Back to Question Center
0

Semalt: A mund ta trajtojmë Google Spam Referrer?

1 answers:

Kohët e fundit, shumë njerëz u gjetën të diskutonin metoda për të bllokuar spam-in e referimit dhe se atributi i kanalit është i një rëndësie të madhe. Këtu, Andrew Dyhan, një specialist i lartë nga Semalt , ka ndarë disa metoda për të përjashtuar spam referrer nga Google Analytics. Por para së gjithash, le të dimë pak për këtë.

Hyrje në Google Analytics referrer spam

Spastrimi i referencës së Google Analytics është një formë e piraterisë që përdoret për të dërguar të dhëna të rreme në llogarinë tënde analitike. Një protokoll i veçantë është përdorur në këtë drejtim, i quajtur si Protokolli i Matjes, i cili mbledh informacione për faqen tuaj te internetit dhe dëmton raportin e Google Analytics duke e mashtruar atë në një mënyrë ose tjetrën. Dërgon trafik të rrejshëm në faqen tuaj, duke treguar hitet në Google Analytics. Për këtë qëllim, hakerët përdorin identifikime speciale për ndjekjen e pronarëve të faqeve të internetit si dhe ekspertëve të Google.

Nëse merrni trafik të rremë ose hitet e vërteta, ato shfaqen gjithmonë në raportet e internetit të referimit. Nëse dëshironi ta kontrolloni atë, duhet të shkoni në seksionin e blerjes në llogarinë tuaj të Google Analytics dhe të shihni opsionin e referimit ku mund të gjendet lista e spam-it. Spamterët thjesht krijojnë ID të pronësisë së UA dhe dërgojnë trafik të keq në faqet e internetit në mënyra të ndryshme.

Si të luftojmë Google Analytics referrer spam

Për fillestarët, këshilla jonë është që të shkojmë te Parametrat e tyre në panelin e admin. Këtu do të duhet të kontrolloni opsionin Filtering Bot dhe klikoni Exclude All Hits..Kjo përfundimisht do të përjashtojë goditjet që janë krijuar nga merimangat dhe bots. Deri më tani, kjo është praktika më e mirë për të luftuar Google Analytics referrer spam. Çështja mund të fiksohet në disa mënyra të tjera, por kjo është praktika më e mirë deri më tani.

Po në lidhje me filtrat

Filtrat krijohen për të përjashtuar spam-in e referimit nga raportet tuaja të Google Analytics. Nëse dëshironi të krijoni filtra, duhet të shkoni në opsionin Filtrat dhe t'i krijoni ato në një numër të konsiderueshëm. Ju gjithashtu mund të shtoni filtra të ndërtuara tashmë këtu dhe zgjidhni opsionin Custom për t'i aktivizuar ato. Është e mundur të përfshijë ose të përjashtojë një filtër në bazë të kërkesave tuaja. Nëse po trajton referime të shumëfishta, duhet të krijosh një numër të madh filtrash për të mbrojtur faqen tënde nga malware, spam dhe hakerat.

A mund të automatizojmë filtrat

Për fat të mirë, është e mundur të automatizohen filtrat. Bllokuesi i spamit i referohet përdoruesve me një gamë të gjerë opsionesh. Ju thjesht mund ta lidhni atë me llogarinë Google Analytics. Pasi ta keni lidhur, hapi tjetër është mbrojtja e sitit tuaj nga spam-i i referimit dhe filtrat e reklamave në llogarinë Google Analytics.

Çfarë është çelësi i mbledhjes së të dhënave?

Tastet e grumbullimit të të dhënave përdoren për të mbledhur të dhëna nga llogaria juaj e Google Analytics me lehtësi. Në këtë taktikë, duhet t'i tregoni Google fjalëkalimin e pronës suaj të analytics çdo herë që disa njerëz vizitojnë faqen tuaj te internetit. Bazuar në informacionin, llogaria juaj do të përditësohet dhe ju mund të keni një ide nëse trafiku është i ligjshëm ose jo.

Konkluzioni

Këtu kemi mbuluar disa metodologji që mund të përdorni për të krijuar filtra në llogarinë tuaj të Google Analytics. Heqja e spamit referues me këto teknika është e mundur. Sidoqoftë, nuk ekziston një metodë që siguron rezultatet për qind për qind Source .

November 29, 2017