Back to Question Center
0

Semalt: Si dhe pse ju duhet të bllokoni adresën tuaj IP në Google Analytics

1 answers:

Mund të merrni qindra apo mijëra pikëpamje në një postim të blogut dhe megjithatë nuk merrni kontakte ose komente mbi të njëjtën gjë. Një faqe interneti mund të tregojë se është parë nga një numër shikuesish, por përgjigja në lidhje me komentet dhe kontaktet tregon ndryshe. Kjo ndodh në një llogari të Google Analytics. Të dhënat që tregojnë përgjigjen e shikuesit njihen si të dhëna raportuese. Të dhënat e raportimit mund të jenë të pasakta nëse adresa IP në llogarinë e Google Analytics nuk është e bllokuar.

Me qëllim të marrjes së të dhënave të sakta të raportimit, është thelbësore që adresa IP që përdoret çdo ditë në një faqe interneti duhet të bllokohet. Është mirë që një faqe interneti të marrë mjaft pikëpamje. Dikush mund të tundohet të mendojë se nëse një faqe interneti tregon se ai merr disa pikëpamje, është në gjendje të qëllojë më shumë të ardhura nga reklamat. Përkundrazi, kjo nuk ndodh sepse të dhënat e raportimit nuk janë të sakta nëse adresa IP e asaj faqe të veçantë nuk pasqyron faktin. Prandaj, përdorimi i këtyre të dhënave për të bindur një reklamues të mundshëm mund të jetë mashtrues. Është më mirë për të marrë një numër të vogël të shikuesve të një faqe interneti statistikat e të cilave janë të besueshme, siç janë të ditur se çfarë bëjnë ata kur vizitojnë atë faqe interneti se sa marrin një bandë shikuesish qëllimet e të cilave nuk janë të përcaktuara qartë.

Është e mundur të bllokojë një adresë IP nëse kjo procedurë e thjeshtë, e shpjeguar nga Ryan Johnson, Menaxheri i Shitjes së Lartë të Semalt , është ndjekur.

Hapi 1: Identifikimi i adresës IP

Shumica e njerëzve harxhojnë orë të gjata në kompjuterët e tyre dhe nuk kanë ndonjë informacion për adresën e tyre IP. Për të gjetur adresën IP, thjesht duhet të Google "çfarë është adresa ime IP?" nga rezultatet, numri që do të shfaqet në krye të faqes është adresa IP. Është e rëndësishme ta memorizoni këtë numër nëse jo, mund të shkruhet për referencë të ardhshme.

Hapi 2: Hyrja në

Hapi tjetër është identifikimi në llogarinë e Google Analytics që dëshironi të bllokoni adresën IP.

Hapi 3: Përzgjedhja e llogarisë

Pasi të hyni në llogarinë Google Analytics, gjëja tjetër është të zgjidhni llogarinë që dëshironi të bllokoni adresën IP.

Hapi 4: Përzgjedhja e lidhjes admin

Pasi të jetë zgjedhur llogaria, duhet të lëvizni në këndin e djathtë të ekranit dhe klikoni në lidhjen Admin.

Hapi 5: Përzgjedhja e filtrave

Pasi lidhja Admin është hapur, opsioni "Të gjithë filtrat" ​​duhet të zgjidhet nga seksioni i llogarisë.

Hapi 6: Zgjidheni filtrin e ri

Hapi tjetër është të klikoni në Filtrin e Ri. Në fushën e emrit, mund të zgjidhni ndonjë emër të dëshiruar për adresën IP. Filtri i përcaktuar tashmë dhe opsioni "Përjashto" duhet të kontrollohen. Rënia e dytë duhet të ndryshohet dhe të shkruhet si "trafiku nga adresa IP", dhe rënia e tretë mbetet e pandryshuar. Adresa IP nga kërkimi i Google duhet të futet në fushën e duhur pasuar nga zgjedhja e profilit në dispozicion dhe duke shtuar. Hapi përfundimtar është ruajtja e tij.

Pasi të ruhet, adresa IP është bllokuar me sukses nga raportimi Source .

November 28, 2017