Back to Question Center
0

Semalt shpjegon se si të bllokohet spam-i Reddit.Com në Google Analytics

1 answers:

Nëse shihni trafikun e pazakontë dhe shumë pikëpamje në llogarinë tuaj reddit.com, atëherë nuk keni nevojë të shqetësoheni dhe të përpiqeni të rregulloni cilësimet e llogarisë suaj Google Analytics. Kohët e fundit, spammers rusë të referimit filluan të spamonin disa fusha të njohura dhe të njohura dhe krijuan një numër të madh llogarish në Google Analytics duke përdorur detajet e njerëzve të tjerë. Ata krijuan shumë faqe në reddit.com dhe pretendonin se ishin të dashurit tuaj të mirë. Ata gjithashtu kanë infektuar në masë të madhe përdoruesit dhe faqet e internetit të abc.xyz, addons.mozilla.org, dhe theextweb.com. Prandaj, është shumë e nevojshme që të shpëtojmë nga ata spammers para se të jetë tepër vonë dhe ata kanë qasje në të dhënat tuaja personale.

Ivan Konovalov, eksperti i Semalt , thotë se një nga arsyet kryesore për dërgimin e spameve në Google Analytics duke përdorur trafikun e referimit reddit.com dhe faqet e tjera të ngjashme të ligjshme është se ata duan të marrin vëmendjen nga dhe dëshirojnë t'ju tërheqin drejt URL-ve personale dhe shfletuesve të lidhur me të. Kur hapni lidhjet e tyre, do të shihni se nuk ka asgjë të dobishme për të lexuar ose për t'u frymëzuar. Por vizita juaj gjithmonë llogaritet në pikëpamjen e tyre dhe ata paguhen për atë nga Google AdSense. Në muajt e fundit, reddit.com është përdorur nga shumë njerëz që të dërgojnë vizita dhe trafiku në vende të ndryshme..Ka qenë një mënyrë e mirë për të promovuar një faqe interneti, por tani nuk po jep rezultate cilësore.

Spammers të tillë janë referuar si spammers të lidhur, dhe ata nuk mund të ndalet deri sa masat serioze të mos merren kundër tyre. Dobësitë e kësaj strategjie të spammingut janë që mund të shkatërrojnë të dhënat në Google Analytics, duke e bërë të vështirë për ju të analizoni dhe vlerësoni informacionin e faqes suaj të internetit. Trafiku që vjen nga reddit.com në këtë formular nuk ka të bëjë fare me kredibilitetin. Në vend të kësaj, ai ndikon në të dhënat tuaja të Google Analytics në masë të madhe. Për shembull, referimet mund të duken të jenë ulje në një ose dy faqe web në faqen tuaj dhe pastaj të largohen me pothuajse 100 përqind shkallë fryrjeje. Rezultatet e tilla nuk janë të mira për faqen tuaj dhe nuk duhet të përfshihen në Google Analytics. Në rrethana të tilla, duhet të konsideroni filtrimin e trafikut dhe sigurimin që faqja juaj e internetit të mbetet e sigurtë.

Është e vërtetë se spam referreti ka kapacitetin e prishjes së të dhënave tuaja analitike. Ajo gjithashtu do të shkaktojë probleme të ndryshme për ju dhe mund të ndikojë në optimizimin e motorëve të kërkimit të faqes suaj të internetit. Për këtë qëllim, spammerët përdorin një sërë mjetesh dhe taktikash, përderisa duan të sigurohen që shikimet e tua të internetit të duken të natyrshme, dhe ju mendoni se trafiku po vjen nga reddit.com.

Spammerët e referimit i drejtojnë faqet dhe të dhënat e tyre për shkak të shumë arsyeve. Për shembull, ata dëshirojnë të promovojnë faqet e tyre të internetit përmes rezultateve të kërkimit tuaj dhe dëshirojnë t'ju vënë pas garës. Plus, ata duan të rritin renditjen e motorëve të kërkimit të Google duke krijuar backlinks në faqen tuaj. Në cilëndo nga mënyrat, ajo mund të dëmtojë faqen tuaj dhe duhet të hiqet sa më shpejt që të jetë e mundur Source .

November 28, 2017