Back to Question Center
0

Semalt: 4 Llojet e specialistëve SEO për të rritur performancën e biznesit tuaj

1 answers:

Gjatë dekadës së fundit, ekspertët kanë identifikuar 4 lloje të dallueshme të profesionistëve SEO . Për shkak të përvojave të ndryshme, është e mundur që shumica e njerëzve janë një përzierje e disa tipareve. Çdo projekt duhet të jetë i saktë dhe i qartë. Para se të zgjedhësh një praktikues, duhet të dimë cilat burime institucioni dëshiron të përdorë dhe ku qëndrojnë forcat.

Alexander Peresunko, Menaxheri i suksesit të klientëve të Semalt , diskuton në artikullin e katër llojeve të profesionistëve, të cilët duhet të informojnë për vendimin për të zgjedhur një për zbatimin e SEO.

1. Dhënat / Analistët

Kuptimi dhe analiza e grupeve të të dhënave të mëdha është një art. Megjithatë, ajo gjithashtu kërkon një mendim analitik. Njerëzit që bien në këtë kategori të specialistëve SEO kanë një histori të analizës së të dhënave. Operacionet e tyre kryesore ndodhin kryesisht në kokat e tyre dhe jo në një fushë krijuese. Këta profesionistë SEO përpiqen të krijojnë vlefshmëri duke korreluar të dhënat, panelet dhe të mbajnë raporte të besueshme. Ata mësojnë nga e kaluara, dhe ky informacion pastaj mund të informojë të ardhmen.

2. Teknike

Ata normalisht hyjnë në fushë pas ndezjes së një interesi mbi atë që përmban faqja e internetit. Ata nuk kanë dëshirë të dinë se çfarë qëndron pas informacionit të dhënë në këtë faqe interneti. Shqetësimi i tyre kryesor është trajtimi i të gjitha elementeve të sitit që mund të pengojnë rritjen e saj. Ata shikojnë pajtueshmërinë e W3C, kapjen e të dhënave dhe detaje të tjera teknike. Me këto lloje të SEO, gjithashtu presin një formë të optimizimit në vend..Diskutimet UI dhe UX janë pjesë e asaj që ata bëjnë. Për një departament marketingu të çdo organizate, SEO-i teknik është shumë i shtrenjtë. Ata gjithashtu kërkojnë më shumë sesa thjesht qasjen administrative në WordPress, nëse ata duhet të bëjnë ndonjë përparim.

3. Përmbajtja dhe Komunikimi

Kjo fokus primar SEO është gjithçka në optimizimin në vend. Ata synojnë të tërheqin trafikun përmes gjenerimit social dhe gjenerimit të lidhjeve. Ata gjithmonë eksperimentojnë me projekte për të parë që sjell sasinë më të madhe të trafikut. Ata janë të interesuar vetëm në atë që burimi më i madh i trafikut për këtë vend mund të jetë dhe ta ndjekë në mënyrë agresive.

4. Të përgjithshme / Novice

Ata janë më pak përvojë dhe kanë një qasje të vetme për të gjitha format e SEO. Ata i marrin aftësitë nga mjetet SEO në internet dhe kapen me shpejtësi për shkak të vullnetit të tyre për të mësuar. Rishtarja do të jetë një përshtatje e madhe për një kompani që punon me një buxhet të vogël për një person të gatshëm të punojë në të gjithë marketingun. Ata janë punëtorë dhe mbulojnë terren të rëndësishëm.

SEO në shtëpi apo jo për kompani

Kompanitë luftojnë me atë nëse do të punësojnë ose transferojnë profesionistët e tyre të SEO nga agjencitë ose konsulentët. Agjencitë kanë një avantazh në krahasim me SEO-in brenda shtëpisë, pasi ato qëndrojnë të azhurnuar në tendencat më të mira se ato të mëparshme. Dhomat e shtëpive shohin sasi të konsiderueshme të të dhënave në varësi të kompanisë.

Ajo që i jep agjencisë SEO një avantazh në fushën e marketingut është që ata të shikojnë të dhëna të pavarura nga të gjithë bordin për industri të ndryshme. Vështrime unike rrjedhin nga të dhënat e ndërlidhura ndërmjet industrisë së klientit ose gjeografisë. Ato ndihmojnë të informojnë mbi gërmadhat ose uljet e algorithmeve të ardhshme.

Një faktor bindës në punësimin e një SEO në shtëpi është nëse organizata në masë të madhe varet nga SEO si burimi kryesor i të ardhurave. Në këtë rast, do të ishte e kujdesshme të kurseni burimet, historinë dhe njohuritë.

Cila jeni?

Me një pasqyrë të katër llojeve të SEO, bëhet e lehtë për të përcaktuar se ku gjendet një marketer. Shumica e njerëzve mësojnë SEO ndërsa janë në terren pasi që shumica prej tyre fillojnë si diçka tjetër. Megjithatë, ekziston një tipar nga katër që i përshtatet më së miri në fund Source .

November 29, 2017