Back to Question Center
0

Semalt: Çfarë do të thotë Darodar në Google Analytics?

1 answers:

Spam skews data dhe plaçkit atë në mënyrë që ajo nuk mund të ju japin me njohuri të dobishme në lidhje me sjelljen e përdoruesit dhe punën e internetit tuaj. Është më efektive për vendet që marrin më pak trafik (për shkak se në qoftë se ndryshon në mënyrë të konsiderueshme të dhënat) se sa për kompanitë më të mëdha që marrin mijëra ose miliona pikëpamje.

Spam në Google Analytics pothuajse gjithmonë do të shfaqet në seksionin "Shikime faqe" ose "Referime". Ju mund të dalloni ato nga URL-të e dyshimta ose emrat e tyre. Për shembull, çfarë do të thotë darodar në Google Analytics? Emri "darodar" sugjeron automatikisht se faqja jote është spammed.

Gjatë këtij viti, një numër në rritje i "Spam Referrer" është gjurmuar brenda GA. Analizoni të dhënat e vizitorëve gjatë një viti dhe kontrolloni për të parë vizita nga faqet e internetit si Get-Free-Traffic-Now.com, darodar free-share-buttons dhe vende të tjera të ngjashme. Faqja e internetit dhe pothuajse çdo vend tjetër i përzgjedhur rastësisht ka shumë gjasa të gjejë këto bots në Analytics-in e tyre.Artem Abgarian, ekspert nga Semalt shpjegon se si të merren me spam në Google Analytics për të parandaluar ato nga prishja e të dhënave tuaja.

Spam në GA zakonisht vjen në dy mënyra kryesore - Referimet e Ghost dhe Referimet e Crawler

Spam Ghost mbush të dhënat e vizitorëve të faqes pa vizituar faqen. Ata e bëjnë këtë duke ekzekutuar kodin e ndjekjes së faqes së GA dhe duke e dërguar atë drejtpërdrejt në serverin e GA. Sfida e paraqitur nga referencat e fantazmave është se ato nuk mund të bllokohen duke përdorur skedarin tuaj .htaccess pasi që ata nuk hyjnë në vend fizikisht. Spam ghost zakonisht largohet nga Google Analytics përmes filtrimit.

Spam referues i crawler viziton fizikisht faqen tuaj dhe crawls faqet tuaja web..Për shkak të veprimtarive zvarritëse të këtij bot, raporti i GA tregon si keni pasur një numër vizitorësh me origjinë nga domenet e palëve të treta dhe ata kaluan një kohë të mirë që ndërveprojnë me faqen tuaj.

Spamja e shfletuesit mund të vizitojë faqen tuaj momentalisht herë pas here. Si rezultat i kësaj sjelljeje, ju shihni majat e pashpjegueshme dhe uljet në të dhënat tuaja të trafikut. Këto bota injorojnë rregullat e parashtruara në skedarin tuaj robots.txt. Por ndryshe nga spam-i i fantazmave, mund të eliminosh crawlers duke i bllokuar ato në skedarin .htaccess të faqes suaj që bllokon trafikun nga fusha specifike dhe i pengon ata që të arrijnë në faqen tënde. Përdorimi i filtrave mund të ndihmojë gjithashtu për të marrë spam nga serveri nga GA-ja juaj. Kjo bëhet duke përjashtuar burimet e referimit që e keni identifikuar si spam.

Cila është ideja e spamit dhe si ndikon kjo në faqen tënde?

Është e rëndësishme të theksohet se spam mund të dërgohet në ndonjë vend sepse qëllimi kryesor i referuesve është të joshur ndonjë përdorues të internetit duke klikuar mbi ta. Kjo është ideja e tërë prapa spamit, kështu që mos u shqetësoni se mund të vjedhin të dhënat tuaja ose diçka. Shumica e referrers janë vetëm pas ngarjes trafikut në faqet e tyre. Ata banojnë në kuriozitetin e njerëzve, duke ditur se do të jeni të prirur për të kontrolluar çdo gjë që shfaqet në GA tuaj. Tani e dini pse nuk duhet të klikoni ndonjë URL të panjohur në seksionin "Referime" dhe "Shikime faqe" në raportin e GA.

Efekti kryesor i spam-it në faqen tuaj është shtrembërimi i të dhënave tuaja, ose dëmtimi i saktësisë së informacionit që ofron Google Analytics. Skeda Crawler ndikon negativisht në normën e fryrjes së faqes suaj sepse bots gjithmonë kanë një normë fryrje prej 100%. Nëse ka ndonjë spam në internet, kjo do të thotë që norma juaj e fryrjes është fryrë.

Ka referues famëkeq që dërgojnë programe të dëmshme si viruse. Kjo është një arsye tjetër për të shmangur klikimin e URL-ve të spamit referues në Google Analytics.

Edhe pas caktimit të filtrave dhe bërjes së çdo gjëje tjetër për të mbajtur spam referues nga GA-ja juaj, është e rëndësishme t'i rishikoni rregullisht të dhënat tuaja për të kontrolluar nëse ka pasur fusha të dyshimta të reja. Sa herë që ju të gjeni të tillë, shtoni ato në filtrat tuaj dhe raportet GA të faqes suaj do të bëhen më të sakta dhe më të dobishme Source .

November 29, 2017