Back to Question Center
0

Semalt drejton Si të Bllokoni Buttons për Website dhe Bots Darodar

1 answers:

Shumë pronarë të internetit kanë vënë re darodar.com dhe faqet e butonave-for-website.com që shfaqen në raportet e Google Analytics. Ata paraqesin si referues që dërgojnë një sasi të konsiderueshme të trafikut. Ata nuk bëjnë shumë dëm në vend, por numri i vizitave që ata paraqesin në faqen e internetit ndikojnë në normat e fryrjes dhe kohën e kaluar në faqe. Rezultati është se algoritmi i kërkimit të Google do ta trajtojë atë si një çështje cilësore dhe se njerëzit nuk gjejnë atë që kërkojnë në vend. Rrjedhimisht, ato ulin renditjen e kërkimit të faqes së internetit. Mund të mos duket shumë për organizatat e mëdha, por për një biznes me madhësi të vogël me një faqe interneti, mund të bëjë ose të thyejë operacionet e saj.

Alexander Peresunko, Menaxheri i suksesit të klientëve të Semalt , paraqet këtu disa mënyra të dobishme për të kapërcyer këtë problem.

Të dy crawlers lidhen përsëri në një vend që duket të jetë legjitim. Darodar duket se ofron analiza site për përdoruesit, ndërsa buttons-for-website u jep bizneseve një shans për të ndarë URL-në e tyre përmes gjërave të tilla si + AddThis. Eshtë vendi ku çështja e legjitimitetit duket se përfundon edhe pse disa burime kanë zbuluar qëllimin e poshtër të këtyre dy vendeve. Darodar ka qenë rreth më shumë se butonat për faqen e internetit dhe ka krijuar një "botnet". Një botnet është një rrjet i kompjuterëve të infektuar me virus, qëllimi i të cilave është të komprometojë sigurinë kompjuterike. Ai u siguron hakerëve dobësitë që kanë nevojë për të fituar hyrjen në sistem. Ai që kontrollon botnetin drejton aktivitetet e këtyre rrjeteve.

Botneti përfshin mijëra adresa IP e cila e bën të vështirë të bllokojë crawler me sukses përmes Përjashtimit të IP në Analytics. Artikuj të shpeshta tregojnë për faktin se bot vazhdon të infektojë faqet e internetit përmes një ose më shumë programeve me një virus të ngulitur. Soundfrost është një shkarkim popullor i shërbimeve që përmban virusin në fjalë.

Përdorimi i robotëve..metoda txt për të bllokuar butonat-për-faqen e internetit dhe darodar, siç do të bëhej me crawlers / merimangat e tjerë, nuk do të ishte aq efektive pasi që direktivat mbështeten në pajtueshmërinë vullnetare. Nëse pronari aktualisht drejton strategjitë e Black Hat, aktivitetet e tyre nuk përputhen me udhëzimet e përcaktuara.

Bota darodar ka disa përdorime. Një prej tyre është që të rritet artificialisht SEO-i i një vendi duke drejtuar trafikun në vend. Konfigurimi i saj është në një mënyrë të tillë që të mos duket si një servil. Duket si një vizitor i vërtetë dhe motor kërkimi do të përfshijë atë në raportet e tyre, duke çuar kështu në skewness në të dhënat Analytics. Kjo njihet si spamming link, diçka që është bërë më pak efikase për shkak të përditësimeve të algoritmeve të fundit.

Wikipedia përcakton spam referrer si një formë të spamdexing që përfshin kërkesa të përsëritura duke përdorur një URL referimi të rreme në një faqe që spammer dëshiron të reklamuar. Faqet pastaj pa dashje lidhen përsëri në faqen e spammerit të cilat regjistrojnë si trafik për ta. Ajo është e dobishme për spammer si lidhje të lirë të ndihmojë në ndërtimin e renditjen e tyre të kërkimit.

Rolet e tjera që shërbejnë botnetet janë sulmet e mohimit të shërbimit, mashtrimet e klikimeve, spamdexing, vjedhjet ose informatat personale dhe financiare, relacionet e postës SMTP për spam dhe bitcoins minierave. Bazuar në këto gjetje, do të ishte e padëshirueshme që të ketë një trafik të tillë në faqen e internetit.

Buttons For Website ka funksione të ngjashme, vetëm se shpërndarja e saj është pak më ndryshe. Ajo ofron një mjet të dobishëm ndarës për faqet e internetit. Kur pronari e instalon atë, krijon një portë që njerëzit mund t'i përdorin për të rrëmbyer shfletuesin e vizitorëve në faqen e tyre.

Bllokimi i butonave për faqe interneti dhe Darodar

Mundësia për të bllokuar butonat për faqen e internetit dhe darodar duke përdorur përjashtimin e IP për të parandaluar trafikun prej tyre nuk do të jetë aq i suksesshëm. Arsyeja është se ata të dy kanë shumë adresa IP që ngasin trafikun në vend. Një alternativë është të modifikoni skedarin .htaccess të secilës prej këtyre fushave dhe të bllokoni trafikun nga atje. Për ta bërë këtë, duhet të hyni në direktorinë rrënjë në web host që përbën faqen WordPress. Sigurohuni që të përdorni sistemin Apache të cilin shumica e ofruesve të pritjes përdorin. Nëse dikush nuk ka përvojë në ndryshimin e skedarëve .htaccess, kërkoni nga webmasteri që të ndihmojë me të pasi që ndonjë gabim i vogël mund të çojë në rrëzimin e gjithë faqes Source .

November 29, 2017