Back to Question Center
0

Semalt Ekspert përcakton një arsye pse të mos përdorë listën e përjashtimit të referimit për të mbajtur jashtë Spam

1 answers:

Shumë njerëz përpiqen të heqin qafe spamin e referimit në Google Analytics. Arsyeja është se ajo çon në raporte të shtrembëruara të cilat mund të ndryshojnë mënyrën se si pronarët e internetit marrin vendime në fushatat e tyre të marketingut. Lista e përjashtimit të referimit është një mënyrë për të bërë këtë. Sidoqoftë, për aq sa ka qëllime të mira, ekspertët besojnë se kjo është një ide e tmerrshme. Sa më shumë që njerëzit vazhdojnë të thonë se sa e keqe mund të jetë kjo, askush nuk ka marrë kurrë mundësinë për të shpjeguar arsyen pse.

Jason Adler, Menaxheri i suksesit të klientëve të Semalt Shërbimet digjitale, do të përpiqet të bëjë këtë shpjegim.

Ka shumë artikuj lidhur me atë se si duhet të shkojë për heqjen e spam-it të referimit. Megjithatë, ne do të përqëndrohemi vetëm në pse nuk duhet të përdorim listën e përjashtimit të referimit. Google rezervon përdorimin e listës për të përjashtuar çdo trafik që buron nga karrocat e blerjeve të palëve të treta. Përmes kësaj mënyre, Google Analytics pengon numërimin e klientëve në sesione të reja përmes referohet dhe kthehet në blerje. Kjo ndodh kur klienti kontrollon nga faqja e palës së tretë dhe kthehet në faqen e konfirmimit të porosisë më vonë.

Përkufizimi i thjeshtë i dhënë nga Google mund të shkaktojë shkaktimin e keqkuptimeve me publikun. Fraza që thotë se kur përjashton një burim referimi, të gjithë trafikun që vjen nga ajo fushë e ndaluar nuk shkakton një sesion të ri, ngatërron shumë..

Njerëzit do të marrin përsipër se ky përjashtim nënkupton që Google Analytics nuk do të përfshijë vizitën nga raporti. Zakonisht nuk është rasti. Ajo që vazhdon është se Google përpiqet të lidhë vizitën aktuale me një vizitë origjinale në faqen e internetit. Përveç kësaj, ajo pengon njohjen e çdo informacioni referimi. Megjithatë, ka një vizitë të dukshme, vetëm se nuk ka burim.

Këtu është një demonstrim i asaj që kjo do të thotë:

Një faqe interneti stackoverflow.com ka një lidhje me sitein që zotëron. Nëse personi që viziton faqen e "vetmuar" klikon në linkun ose domenin, duket si një referim nga StackOverflow në Google Analytics.

Në vështrimin e përgjithshëm të punës, thuhet se ekziston një përdorues aktiv në vend, duke përmendur StackOverview në trafikun e lartë shoqëror. Tani, nëse vendosni të shtoni domenin e ri në listën e përjashtimit të referimit dhe klikoni në të njëjtën lidhje, por nga një shfletues tjetër, Google Analytics do të vazhdojë të shënojë vizitën. Kryesisht, lista e përjashtimit mban të gjitha fushat e përfshira në listë. Sipas Google Analytics, sa i përket kësaj, qasja nga shfletuesi i ri shkakton një sesion të ri, duke e trajtuar këtë veprim si një përdorues i ri. Prandaj, analytics e trajton atë si një vizitë të drejtpërdrejtë pasi nuk përmban asnjë informacion referimi.

Nëse njëri përfshin shumë lidhje dhe fusha spammy në listat e përjashtimit të referimit, ata mund të punojnë kundër pronarit të faqes së internetit dhe të kthehen në trafik të drejtpërdrejtë. Prandaj, e plotëson objektivin që spam-i i referimit të pastrohet nga raporti i Google Analytics, dhe në vend, një alternativë direkte e trafikut hapet. Sido që të jetë, metrics e internetit do të mbeten jashtë Source .

Konkluzioni

Nëse rekomandimet e spamit bëhen kërcënim, mos e përdorni listën e përjashtimit të referimit për t'i hequr ato

November 28, 2017