Back to Question Center
0

Semalt: Filtrat e Google Analytics që do të përmirësojnë performancën e sitit tuaj

1 answers:

Ekzistojnë shumë mënyra për të përmirësuar performancën e sitit tënd në Google Analytics, dhe kjo është pjesë e marketingut dixhital . Kur vjen puna për të treguar raporte të përparuara të përparimit ose për të përcaktuar shkaqet e rënies së trafikut, duhet t'i kushtojmë vëmendje sa shumë pikëpamjeve cilësore merr faqen tonë të internetit. Të dhënat e Google Analytics duhet të jenë të sakta dhe të përditësohen. Për fat të mirë, Google Analytics e ka bërë të lehtë për të trajtuar filtrat që janë të rëndësishme për faqen tonë të internetit.

Para se të flasim për këto filtra, Oliver King, Menaxheri i Suksesit të Konsumatorëve të Semalt , ofron t'ju sugjerojë që të mbani një raport ose pamje pa filtër për çdo emër domain në Google Analytics.

Përjashtimi i trafikut të brendshëm

Nuk është e zbatueshme për të gjitha llojet e faqeve, vetëm kompanitë e mëdha mund të përfitojnë nga kjo. Për bizneset e vogla, është e rëndësishme që të përjashtohen trafiku i brendshëm për të siguruar cilësinë e trafikut të tyre në internet. Ata do të duhet të sigurohen që faqja e tyre po merr hite cilësore dhe njerëzit e vërtetë po bashkëveprojnë me faqet e tyre të internetit. Për këtë, duhet të krijosh pikëpamje të reja të raportimit në llogarinë tënde të Google Analytics që mund të përjashtonte trafikun e brendshëm në masë të madhe. Ju gjithashtu duhet të përjashtoni adresën tuaj IP në mënyrë që pikëpamjet tuaja dhe kjo të mos llogariten në faqen tuaj te internetit. Nëse dëshironi të përjashtoni një numër të madh adresash IP, atëherë do të duhej të përdorni filtra me porosi të cilat janë të lehta për t'u krijuar dhe kanë shumë funksione.

Hiq spam-in e referimit

Nuk do të ishte gabim të thuhet se spam ka dëmtuar një numër të madh faqesh në muajt e fundit. Kjo është arsyeja pse ju duhet t'i kushtoni vëmendje heqjes së spam-it të referimit sa më shpejt që të jetë e mundur. Ju duhet të hiqni të gjitha faqet e internetit ose referuesit që fillojnë me Darodar, buttons-for-websites, dhe best-SEO ofron. Këtu ju nuk mund të përballoni për të bërë ndonjë gabim; ju duhet të identifikoni fajtorët dhe të hiqni spamin e referimit dhe pastaj futni fushat tuaja në fusha të ndryshme.

Shfaq emrin e strehuesit dhe URL-në e plotë

By default, Google Analytics nuk shfaq URL-të e plota të faqeve në raportin e saj. Pra, nëse faqja juaj e internetit është www.abc.com, do të duhej të gjente faqet relevante në Google Analytics dhe kjo mund të bëhet duke shfaqur emrat e pronarit ose URL-të e plota. Përndryshe, ju mund të krijoni përmbajtje të drejtpërdrejtë dhe të krijoni filtra të ndryshëm për fusha të ndryshme. Kjo nuk do të shkaktonte ndonjë konfuzion kur të keni një numër të madh faqesh për t'u kujdesur. Çdo faqe në një nëndomain duhet të jetë e lirë nga gabimet para se të nisë.

Izoloni trafikun në një nëndomain

Kur është fjala për të folur për nën-domainet, ju do të duhet të izoloni trafikun e tyre nga domenin kryesor në Google Analytics. Sigurohuni që nëndominet tuaja përdorin të njëjtat prona ose kodet e UA-së si faqja juaj kryesore. Këtë detyrë mund ta kryeni duke vizituar seksionin e veçantë të shikimit në Google Analytics.

Të paktën të gjitha URL-të

E fundit, por jo më e pakta, dëshirojmë të flasim për zorrën e poshtëme të URL-ve. Është e vështirë për shumë webmastere, por ka shumë përparësi. Ju mund të përzierni URL të ndryshme dhe të merrni një numër të madh të trafikut cilësor në AdSense tuaj. Është e rëndësishme për të konsoliduar të dhënat dhe për të zbatuar filtrat me porosi që mund të ulin të gjitha URL-të tuaja Source .

November 28, 2017