuaj.

8. Përhapja e përmbajtjeve në faqe të ndryshme

Nëse keni hapur URL që ju duan të vizitoni faqet e ardhshme, atëherë kjo është ajo që ne e quajmë në tekst. Është një nga truket më të mira për t'u angazhuar gjithnjë e më shumë njerëz dhe për të ndihmuar ata të qëndrojnë në faqen tuaj për një kohë të gjatë. Përmbajtja duhet të shpërndahet në një sërë faqesh, por nuk duhet të ketë përmbajtje të parëndësishme pasi mund të prishë reputacionin e faqes suaj.

9. Përmbajtja e pasur me informacion

Është e rëndësishme të shkruani përmbajtje të pasur me informacion. Ju nuk mund të debatoni me këdo që ka një gradë të mirë në motorin e kërkimit. Ai ndoshta po i kushton shumë vëmendje përmbajtjes së tillë. Artikujt e pasur me informacion janë të drejtpërdrejtë dhe duhet të shkruhen rregullisht.

10. Faqet të ulëta të uljes së kategorive

Disa njerëz injorojnë se të gjitha fjalët në faqen tuaj janë të dobishme dhe informative. E njëjta gjë vlen edhe për landers kategori. Kur site juaj merr vizitorë, ju duhet t'i mirëprisni me grupe të ndryshme në mënyrë që ata të mund të përcaktojnë se çfarë duhet të shfletoni. Faqet të uljes së kategorisë ofrojnë artikujt tuaj me shumë informacione të denjë dhe rrisin angazhimin e faqes suaj.

11. Postimet e kërkimit

Pa dyshim, postimet e hulumtimit janë gjithmonë në kërkesë, në mënyrë që ti t'i shkruash në masë. Shumë njerëz, veçanërisht studentë dhe studiues, kërkojnë dokumente kërkimore dhe postime të tilla. Gjithmonë ka diçka për t'u përmirësuar dhe mund të shpikin shumë ide për të tërhequr njerëzit.

12. E-books

Një e-libër është një mënyrë e shkëlqyer për të tërhequr vizitorët tuaj drejt përmbajtjes tekstuale. Është një nga mjetet më të fuqishme të përmbajtjes suaj deri tani. Ju mund të ngarkoni fotografi PDF ose Word në faqen tuaj dhe ofroni përdoruesve tuaj me përmbajtje të shkarkueshme.

13. Intervistat

Duhet të bëni intervista dhe t'i postojnë ato në faqen ose në blogun tuaj. Intervistat mund të jenë të politikanëve, të famshëm, dhe duhet të vijnë në formë të materialit të shkruar, tingujve dhe videove. Këto duhet të jenë të dukshme për të gjithë dhe duhet t'u japin njerëzve shumë informacione Source .

November 29, 2017