Back to Question Center
0

Semalt jep arsye të forta për të përdorur Twitter në klasë

1 answers:

Nuk do të ishte gabim të thuhet se Twitter është një nga faqet më të njohura dhe më të mrekullueshme të mediave sociale. Është një rrjet i pabesueshëm me shumë mjete për të ndihmuar tutorët dhe studentët të lidhen.

Deri më tani, Twitter është bërë vendi më i fuqishëm i mediave sociale kur është fjala për biznesin, promovimin e një vendi, shkaqet jofitimprurëse, ngjarjet dhe arsimin. Këtu, Andrew Dyhan, Menaxheri i Suksesit të Konsumatorëve të Semalt , ka folur për mënyrat e mrekullueshme për të përdorur Twitter në klasë në një mënyrë më të mirë.

Ngjarjet dhe Njoftimet në Klasë

Një nga përfitimet më të mira dhe më të mahnitshme të përdorimit të Twitter në klasë është se ai i bën ngjarjet dhe njoftimet në klasë më të lehtë dhe më të shpejtë. Ju mund të ndani informacion rreth ngjarjeve, testeve, kuizeve të ardhshme dhe çdo gjë që ju mendoni është thelbësore për studentët. Ju mund të përdorni edhe Twitter për të postuar projekte, detyra dhe ngjarje të veçanta në internet. Datat e provimit gjithashtu mund të shpallen përmes këtij saliu të mediave sociale. Studentët e vjetër mund të lidhen me studentët e rinj dhe të gjithë mund të komunikojnë me njëri-tjetrin përmes faqeve dhe komuniteteve në Twitter

Nxitja e diskutimeve të vazhdueshme

Mësuesit tanë dhe studentët mund të nxisin diskutimet e vazhdueshme në Twitter sapo të përfundojë seanca.Kjo do t'u ndihmojë të rinjve të mësojnë shumë gjëra të reja.Ndërsa në klasën tuaj mund të regjistroni leksionet dhe të gjitha ato të vogla detaje dhe për të marrë ato të ngarkuara në Twitter.Ndonjë studentë të cilët janë të gatshëm të kërkojnë pranimin në kolegjin tuaj mund të përfitojnë nga këto video dhe audios.Ai gjithashtu u mundëson mësuesve të dinë gjithçka për të metat e tyre, si dhe problemet e studentëve.

Ndjekja në terren e karrierës

Studentët e rinj që po eksplorojnë karriera dhe fusha të ndryshme mund të gjejnë informacion dhe përmbajtje relevante në Twitter. Për mësuesit, është shumë e lehtë për të ndarë gjërat e dobishme në internet në mënyrë që gjithnjë e më shumë studentë të përfitojnë. Me fjalë të tjera, mund të themi se Twitter është një mënyrë e shkëlqyeshme për të bashkëvepruar me mësuesit ose studentët, në mënyrë që ju të ndihmoni njëri-tjetrin të zgjedhë karrierën e duhur. Nëpërmjet Twitter, mësuesit tanë mund t'i mësojnë studentët e tyre dhe të ndajnë postimet e punës brenda dhe jashtë kampusit në mënyrë që ata të mund të paraqesin aplikacionet e tyre në përputhje me rrethanat.

Ushtrime Shkrimore Kreative

Për mësuesit, është shumë e lehtë të krijosh dhe të ndash ushtrime me shkrim në internet. Në vend që të dërgoni projekte në të gjithë studentët manualisht, mësuesit tanë mund t'i ngarkojnë ato në Twitter në mënyrë që nxënësit jashtë kampusit të mësojnë diçka të re nga këto ushtrime. Fto studentët që të marrin pjesë në këto ushtrime brenda dhe jashtë klasës, dhe t'i bëjnë ato të disponueshme në Facebook dhe Twitter. Sigurohuni që keni futur hashtags të duhur në tweets në mënyrë që përmbajtja juaj të mbetet në dispozicion për një numër të madh njerëzish.

Blogim dhe media sociale

Mësimdhënësit tanë mund t'u mësojnë nxënësve se si të fitojnë para në internet nëpërmjet Twitter-it. Është një platformë e shkëlqyer për të ndarë postimet tuaja të blogut dhe për t'u angazhuar gjithnjë e më shumë njerëz. Në Twitter, është e rëndësishme të shkruani tregime efektive që inkurajojnë gjithnjë e më shumë njerëz për të marrë pjesë në klasat tuaja online dhe offline Source .

November 29, 2017