Back to Question Center
0

Semalt: Rëndësia për të hequr kodet ndjekëse të Google nga një faqe interneti

1 answers:

Max Bell, Menaxheri i suksesit të konsumatorëve thotë se kur bëhet fjalë për bllokimin e Google Analytics gjatë testimit lokal për faqet statike dhe jo statike, mund të gjejmë shumë sugjerime, mjete, truket , dhe këshilla. Më shpesh, na kërkohet që ta filtrojmë atë nëpërmjet sferave të IP ose të prezantojmë kodet unike të kushtëzuara për motorët që i bëjnë faqet e internetit.

Më lejoni këtu t'ju them se metoda origjinale dhe më autentike për të marrë Google Analytics-in tuaj është zgjidhur duke i ridrejtuar kërkesat në faqen zyrtare të Google Analytics. Sigurisht që do të punojë në të gjitha kompjuterat dhe pajisjet celulare, por procesi nuk do të thotë asgjë kur ne provojmë në iPhone dhe pajisje të tjera Wi-Fi. Përshtatjet për testimin lokal janë që të përdorin dev domainet për drejtoritë dhe projektet tuaja lokale, dhe pastaj kërkoni versionet e përditësuara të faqes tuaj për ta përgatitur atë për pajisjet mobile dhe laptopë. Për këtë qëllim, përdor kryesisht kodet jailbreaking dhe skedarët pritës të iPhones pa ndonjë filtër. Unë gjithashtu provova Xip dhe Adobe Shadow. Me të, unë nuk mund të filtroj shkallët e IP sepse e bëra atë proces në shtëpi. Plus, ISP-të e mia nuk ofrojnë ndonjë adresë statike për një llogari banimi.

Unë kam provuar të krijoj përjashtimin e porosive dhe zakonet përfshijnë filtra disa herë në Google Analytics tim. Kjo siguron që profili im merr trafik cilësor dhe pamje organike nga fusha të shumëfishta. Unë gjithashtu kam setup filtra me porosi në bazë të hostnames tim, dhe ata përputhen me modelet e Google Analytics tim në një mënyrë më të mirë. Teknikisht, do të ishte e vështirë për ne që të shikojmë nikoqirët e fushave origjinale në fillim. Megjithatë, sapo të keni bërë ndryshimet e duhura, mund të merrni lehtë rezultatet e dëshiruara. Menjëherë pas heqjes kodet ndjekja Google Analytics nga web faqen time gjatë procesit të backup dhe duke shtuar ato përsëri, unë mund të shoh se filtrat e mi janë duke punuar si duhet dhe rezultatet e fundit janë të mrekullueshme.

Përjashtoni vizitat tuaja nga Google Analytics

Nuk do të jetë e lehtë të përjashtoni vizitat tuaja nga Google Analytics derisa të bëni ndryshimet e duhura. Kjo mund të ndikojë në cilësinë e trafikut dhe statistikat e faqes suaj të internetit. Edhe në fazën e hershme të zhvillimit të një vendi, ju nuk do të merrni një numër të madh shikimesh edhe kur të keni bërë optimizimin e motor kërkimi. Ka mënyra të ndryshme për të parandaluar hitet tuaja që të gjurmohen nga Google Analytics. Secila dhe çdo metodë ka pro dhe kundrat e veta, kështu që do të ishte e lehtë për ju të zgjidhni atë të drejtë në bazë të kërkesave tuaja. Anët e serverit ose metodat e mbështetjes janë metodat më të mahnitshme dhe më të favorshme. Zbatimi i tyre do të marrë disa kohë, por rezultatet përfundimtare janë gjithmonë të mëdha. Për këtë, duhet të futni kodin e ndjekjes së Google Analytics në kodin HTML të faqes tuaj dhe pastaj të ktheheni në serverin tuaj për të krijuar disa filtra të përshtatshëm. Një metodë tjetër është filtrimi i Google Analytics që ju lejon të përjashtoni vizitat tuaja dhe të rregulloni parametrat e faqes tuaj sipas IP adresave. Kjo metodë do të rregullojë shumicën e problemeve të lidhura me IP dhe mund t'ju sjellë trafik cilësor Source .

November 28, 2017