Back to Question Center
0

Semalt: Cilat janë Buttons-Për-Website dhe Bots Darodar dhe si t'i bllokoni?

1 answers:

Kur kalon raporti i trafikut të Google Analytics, një nga gjërat që duhet shënuar është burimi i trafikut të dukshëm. Ndonjëherë, disa nga burimet mund të gjenerojnë një sasi të konsiderueshme të trafikut sesa të tjerët. Duke marrë një vështrim më të afërt, mund të vëreni se numri i referimeve nga këta dy: darodar.com, dhe buttons-for-website.com. Përveç atyre që shfaqen në raportet e GA-së, ekziston një shans që kurrë më parë të mos keni dëgjuar për këto vende dhe të jeni kureshtar që të dini pse ata sjellin aq trafik.

Për ta përmbledhur këtë, dy fushat përdorin një taktikë të njohur si spam referrer. Max Bell, eksperti kryesor nga Semalt , shpjegon se ideja prapa spamit të referimit është që faqet të gjenerojnë shumë lidhje me një domen nga një vend të caktuar që dëshirojnë të promovojnë. Kur motorët e kërkimit zvarriten shkrimet, ata i gjejnë këto referime dhe i përfshijnë ato në raportet përfundimtare. Dobësitë për këtë janë se asnjë nga trafiku nuk është i vlefshëm dhe mund të ndryshojë mënyrën e marrjes së vendimeve për faqen e internetit.

Meqenëse të gjitha lidhjet drejtohen në një vend të caktuar, pronari mund të jetë kureshtar se pse faqja ka të bëjë aq shumë me trafikun. Sapo të klikojnë në URL në raportet e GA, ai përcjell në faqen e referimit, e cila pastaj përkthehet si një vizitë e re. Për vendndodhjen e spamming, goditjet që merr nga pronarët që nuk dyshojnë janë organike.

Fatmirësisht, nuk ka kërcënim të vërtetë të paraqitur në faqen e internetit. Siç u tha më herët, ajo zhvlerëson të gjitha të dhënat e grumbulluara në lidhje me trafikun në vend, meqenëse ajo ka rënë me numrin. Rezultati është një raport i dobët që nuk e përshkruan pamjen aktuale të asaj që vazhdon me këtë faqe interneti. Në mënyrë tipike, normat e fryrje janë në 100% me një kohë në vend të zero.

Do të ishte e domosdoshme të bllokoheshin butonat për faqen e internetit dhe darodar për të fituar një pamje më realiste të performancës së faqes. Shumica e artikujve që lidhen me pastrimin e problemit përshkruajnë përdorimin e funksionit relativisht të ri "Bot Filtering" në Google Analytics. Nën cilësimet e Pamjes, Google shtoi një listë të thjeshtë të kontrollit, të cilën përdoruesi mund të zgjedhë për të kontrolluar ose të largohet pa kontrolluar. Nga përvoja me këtë opsion, përfundimi i këtij neni supozon se opsioni i filtrimit të botit nuk filtron dy spammers referues: darodar..com, dhe buttons-for-website.com.

Një metodë më e mirë për të bllokuar butonat-për-faqen e internetit dhe darodar nga sjellja e trafikut junk është që të përdorin një filtër me porosi. Përdorni procedurën e mëposhtme:

1. Hapni Google Analytics dhe klikoni në skedën Admin.

2. Opsioni View që shfaqet në kolonën e djathtë duhet të prezantojë një nën menune ku ka një të shpejtë për të "Krijuar pamje të re". Ekspertët këshillojnë për krijimin e një filtri me porosi nën shikim, në mënyrë që në fund të procesit të mbetet një pikëpamje e pafiltruar që ka të gjitha të dhënat e papërpunuara për të bërë krahasime.

3. Jepi filtrit një emër.

4. Në Filtër, zgjidhni opsionin + New Filter.

5. Përdorni një emër dallues për filtrin e ri.

6. Lloji i filtrit duhet të jetë Custom.

7. Përdorni Referimin në fushën e Filtrit nën Përzgjidh dhe futni emrin e referuesit të parë (butonat për web-faqen).

8. Ruaj.

9. Përsëriteni nga hapi 5 për darodar.com Source .

November 29, 2017