Back to Question Center
0

Semalt Ekspert: CloudFlare Botnet

1 answers:

Ekziston një shërbim i ri botnet i cili po sulmon serverat e shumtë. Botneti i ri nuk ka një emër por po shkakton shumë sulme DDoS. Botnetët vijnë nga specialistë të IT që bëjnë shfrytëzime, programe malware dhe viruse për të kryer aktivitete me qëllim të keq. Sulmi i ri botnet sillet si botnet të ngjashme, për shembull si botreti Mirai. Ky rrjet i botëve ka aftësinë për të rrëzuar disa servera në lëvizje. Ky shfrytëzim është një nga sulmet më të vështira të Denial of Service. Ka probleme në lidhje me cenueshmërinë e pajisjeve IoT në këtë sulm. Këto pajisje do të marrin shumë shitje gjatë periudhës së Krishtlindjes. Nik Chaykovskiy Menaxheri i suksesshëm i suksesit të konsumatorëve , shpjegon se gjatë kësaj kohe, hakerët mund të kenë një shans për të vendosur sulme të shumta botnet në servera të ndryshëm.

Më 23 nëntor, CloudFlare vërejti një sulm tipik të botnet që rritej në 400Gbps dhe një kufizim të vogël prej 172Gbps. U deshën ekspertët CloudFlare gati 8.5 orë për t'iu përgjigjur këtij sulmi DDoS. Sulmi i botnet mori dhjetë ditë për të mohuar shërbimin e disa serverëve të veçantë. Ky sulm i botnetit ishte duke përdorur një encryption të sofistikuar që kishte shumë karakteristika të ndryshme nga botani Mirai. Për shembull, ajo kishte një përmbytje të madhe Layer 3 dhe Layer 4 që sulmonin të njëjtin protokoll TCP. Kishte një sulm në Gjermani që çoi në Mohimin e Shërbimit në klientët e Deutsche Telekom.

Botnets mund të ndikojnë në botën e lojrave

Këtë Krishtlindje, lojtarët mund të përjetojnë sulme të hack në disa nga rrjetet e tyre. Disa nga Microsoft Xbox consoles janë përballur me sulme të tilla. Edhe rrjetet PlayStation të Sony kanë pasur sulme nga makinat botnet. Shumë biznese të suksesshme përjetojnë sulme të mëdha gjatë sezonit festiv.

Bizneset tregtare me faqet e internetit të tregtisë elektronike mund gjithashtu të vuajnë nga sulmet botnet. Nëse një vend shkon poshtë, mund të ndodhin shumë përparime të këqija në përpjekjet e marketingut dixhital . Për shembull, renditja e faqes tënde të internetit mund të zbresë SERP. Në raste të tjera, konsumatorët mund të humbasin besimin në faqen tuaj të internetit dhe përfundimisht të bëhen klientë të konkurrentëve tuaj. Disa nga teknikat e counter SEO punësojnë përdorimin e sulmeve botnet në faqen tuaj të konkurrentëve. Këto teknika të kapelave të zeza ndihmojnë që sulmet me qëllim të keq të depërtojnë në sistemet që janë të ndjeshme ndaj tyre.

Konkluzioni

Çdo biznes e-commerce duhet të jetë i vetëdijshëm për sulmet kibernetike të cilat mund të përbëjnë një kërcënim për përdoruesit e tyre. Ekziston një nevojë e madhe për përdoruesit që të gjejnë mënyrat më të mira për të mbrojtur rrjetet e tyre nga trafiku botnet. Në të kaluarën e afërt, sulmet e shumta të Mohimit të Shërbimit që përballen serverët kanë sukses. Bizneset po marrin humbje masive nga këto sulme. Ekzistojnë disa rrjete të kompjuterëve të zombies që sulmojnë rrjetet e kompjuterëve. CloudFlare përjetoi një sulm i cili paralizoi detyrat në kompaninë e tyre. Shumica e bizneseve u nënshtrohen këtyre sulmeve. Ju mund të merrni metoda të reja për t'u marrë me këtë lloj sulmi në këtë udhëzues. Gjithashtu është e rëndësishme të filtroni trafikun botnet në serverin tuaj Source .

November 29, 2017